Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
PetrHej Profil |
Dobrý den,
mám statické stránky s příponou html. v .htaccess jsem nastavil shovávání přípony, takže stránky fungují ve tvaru www.domena.cz/nazev-stranky/, Chtěl bych ovšem docílit hlubší struktury typu www.domena.cz/kategorie/podkategorie/nazev-stranky/ , což se mi nedaří. Našel jsem příklady pro PHP, ale nikde pro klasické html. Nevíte někdo jak to udělat? htaaccess vypadá následovně RewriteEngine On RewriteBase / RewriteCond %{ENV:REDIRECT_STATUS} !^$ RewriteRule .* - [L] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule ^(.*)/$ $1.html [L] RewriteCond %{REQUEST_URI} !.[[:alnum:]]+$ RewriteRule ^(.+[^/])$ /$1/ [R=301] Dekuji za pomoc Moderátor Kajman: Vkládej prosím kódy mezi značky [>pre] a [>/pre] (stačí kliknout na
![]() |
||
Kajman Profil |
#2 · Zasláno: 17. 4. 2012, 15:36:33
A ten soubor nazev-stranky.html máte zanořený v těch dvou adresářích?
|
||
Časová prodleva: 7 dní
|
|||
PetrHej Profil |
#3 · Zasláno: 24. 4. 2012, 19:19:25
Kajman:
nazev-stranky.html není v zanořený v žádném fyzickém adresáři /kategorie/ a /podkategorie/ by měli být pouze virtuální z důvodů lepší přehlednosti ve struktuře stránek a také SEO |
||
Kajman Profil |
#4 · Zasláno: 24. 4. 2012, 20:05:58
Zkuste ho zanořit podle chtěné url, mělo by to fungovat.
|
||
PetrHej Profil |
#5 · Zasláno: 25. 4. 2012, 07:47:48
Myslíte dát ho do složky s názvem kategorie? Četl jsem někde, že právě toto by němělo být. Pokud bych potom odmazal část url například na www.domena.cz/neco/ a neco bylo skutečná složka, zobrazil by se obsah této složky a ne požadovaná stránka s názvem neco, ne?
|
||
Kajman Profil |
#6 · Zasláno: 25. 4. 2012, 09:57:03
Podle toho, jestli tam zachováte podmínku
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d |
||
Časová prodleva: 11 let
|
0