Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
helpik.JPW Profil |
#1 · Zasláno: 11. 1. 2012, 19:00:14
Dobrý den,
chtěl jsem se zeptat na analyzování logů stránek. Co na to používat? Jde mi hlavně o roboty, stavové kódy HTTP, nenalezené stránky. GA je v tomto případě celkem k ničemu. K dispozici mám v administraci hostingu: - Awstats - tam zjistím roboty, stavové kody i nenalezené stránky - Webalizer - ten je skoro k ničemu - access log - děsná změť bez odřádkování - děsný chaos - error log - děsná změť bez odřádkování - děsný chaos - naštěstí tam chyby skoro nemám Šlo by si ty logy nějak vyfiltrovat, zvýraznit, zpřehlednit? Šlo by do htaccess přidat něco jako (níže), abych měl logy na serveru a nemusel se na ně dostávat přes hosting? ErrorLog ${APACHE_LOG_DIR}/logy/web-error.log TransferLog ${APACHE_LOG_DIR}/logy/web-access.log Děkuji za odpovědi. |
||
Davex Profil |
helpik.JPW:
„Co na to používat? Jde mi hlavně o roboty, stavové kódy HTTP, nenalezené stránky“ Asi to AWStats. „Šlo by si ty logy nějak vyfiltrovat, zvýraznit, zpřehlednit?“ Šlo. Dívám se do nich jen při řešení nějakého problému a používám k tomu grep. Ke zpřehlednění slouží nástroje jako AWStats. „Šlo by do htaccess přidat něco jako (níže)“ Toto v .htaccess nastavit nejde. Jde to jen v konfiguraci pro celý server nebo pro VirtualHosty. „děsná změť bez odřádkování - děsný chaos“ Každý přístup by měl být na samostatném řádku. Nedíváš se na něj v Poznámkovém bloku, který nerozumí unixovému konci řádku? |
||
Časová prodleva: 11 let
|
0