Autor Zpráva
DomXXX
Profil *
Už notně zuřím u základního rewrite (navíc když si prohlížeče přesměrování pamatují (?), tak je to fakt k vzteku...)

potřeboval bych přepsat:

[www.]domena.cz/nase-nabidka/
[www.]domena.cz/nase-nabidka/neco1/
[www.]domena.cz/nase-nabidka/neco1/neco2/

na

[www.]domena.cz/nabidka/
[www.]domena.cz/nabidka/neco1/
[www.]domena.cz/nabidka/neco1/neco2/

Může mi sem, prosím, někdo napsat pro toto pravidlo?

Zkoušel jsem:

RewriteBase /

RewriteCond %{REQUEST_URI} ^/(nase-nabidka|nase-nabidka/.*)$ [NC]
RewriteRule ^.*/(.*) nabidka/$1 [R=301,L]

ale funguje pouze varianta pro [www.]domena.cz/nabidka/ -> [www.]domena.cz/nase-nabidka/

Díky!
Davex
DomXXX:
Už notně zuřím u základního rewrite (navíc když si prohlížeče přesměrování pamatují (?), tak je to fakt k vzteku...)
Pro testování používej přesměrování s příznakem [R] nebo [R=302], to si nepamatují.

Může mi sem, prosím, někdo napsat pro toto pravidlo?
Ano, mohlo by vypadat asi nějak takto:
RewriteRule ^nase-nabidka/(.*)$ /nabidka/$1 [R=302,L] 
DomXXX
Profil *
Díky, očividně funguje oboje ve FF, ale ne v IE9!
Netuší někdo proč?!
Davex
Je to přesměrování na straně serveru, takže by to mělo fungovat. Jak se nefungování v IE9 projevuje?
DomXXX
Profil *
Právě proto je mi to taky záhadou...

Projevuje se to tak, že se stránka nepřesměruje, respektive později přesměruje na homepage díky php skriptu.

Zajimavý je, že se to děje v podstatě u stejnýho odkazu, např. nase-nabidka/neco-jedna funguje v pohodě, nase-nabidka/neco-dva už nefunguje... (oba "odkazy" pouze v case / switch mění view - a to v podstatě mění pouze title a keywords).

Mrkl jsem na hlavičky pomocí Developer Tools a rozdíl mezi nimi je takovej, že u jedné není DNT a Connection Keep-Alive a ta pak špatně vrací 301 (podle X-Powered to nějak vrací asi PHP skript), u druhé stránky v požadavku DNT a KA je a správně se vrátí 302 s hodnotou v Server "nginx/0.7.65" - což je podle mě na základě výše uvedenýho RewriteRule. Nutno podotkonout, že stránky jsou vmódu "X-UA-Compatible" content="IE=8

Jedná se jen o pár odkazů, který se maj přesměrovat (google stránky už přeindexoval a odkazy nejsou, tak to stejně asi nebudu řešit...), ale naprosto nechápu toto chování nechápu. FF je uplně v pohodě.
DomXXX
Profil *
PS: localhost se jeví jako funkční...
DomXXX
Profil *
PPS: a pravděpodobně toto dělá zrovna moje PC :-( jiný ne...
Davex
DomXXX:
Nevidím důvod k tomu, aby se Exploreru devítce posílalo jiné přesměrování než ostatním prohlížečům. Je možné, že si zatvrzele pamatuje nějaké starší přesměrování. Vyzkoušej to přes http://web-sniffer.net/ (User agent: your user agent).

pravděpodobně toto dělá zrovna moje PC
Zkoušel jsi vymazat keš?
DomXXX
Profil *
Já taky ne :-) proto nechápu, že se to navíc děje jen u některých odkazů...

Sniffer funguje tak jak má, IE se chová pořád stejně blbě a cache jsem samozžejmě mazal... fakt nechápu co se děje...
Kajman_
Profil *
Zkuste ie na jiném počítači. Případně jinou síť, pokud je v nějakém mezikroku proxy server.
DomXXX
Profil *
„pravděpodobně toto dělá zrovna moje PC“

Na jiném to funguje... (ale nemusíme to řešit, nová sada stránek je zaindexovaná, takže díky za snahu :-), každopádně zajimavej úkaz...)

Vaše odpověď

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0