Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Petrasek Profil * |
#1 · Zasláno: 14. 11. 2012, 18:10:54
Můžete mi prosím někdo polopatě vysvětlit rozdíl mezi www-data a virtwww. Děkuji.
|
||
Davex Profil |
#2 · Zasláno: 14. 11. 2012, 18:57:11
Petrasek:
Můžeš to prosím nějak upřesnit? Nejsou to uživatelské účty? |
||
Petrasek Profil * |
#3 · Zasláno: 14. 11. 2012, 20:35:14
Mělo by se jednat o nastavení práv přístupu k souborům přes FTP a php.
|
||
Davex Profil |
#4 · Zasláno: 14. 11. 2012, 20:46:13
Pod uživatelem www-data obvykle běží na Debianu/Ubuntu webserver, ale nevím jak ti to pomůže. Zkus být konkrétní s čím máš problém nebo čeho chceš dosáhnout.
|
||
Petrasek Profil * |
#5 · Zasláno: 14. 11. 2012, 21:48:39
Nastavuji na jednom hostingu Prestashop a chtěl jsem od podpory povolit přístup k souborům přes FTP i php. Což prý nelze. Nejdříve jsem nemohl měnit atributy na 777. To už mám nastavené ale stále mi nefunguje jeden modul a mám podezření že to je kvůli nějakému omezení na hostingu. Přiznávám že nejsem na hosting přeborník. Prestu jsem už nastavoval mockrát u několika firem a všude mi hned fungovala. Tady se s tím trápím. Takže bych potřeboval vědět co bych měl chtít od hostingu nastavit aby vše fungovalo.
Díky za tvůj čas. |
||
Davex Profil |
#6 · Zasláno: 14. 11. 2012, 22:05:44
Pokud je zapnutý safe mode nebo se nové soubory vytvářejí přes PHP s nedostatečnými právy, tak bych se problémům ani nedivil, ale Prestashop neznám.
Obecně jde nastavit, aby PHP běželo pod stejným uživatelem jako je vlastník souborů a tím by se asi vyřešila většina možných problémů. Otázkou je, zda není místo dohadování s podporou jednodušší změnit hosting na bezproblémový. |
||
Časová prodleva: 13 let
|
0