Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
doemon Profil * |
#1 · Zasláno: 4. 1. 2012, 20:14:04
Ahoj,
zajímalo by me, jaký musí mít server hardware a rychlost připojení pro server s vysokou návštěvnosti cca(20 - 50 milionu)? Součástí by bylo nahrávání souboru, fotek, videí, MySQL databáze .... Je možné provozovat server s těmito požadavky doma, nebo pořídit si nějaký Rack hostiny? |
||
Cup Profil |
#2 · Zasláno: 4. 1. 2012, 20:17:26 · Upravil/a: Cup
Moc o tom nevím, ale myslím si, že jsem kdysi někde četl, že server utáhne jenom určitěj počet lidí, a že se to při vyšší vytíženosti dělí mezi více serverů. A to číslo co tam bylo psaný, že jeden server obslouží najednou lidí, bylo v řádech tisíců, ale abych nekecal.
|
||
DoubleThink Profil * |
#3 · Zasláno: 4. 1. 2012, 20:43:35
doemon:
50 milionů pageviews za den, to už je zhruba úroveň Wikipedie. Strukturu jejich technického zázemí není problém nastudovat: Wikimedia servers. „Je možné provozovat server s těmito požadavky doma“ Pochopitelně ne. |
||
Joker Profil |
#4 · Zasláno: 4. 1. 2012, 20:57:49
doemon:
„server s vysokou návštěvnosti cca(20 - 50 milionu)“ To je probůh co za číslo a za jak dlouho (já jen že třeba i kdyby to byly pageviews měsíčně, tak 50M je někde na úrovni stream.cz)? Každopádně takovéhle číslo spíš vypadá na nějakou serverovou farmu, řekl bych. „Je možné provozovat server s těmito požadavky doma, nebo pořídit si nějaký Rack hostiny?“ Ehm, dotaz: Máte alespoň rámcovou představu, kolik by asi tak provoz takového webu stál? |
||
Meldo Profil |
#5 · Zasláno: 4. 1. 2012, 23:41:20
No ja mam osobnu skusenost takuto:
Denna navstevnost 10 - 12 tisic Pageviews cca 100 000 denne. Server: Intel Xeon 8gb ram 30mb linka Web je o videach, cize nonstop stream... Vytazenost je asi 30-40% (cpu, ram), v top casoch trochu nestiha linka, ale nic hrozne. Z toho mi plynie, ze takych 25 000 denne je max na jeden takyto stroj. T.j. ak ches 25mega, musich ich mat zhruba 100 :) |
||
Časová prodleva: 13 let
|
0