Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Darker Profil |
#1 · Zasláno: 20. 10. 2011, 22:35:05
Pokud bych si chtěl udělat na webu vlastní statistiku, úplně nejlepší řešení by bylo pomocí .htaccess při volání souboru zároveň spustit statistický skript. Jde to?
Povedlo se mi vytvořit skript, který pomocí .htaccess vypsal požadovaný soubor a zároveň udělat záznam. Ale nelíbí se mi takové řešení, bude to určitě bezpočnostní risk (ze strany mé ne-vševědoucnosti) a měl jsem tam nějaké bugy. Napříklat výpis velkých souborů by mohl zlobit... |
||
CZechBoY Profil |
#2 · Zasláno: 21. 10. 2011, 10:43:06
tohle vůbec nechápu..
pokud chceš zavolat ve skriptu nějaký druhý skript tak použij require/include |
||
Darker Profil |
#3 · Zasláno: 21. 10. 2011, 18:50:50
Potřeboval bych include variantu v .htaccess.
|
||
Kajman_ Profil * |
#4 · Zasláno: 21. 10. 2011, 21:54:45
A nejsou na tohle lepší logy apache?
|
||
CZechBoY Profil |
#5 · Zasláno: 22. 10. 2011, 01:01:04
include variantu v htaccess? to nechápu už vůbec
existují direktivy auto_append_file a auto_prepend_file ve webovém serveru Apache, ale ty snad nikdo nepoužívá můžeš mi (nám) napsat co vlastně chceš? statistiky návštěvníků uděláš prostým voláním php skriptu, pokud chceš zobrazit obrázek, zobraz ho přes knihovnu GD |
||
Darker Profil |
#6 · Zasláno: 22. 10. 2011, 10:10:51 · Upravil/a: Darker
Ano chtěl bych statistiku. Webhosting mi sice nějakou poskytuje, ale není tam vše, co mě zajímá.
Chci ale statistiku, která bude zahrnovat všechny soubory, tedy ne jen ty, do kterých vložím něco jako include "stat.php";. Jde tedy o to, aby pokud uživatel stáhne soubor img.png spustil by se stat.php s potřebnými informacemi o uživateli. Edit: CZechBoY: auto_prepend_file je přesně to, co jsem hledal. Bohužel to nic nedělá, a já přesně nevím proč. <FilesMatch "\.(txt)$"> php_value auto_prepend_file "/stats/stat.php" </FilesMatch> |
||
Davex Profil |
#7 · Zasláno: 22. 10. 2011, 23:29:13
Darker:
„Jde tedy o to, aby pokud uživatel stáhne soubor img.png spustil by se stat.php s potřebnými informacemi o uživateli.“ Můžeš ho odeslat PHP skriptem nebo místo obrázku spuštět skript a po započítání přesměrovat na obrázek hlavičkou 302. „auto_prepend_file je přesně to, co jsem hledal. Bohužel to nic nedělá, a já přesně nevím proč.“ Volba auto_prepend_file bude fungovat pouze u PHP skriptů.
|
||
CZechBoY Profil |
#8 · Zasláno: 23. 10. 2011, 12:29:37
já si myslim že to je jedno jaký to je typ souboru
http://php.net/manual/en/ini.core.php#ini.auto-prepend-file zkus dát pryč to lomítko na začátku nebo tam dát úplnou cestu |
||
Davex Profil |
#9 · Zasláno: 23. 10. 2011, 15:22:28 · Upravil/a: Davex
CZechBoY:
„já si myslim že to je jedno jaký to je typ souboru“ Není to jedno. Textové soubory, obrázky atd. posílá webserver rovnou a PHP je nezpracovává, takže na jejich začátku nemůže PHP spustit jiný skript. Každopádně by mělo volání PHP skriptu při požadavku na každý soubor moc velkou režii. Obvykle se ke zpracování statistik stažených souborů používají access logy webserveru (jak píše [#4] Kajman). |
||
Darker Profil |
#10 · Zasláno: 24. 10. 2011, 08:30:40
Davex:
„access logy webserveru“ Ty bohužel nebudu moci konfigurovat. A informace, které se snažím zaznamenávat jsou podrobnější (aspoň tak soudím podle toho, co jsem se dočetl). Jak zlé je udělat tohle? AddType application/x-httpd-php .php .html .htm .txt |
||
Darker Profil |
#11 · Zasláno: 24. 10. 2011, 08:36:01
Edit: (normální edit nějak nefunguje)
Funguje to. Ale neuškodí, když to takhle udělám pro všechny soubory? Nebudou se spouštět PHP příkazy v texťácích? |
||
Davex Profil |
#12 · Zasláno: 24. 10. 2011, 18:58:08
Darker:
„Ale neuškodí, když to takhle udělám pro všechny soubory?“ Ale fuj. Moc nechápu tvůj záměr mít zaznamenané údaje o všech souborech na webu. Co všechno potřebuješ zaznamenávat a proč? Nebudeš-li mít obsah souborů absolutně pod kontrolou, tak je to velké bezpečnostní riziko. |
||
CZechBoY Profil |
#13 · Zasláno: 25. 10. 2011, 08:52:31
já myslel že ten prepend dělá to stejné jako require/include a vloží obsah souboru, je pravda že jsem to nějak extra nestudoval
zapiš to do souboru s PHP koncovkou ne? :) |
||
Časová prodleva: 14 let
|
0