| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| Darker Profil |
Chtěl jsem určitou složku (tedy soubory v ní) chránit heslem pomocí .htaaccess, ale na internetu všude píší o nástroji který vytváří soubor hesla, místo o tom jak ho vytvořit. Copak je ten soubor zahashovaný, že nejde udělat ručně? A pokud lze, je někde webový nástroj, který by mi ho vygeneroval?
|
||
| Davex Profil |
#2 · Zasláno: 30. 11. 2010, 21:53:21
Hesla jsou zahešována. Webových nástrojů na vygenerování existuje mnoho, ale většinou vytvářejí heslo jen pomocí algoritmu DES. Bezpečnější je hash MD5, který je i výchozí pro htpasswd na Windows.
Pokud chceš vědět, jak se vytváří soubor s hesly .htpasswd, tak si vytvoř vzorový pomocí programu htpasswd a prostuduj si něco o funkci crypt().
|
||
| Darker Profil |
#3 · Zasláno: 1. 12. 2010, 11:54:07
Davex:
„vzorový pomocí programu htpasswd“ No, a jak? |
||
| Davex Profil |
#4 · Zasláno: 1. 12. 2010, 21:16:08
Sám jsi odkázal na dokumentaci s příkladem použití programu htpasswd a ptáš se jak ho použít? S čím máš konkrétně problém?
|
||
| Darker Profil |
#5 · Zasláno: 1. 12. 2010, 21:53:33
Nemůžu si tenhle serverový program nainstalovat na freehosting. A nevím jak zjistit, jestli tam už je.
|
||
| Davex Profil |
#6 · Zasláno: 1. 12. 2010, 22:08:43
Program htpasswd je součástí každé instalace Apache. Ty si ho nemůžeš nainstalovat do svého počítače s Windows?
|
||
| Darker Profil |
#7 · Zasláno: 1. 12. 2010, 22:11:47
Já na počítači Apache nemám. Programuju nejen doma, ale i všude jinde, takže mám věci rovnou online, a ukládám je přes PSpad ftp klienta. Proto nedělám do localhostu, a nemám apache.
|
||
| Davex Profil |
#8 · Zasláno: 3. 12. 2010, 18:02:52
Vzorový soubor .htpasswd s hesly vypadá třeba takto:
darker:fccIvB5IHkQdQ Darker:$apr1$WFlY4…$jhwdjvOsHhHU.GGbS0T9q/ |
||
|
Časová prodleva: 16 let
|
|||
0