| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| helpik.JPW Profil |
#1 · Zasláno: 6. 12. 2011, 17:22:49
Dobrý den,
chtěl bych dle doporučení Google zvýšit rychlost webu. Do .htaccess jsem napsal pár řádku o kešování a ok. Poté jsem se chtěl dostat ke kompresi, ale stránka vyhodila 500 -> nezbývalo než řádky smazat. Koukal jsem na mod_deflate a jiné související informace a prakticky jsem nenalezl zmíňku o problémech. Napsal jsem tedy na podporu C4 hostingu a odpovědeli mi, že mod_deflate nepodporují, že je to nebezpečné? Mají pravdu nebo je to výmluva? Jak jinak dělat kompresi gzip? Dle Page Speed mám 85/100 a chybí mi jen "aktivovat kompresi" pomocí gzip or deflate. |
||
| Davex Profil |
#2 · Zasláno: 6. 12. 2011, 19:31:35 · Upravil/a: Davex
helpik.JPW:
„Mají pravdu nebo je to výmluva?“ Na hostingu za nízkou cenu by měli pravdu a na hostingu za normální cenu by to byla výmluva. Vidím to tak, že první typ hostingu potřebuje na server umístit víc webů a server je proto víc zatížený, takže si nemohou dovolit mít zapnutý mod_deflate u kterého se moc nedá odhadnout vliv na zatížení CPU v extrémních situacích. „Jak jinak dělat kompresi gzip?“ Statické soubory jdou zkomprimovat ručně do souborů *.gz a pomocí mod_rewrite je podtrkávat prohlížečům, které gzip podporují. „Dle Page Speed mám 85/100 a chybí mi jen "aktivovat kompresi" pomocí gzip or deflate.“ Pokud považuješ získání víc bodů za opravdu důležité, tak změň hosting na ten s podporovaným mod_deflate. |
||
|
Časová prodleva: 6 dní
|
|||
| helpik.JPW Profil |
#3 · Zasláno: 12. 12. 2011, 17:21:46
add odpověď 1:
- rozumím add od.3: - nepovažuji to za tak důležité, ale přeci jen jde o doporučení Googlu a ten váhu má. Vzhledem k odp1 hosting měnit nebudu a vzhledem k odp2 modu rewrite, ve kterém prostě plavu spíš ke dnu než jak delfín, nechám to být Řešení ve smyslu: <IfModule mod_deflate.c> |
||
| Davex Profil |
#4 · Zasláno: 12. 12. 2011, 19:54:52
helpik.JPW:
„Řešení ve smyslu: <IfModule mod_deflate.c> v htaccess (v případě jiných webů nebo přesunu na jiný hosting) asi považujete za správné“
Ano, je to vhodné, protože konfigurační volby v této sekci se uplatní pouze tehdy, pokud je modul na webserveru dostupný a při nedostupnosti nedojde k chybě 500. |
||
| helpik.JPW Profil |
#5 · Zasláno: 12. 12. 2011, 22:00:07
Oki a děkuji. Berte jako vyřešené.
|
||
|
Časová prodleva: 15 let
|
|||
0