Autor Zpráva
Juandev
Jakym zpusobem se docili, aby:
domena_a.cz/domeny/neco/index.htm 

se zobrazovalo jako
domena_b.cz/index.htm

po zadani do adresniho radku "domena_b.cz"? Proste pro vsechny html stranky z adresare "neco" nastavit novou domenu vcetne jejiho zobrazeni v url.
me vakérav
Profil *
Rámy, iframe. Ale je to vidět - prohlížeč to vidí, uživatel to vidí (třeba na odkazech… podezření může mít z toho, že se mu adresa nemění), cílová stránka to také vidí.
Nebo to celé proxuj. K čemu to má být?
Juandev
me vakérav:
coze? Muzes mluvit polopaticky?
me vakérav
Profil *
<FRAME>, <IFRAME>

nebo z domény B udělej transparentní proxy na doménu A (všechny požadavky od uživatele na doménu B přeposíláš na A a zpět od A na B přeposíláš uživateli). Ale to je brutální možnost, takže: K čemu to má být?
Juandev
me vakérav:
takže: K čemu to má být?
Jak k čemu to má být? Když jsem hostoval u Hostmonsteru, tak nebyl problém subdoméně druhého řádu přidělit subdoménu prvního řádu. Teď jsem u Wedosu a říkám, si že by to mohlo jít takto přes strom. Nebo si tam mám také zakládat subdoménu a dělat to jako dřív?
Kajman_
Profil *
Juandev:
Jakym zpusobem se docili

Jde to např. pomocí mod_rewrite.
me vakérav
Profil *
nebyl problém subdoméně druhého řádu přidělit subdoménu prvního řádu.
Asi jsem méně chápavý, ale co je to subdoména druhého a prvního řádu?

Jinak pokud domény běží na stejném serveru, nestačil by normální symlink na úrovni souborového systému?
Juandev
me vakérav:
Rámy, iframe.
Když se ještě vrátím k tomudle. To asi není správná odpověď na moji otázku. Řešit problém URL s HTML rámy.
Juandev
Kajman:
Jde to např. pomocí mod_rewrite.
No, to bude asi ono. A nějaká konkrétní nápověda jak to zapsat?
Kajman_
Profil *
Juandev:
Ve vedlejším vlákně jsou mimo jiné pravidla, která to umožní. Stačí Vám (přizpůsobené) řádky 1-8.
Juandev
Kajman:
Stačí Vám (přizpůsobené) řádky 1-8.

Takže jestli to chápu dobře, mám si upravit 1-8 a vložit je do .htaccess, který bude umístěn v adresáři domena_a.cz/domeny/neco/. Tak jsem tam vložil:

RewriteEngine On 

# cele domeny (aliasy) 
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^domeny/ 
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/domeny/ 
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(www\.)?(domena_b\.cz)$ 
RewriteCond %{DOCUMENT_ROOT}/domeny/neco -d 
RewriteRule (.*) domeny/neco/$1 [DPI] 

a nic se nedeje.

Co to je !^? Stříška předpokládám, že je nějakej neurčitej řetězec? Ale proč se tam to URI volá 2x? A -d v rootu je co?
Davex
Juandev:
a nic se nedeje
1) DNS záznamy pro doménu domena_b.cz musí směřovat na IP adresu stejného serveru jako domena_a.cz
2) V konfiguraci webserveru musí být obě domény nasměrovány do stejného datového prostoru (např. domena_b.cz musí být aliasem domeny_a.cz).
3) Webserver musí běžet s Apache, se zapnutým modulem mod_rewrite a s povolenou konfigurací v souboru .htaccess.

Co to je !^? Stříška předpokládám, že je nějakej neurčitej řetězec?
Celé je to regulární výraz. Vykřičník v něm je negace a stříška symbolizuje začátek řetězce.

Ale proč se tam to URI volá 2x?
Protože to původně psal někdo, kdo moc neumí složitější regulární výrazy.

A -d v rootu je co?
Přepínač pro zjištění existence adresáře.
Juandev
Davex:
1) DNS záznamy pro doménu domena_b.cz musí směřovat na IP adresu stejného serveru jako domena_a.cz
No, koukaje do záznamů vidím, že IPv4 ani IPv6 nejsou stejné. To máte na mysli?
Davex
Juandev:
IPv4 ani IPv6 nejsou stejné. To máte na mysli?
Asi ano. DNS záznamy typu „A“ musí ukazovat na IP adresu stejného serveru.
Juandev
Davex:
2) V konfiguraci webserveru musí být obě domény nasměrovány do stejného datového prostoru (např. domena_b.cz musí být aliasem domeny_a.cz).
Tak zde jsem narazil na problém, protože u Wedosu nelze cituji: "nelze vložit CNAME záznam pro samotnou doménu (pouze pro subdomény)" viz.

Nemůžuli dělat aliasy pro domény, nezbívá tedy nic jiného, než zřídit každé doméně webový prostor, jestli se nemílím. A nebo přejít k jinému providerovi, který to bude umožňovat. Je to tak?
Davex
Pro druhou doménu nevytvářej CNAME záznam, ale A záznam se stejnou IP adresou jako u první domény.

Nebo ještě jinak. Nejde udělat alias jedné domény na druhou pomocí CNAME. Každá musí mít své záznamy, ale v obou případech se stejnými IP adresami.
Juandev
Davex:
Nejde udělat alias jedné domény na druhou pomocí CNAME
No jo. V tomhletom jsem lama. Prostě jsem pro doménu A zadal stejné IP pro A a AAAA jako je u domény B.

bod 2)...(např. domena_b.cz musí být aliasem domeny_a.cz) jsem pochopil, jako zadání CNAME. Ajnžto jsem ještě nepřišel na to, jak ověřit, jestli je doména A aliasem domény B.

Rozhodl jsem se tedy nakonec, že si nebudu komplikovat život a vložím obsah do subdomény, tak jak to má Wedos v nápovědě. Škoda, jen, že jsem si neuvědomil dříve, že to mohu takhle řešit.
Davex
Juandev:
Prostě jsem pro doménu A zadal stejné IP pro A a AAAA jako je u domény B.
To by mělo být správně.

bod 2)...(např. domena_b.cz musí být aliasem domeny_a.cz) jsem pochopil, jako zadání CNAME. Ajnžto jsem ještě nepřišel na to, jak ověřit, jestli je doména A aliasem domény B.
Bod 2) se netýkal DNS záznamů, ale konfigurace webserveru. Musí tam být definováno, že data pro domény A i B jsou ve stejném adresáři (B je aliasem pro A nebo opačně). Obecně by to mělo nastavovat v administraci webhostingu.
Juandev
Davex:
B je aliasem pro A
Tak nakonec to i mám. Jen nemám ten kód:-(
Fisak
echo file_get_contents('domena_a.cz/domeny/neco/index.htm ');

Vaše odpověď

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0