Autor Zpráva
Petrasek
Profil *
Můžete mi prosím někdo polopatě vysvětlit rozdíl mezi www-data a virtwww. Děkuji.
Davex
Petrasek:
Můžeš to prosím nějak upřesnit? Nejsou to uživatelské účty?
Petrasek
Profil *
Mělo by se jednat o nastavení práv přístupu k souborům přes FTP a php.
Davex
Pod uživatelem www-data obvykle běží na Debianu/Ubuntu webserver, ale nevím jak ti to pomůže. Zkus být konkrétní s čím máš problém nebo čeho chceš dosáhnout.
Petrasek
Profil *
Nastavuji na jednom hostingu Prestashop a chtěl jsem od podpory povolit přístup k souborům přes FTP i php. Což prý nelze. Nejdříve jsem nemohl měnit atributy na 777. To už mám nastavené ale stále mi nefunguje jeden modul a mám podezření že to je kvůli nějakému omezení na hostingu. Přiznávám že nejsem na hosting přeborník. Prestu jsem už nastavoval mockrát u několika firem a všude mi hned fungovala. Tady se s tím trápím. Takže bych potřeboval vědět co bych měl chtít od hostingu nastavit aby vše fungovalo.

Díky za tvůj čas.
Davex
Pokud je zapnutý safe mode nebo se nové soubory vytvářejí přes PHP s nedostatečnými právy, tak bych se problémům ani nedivil, ale Prestashop neznám.

Obecně jde nastavit, aby PHP běželo pod stejným uživatelem jako je vlastník souborů a tím by se asi vyřešila většina možných problémů. Otázkou je, zda není místo dohadování s podporou jednodušší změnit hosting na bezproblémový.

Vaše odpověď

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0