Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Juandev Profil |
#1 · Zasláno: 23. 11. 2011, 13:38:24
Jakym zpusobem se docili, aby:
domena_a.cz/domeny/neco/index.htm se zobrazovalo jako domena_b.cz/index.htm po zadani do adresniho radku "domena_b.cz"? Proste pro vsechny html stranky z adresare "neco" nastavit novou domenu vcetne jejiho zobrazeni v url. |
||
me vakérav Profil * |
#2 · Zasláno: 23. 11. 2011, 13:44:19
Rámy, iframe. Ale je to vidět - prohlížeč to vidí, uživatel to vidí (třeba na odkazech… podezření může mít z toho, že se mu adresa nemění), cílová stránka to také vidí.
Nebo to celé proxuj. K čemu to má být? |
||
Juandev Profil |
#3 · Zasláno: 23. 11. 2011, 13:46:52
me vakérav:
coze? Muzes mluvit polopaticky? |
||
me vakérav Profil * |
#4 · Zasláno: 23. 11. 2011, 13:53:24
<FRAME>, <IFRAME> nebo z domény B udělej transparentní proxy na doménu A (všechny požadavky od uživatele na doménu B přeposíláš na A a zpět od A na B přeposíláš uživateli). Ale to je brutální možnost, takže: K čemu to má být? |
||
Juandev Profil |
#5 · Zasláno: 23. 11. 2011, 14:31:09
me vakérav:
„takže: K čemu to má být?“ Jak k čemu to má být? Když jsem hostoval u Hostmonsteru, tak nebyl problém subdoméně druhého řádu přidělit subdoménu prvního řádu. Teď jsem u Wedosu a říkám, si že by to mohlo jít takto přes strom. Nebo si tam mám také zakládat subdoménu a dělat to jako dřív? |
||
Kajman_ Profil * |
#6 · Zasláno: 23. 11. 2011, 14:39:57
Juandev:
„Jakym zpusobem se docili“ Jde to např. pomocí mod_rewrite. |
||
me vakérav Profil * |
#7 · Zasláno: 23. 11. 2011, 15:19:29
nebyl problém subdoméně druhého řádu přidělit subdoménu prvního řádu.
Asi jsem méně chápavý, ale co je to subdoména druhého a prvního řádu? Jinak pokud domény běží na stejném serveru, nestačil by normální symlink na úrovni souborového systému? |
||
Juandev Profil |
#8 · Zasláno: 24. 11. 2011, 11:06:39
me vakérav:
> Rámy, iframe. Když se ještě vrátím k tomudle. To asi není správná odpověď na moji otázku. Řešit problém URL s HTML rámy. |
||
Juandev Profil |
#9 · Zasláno: 24. 11. 2011, 11:13:33
Kajman:
„Jde to např. pomocí mod_rewrite.“ No, to bude asi ono. A nějaká konkrétní nápověda jak to zapsat? |
||
Kajman_ Profil * |
#10 · Zasláno: 24. 11. 2011, 11:22:49
Juandev:
Ve vedlejším vlákně jsou mimo jiné pravidla, která to umožní. Stačí Vám (přizpůsobené) řádky 1-8. |
||
Časová prodleva: 19 dní
|
|||
Juandev Profil |
#11 · Zasláno: 13. 12. 2011, 16:05:22 · Upravil/a: Juandev
Kajman:
„Stačí Vám (přizpůsobené) řádky 1-8.“ Takže jestli to chápu dobře, mám si upravit 1-8 a vložit je do .htaccess, který bude umístěn v adresáři domena_a.cz/domeny/neco/ . Tak jsem tam vložil:
RewriteEngine On # cele domeny (aliasy) RewriteCond %{REQUEST_URI} !^domeny/ RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/domeny/ RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(www\.)?(domena_b\.cz)$ RewriteCond %{DOCUMENT_ROOT}/domeny/neco -d RewriteRule (.*) domeny/neco/$1 [DPI] a nic se nedeje. Co to je !^? Stříška předpokládám, že je nějakej neurčitej řetězec? Ale proč se tam to URI volá 2x? A -d v rootu je co? |
||
Davex Profil |
#12 · Zasláno: 13. 12. 2011, 17:44:12 · Upravil/a: Davex
Juandev:
