Autor Zpráva
4ever
Profil
Ahoj.
Instaloval jsem novou verzi Wampserveru 2. Tu předchozí 1.7 jsem neodinstaloval.

Myslel jsem že nebude problém spustit tu starou verzi 1.7 a když kliknu na ikonu Wampserveru tak mám verzi 1.7-0 spuštěnou. Ale zároveň nemohu přejmenovat složku se serverem wamp2 tzn. sice běží Wamp jedna sedm, ale některá služba z wapmu 2 je spuštěná. A já nevím jak je to možné, mysql určitě, protože se nemohu dostat k databázím. Dá se to nějak udělat abych měl oba servery současně nebo musím jednu verzi odinstalovat?
Kajman
Profil
Obecně asi platí to, že můžete mít různé verze služeb spuštěné na různých portech.
4ever
Profil
Staré tabulky jsem zkopíroval do nového mysql ale dostávám chybu:
120110 18:23:51 [ERROR] Fatal error: Can't open and lock privilege tables: Table 'mysql.host' doesn't exist

Mám tam zkopírovat ty tři soubory z data? ib_logfile0, ib_logfile1, ibdata1?

A mohu přesunout kteroukoliv složku z /data jako databázi do aktuálního serveru mysql a pak se to samo naimportuje?
Davex
Profil
4ever:
Mám tam zkopírovat ty tři soubory z data? ib_logfile0, ib_logfile1, ibdata1?
Není dobrý nápad kopírovat přímo datové soubory, a to ještě mezi různými verzemi MySQL. Udělej export staré DB a import do nové.
4ever
Profil
Davex:
Je to jedna a ta samá verze. Ale velikost souborů je odlišná.

Zkomplikovalo se to. Momentální stav: Server nelze úspěšně spustit. Pokud se o to pokusím, zasekne se a zůstane v paměti. Klienta nelze spustit. Dobře, datové soubory jsem obnovil.

Vyřešeno.
Jen pro případ, že by to někoho zajímalo, odpověď jsem ale napsal v angličtině a přepisovat se mi to nechce.

Solved. Although I installed Wamp server to c:\wampserver, (and registher path was OK), all configuration files for WAMP including apache, php and mysql had incorrect path referencing to previous location c:/wampserver/wamp.

I don't know how this happened, probably I should install directories what was in c:/wampserver/. I think that when I inslalled first WAMP many days ago, I placed it to
c:/wampserver/ then I moved to c:/wampserver/wamp and there I worked. Now I decided to install to c:/wampserver/ and to delete the c:/wampserver/wamp. But WAMP instalation read the old configuration files from c:/wampserver/wamp .... probably. Not clear. But very confusing. I ran install_services_auto.bat and then I edited all configuration files and wamp *.bat.

Connection from client is OK. PHPMyAdmin shows me the correct databases and adminer also OK.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: