Autor Zpráva
WMPopi
Dobrý den,
mám systém, který odesílá maily na několik set adres (upozornění na výpadky, newsletter). Řeším to tak, že to posílám sám sobě a ostatní jsou ve skryté kopii (bcc). Donedávna fungovalo vše ok, ale teď se stalo, že všem přišel mail, který na začátku zprávy obsahoval vypsané všechny mail adresy oddělené čárkou a pod nimi normální pokračování mailu. Toto se stalo i při dalším zkoušení.

Jakoby něco přerušilo hlavičky a dalo se to do těla. Což je divné, protože těm co byli v bcc to dorazilo - několik se ozvalo.

Zkusil jsem posílat jen na několik svých adres a v tomto případě proběhlo vše ok. Našel jsem nějaké neplatné maily v databázi zákazníků (např. telefonní číslo, diakritiku,..), ale tím by to asi být nemělo, server by měl takové zahodit/vrátit, ne?

Rád bych zkusil odeslání po opravě několika e-mail, ale mám obavu, aby to zase všem nedorazilo pokažené. Na mail serveru to dokážeme zastavit, ale to už jich jsou desítky odeslané. Nevíte jak nastavit nějaký limit třeba 1 mail za hodinu?
Kajman_
Profil *
Jsou v tělu mailu opravdu úplně všechny bcc adresy? (Kdyby nebyly všechny, tak bych tipnul, že je v nějaké adrese znak (dvou) enterů, které ukončí hlavičkovou část.)

Nevím, co je bude rychlejší... hledat problém - analyzovat logy mail serveru, testovat maximální délku hlavičky, kterou akceptuje, ... nebo si prostě systém odeslání přepsat tak, aby posílal každému mail zvlášť.

Vaše odpověď

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0