| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| yngwie Profil |
#1 · Zasláno: 5. 10. 2012, 18:58:41
Zdravím,
chcel by som sa spýtať, akým spôsobom správne poriešim nasmerovanie 3 rôznych domén na jeden server na konkrétnu webovú prezentáciu. Situácia ja taká, že mám server s Apachom, ktorý obsahuje danú webovú prezentáciu, na ktorú smeruje momentálne doména www.mojadomena.cz, to beží v poriadku a ja by som potreboval zabezpečiť, aby na túto prezentáciu smerovala aj doména www.mojadomena.eu a www.mojadomena.sk. Jasné, že A záznamy som prestavil a nasmeroval doménu na daný server(IP). Ale stále to nefunguje ako má. Predpokladám, že do Apacha treba pridať aj tieto dve domény ako aliasy smerujúce na root webu a prípadne v .htaccess subore pridať nejaké nastavenia. Ale nie som si úplne istý, či to takto treba riešiť, pretože som podobnú situáciu ešte neriešil. Za každú radu vopred ďakujem. |
||
| Davex Profil |
#2 · Zasláno: 5. 10. 2012, 19:56:11
yngwie:
„Predpokladám, že do Apacha treba pridať aj tieto dve domény ako aliasy smerujúce na root webu“ Ano, pomocí ServerAlias v konfiguraci virtuálního serveru v sekci <VirtualHost *>.
„prípadne v .htaccess subore pridať nejaké nastavenia“ Mohlo by v něm být přesměrování domén .eu a .sk na primární doménu .cz pomocí mod_rewrite. |
||
|
Časová prodleva: 13 let
|
|||
0