Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Smoothy Profil |
#1 · Zasláno: 28. 7. 2012, 23:24:11
Zdravím,
snažím se nějak přijít na kloub PHP, ale zasekla jsem se asi dřív, než jsem si představovala. Podle návodu na jakpsatweb.cz jsem si stáhla nejnovější balíček EasyPHP 12.0 s PHP 5.4.4 (teda doufám, že to byl balíček, ale tak špatně na tom snad nejsem). Instalaci jsem provedla podle návodu, nastavila češtinu a zaškrtla "Spusť Apache a MySQL jako služby". Jakmile jsem ale zmíněné zaškrtla, Apache (a tuším i MySQL) přestalo fungovat (jednoduše červená místo zelené) a zobrazila se mi chyba "Apache nemohl nalézt uvedený soubor. (není to uplně doslovně)" a pak ještě jedna další chybová hláška. Fakt nevím, co dělat, jelikož já se nikdy s PHP dál nedostala. Co se týče uvolnění portu 80, tak nevím, ale podle dtask manageru ho snad využívá jen Google Chrome, ale taky si tím nejsem jistá, protože v tomhle se tolik nevyznám. Kdyby někoho napadlo cokoliv, co by mi pomohlo a pochopila bych to, byla bych moc vděčná. - Ještě podotknu, že nevím, jestli ty balíčky byly zcela v pořádku, jelikož když jsem podle některých návodů na internetu měla najít něco v adresáři mysql/bin a přepsat to, soubor jsem vůbec nenašla. Děkuji předem :). |
||
Someone Profil |
#2 · Zasláno: 28. 7. 2012, 23:36:30
Já jsem s instalací EasyPHP nikdy neměl problém. Jednoduše jsem stáhnul instalační balíček z Oficiální stránky, nainstaloval a spustil. Nikdy jsem nemusel nic přepisovat atd... Zkus to nainstalovat znovu.
|
||
Smoothy Profil |
#3 · Zasláno: 29. 7. 2012, 00:27:21
Tak se mi to najednou nějak záhadně podařilo. Děkuji moc za pomoc :).
|
||
Časová prodleva: 3 měsíce
|
|||
lerkq Profil * |
#4 · Zasláno: 5. 11. 2012, 21:09:42
I já jsem stáhl z Oficiální stránky balíček verze 12.1. Češtinu při instalaci nenabídl (nebo jsem slepý a pro oči nevidím). Při třetí opakované instalaci naskočil, komunikuje anglicky. Lze češtinu nastavit ?
|
||
Davex Profil |
#5 · Zasláno: 5. 11. 2012, 23:17:41
lerkq:
Češtinu jde nastavit v nastavení EasyPHP po jeho spuštění přes ikonu EasyPHP na liště vedle hodin a pravé tlačítko v nabídce Configuration » EasyPHP » Language » Czech. |
||
Časová prodleva: 16 dní
|
|||
lerkq Profil * |
#6 · Zasláno: 21. 11. 2012, 20:00:17
dík, plácám se v tom dál
|
||
Časová prodleva: 10 let
|
0