„a nic se nedeje“ 1) DNS záznamy pro doménu domena_b.cz musí směřovat na IP adresu stejného serveru jako domena_a.cz 2) V konfiguraci webserveru musí být obě domény nasměrovány do stejného datového prostoru (např. domena_b.cz musí být aliasem domeny_a.cz). 3) Webserver musí běžet s Apache, se zapnutým modulem mod_rewrite a s povolenou konfigurací v souboru .htaccess. „Co to je !^? Stříška předpokládám, že je nějakej neurčitej řetězec?“ Celé je to regulární výraz. Vykřičník v něm je negace a stříška symbolizuje začátek řetězce. „Ale proč se tam to URI volá 2x?“ Protože to původně psal někdo, kdo moc neumí složitější regulární výrazy. „A -d v rootu je co?“ Přepínač pro zjištění existence adresáře. |
||
Juandev Profil |
#13 · Zasláno: 14. 12. 2011, 17:34:51
Davex:
„1) DNS záznamy pro doménu domena_b.cz musí směřovat na IP adresu stejného serveru jako domena_a.cz“ No, koukaje do záznamů vidím, že IPv4 ani IPv6 nejsou stejné. To máte na mysli? |
||
Davex Profil |
#14 · Zasláno: 14. 12. 2011, 19:13:49
Juandev:
„IPv4 ani IPv6 nejsou stejné. To máte na mysli?“ Asi ano. DNS záznamy typu „A“ musí ukazovat na IP adresu stejného serveru. |
||
Juandev Profil |
#15 · Zasláno: 16. 12. 2011, 11:59:29
Davex:
„2) V konfiguraci webserveru musí být obě domény nasměrovány do stejného datového prostoru (např. domena_b.cz musí být aliasem domeny_a.cz).“ Tak zde jsem narazil na problém, protože u Wedosu nelze cituji: "nelze vložit CNAME záznam pro samotnou doménu (pouze pro subdomény)" viz. Nemůžuli dělat aliasy pro domény, nezbívá tedy nic jiného, než zřídit každé doméně webový prostor, jestli se nemílím. A nebo přejít k jinému providerovi, který to bude umožňovat. Je to tak? |
||
Davex Profil |
#16 · Zasláno: 16. 12. 2011, 18:57:38 · Upravil/a: Davex
Pro druhou doménu nevytvářej CNAME záznam, ale A záznam se stejnou IP adresou jako u první domény.
Nebo ještě jinak. Nejde udělat alias jedné domény na druhou pomocí CNAME. Každá musí mít své záznamy, ale v obou případech se stejnými IP adresami. |
||
Juandev Profil |
#17 · Zasláno: 17. 12. 2011, 11:34:06
Davex:
„Nejde udělat alias jedné domény na druhou pomocí CNAME“ No jo. V tomhletom jsem lama. Prostě jsem pro doménu A zadal stejné IP pro A a AAAA jako je u domény B. bod 2)...(např. domena_b.cz musí být aliasem domeny_a.cz) jsem pochopil, jako zadání CNAME. Ajnžto jsem ještě nepřišel na to, jak ověřit, jestli je doména A aliasem domény B. Rozhodl jsem se tedy nakonec, že si nebudu komplikovat život a vložím obsah do subdomény, tak jak to má Wedos v nápovědě. Škoda, jen, že jsem si neuvědomil dříve, že to mohu takhle řešit. |
||
Davex Profil |
#18 · Zasláno: 17. 12. 2011, 13:32:27
Juandev:
„Prostě jsem pro doménu A zadal stejné IP pro A a AAAA jako je u domény B.“ To by mělo být správně. „bod 2)...(např. domena_b.cz musí být aliasem domeny_a.cz) jsem pochopil, jako zadání CNAME. Ajnžto jsem ještě nepřišel na to, jak ověřit, jestli je doména A aliasem domény B.“ Bod 2) se netýkal DNS záznamů, ale konfigurace webserveru. Musí tam být definováno, že data pro domény A i B jsou ve stejném adresáři (B je aliasem pro A nebo opačně). Obecně by to mělo nastavovat v administraci webhostingu. |
||
Časová prodleva: 4 dny
|
|||
Juandev Profil |
#19 · Zasláno: 21. 12. 2011, 14:05:45
Davex:
„B je aliasem pro A“ Tak nakonec to i mám. Jen nemám ten kód:-( |
||
Časová prodleva: 9 dní
|
|||