Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Pavel Hubacek Profil |
#1 · Zasláno: 16. 11. 2012, 12:37:45
Dobry den,
prosim o radu s nasledujicim problem. Resim nastaveni presmerovani domeny do slozky na serveru, ktere zkusim nastinit na modelovem prikladu: Mam web s hostingem na arese AAA.CZ. Na tomto hostingu je slozka BBB, ve ktere je nahrany jiny web a dostanu se na nej pres odkaz AAA.CZ/BBB. Chtel bych ale pro tuto slozku BBB mit i samostatnou domenu, tzn. v teto slozce BBB je uplne jiny novy web, ktery bych chtel zobrazovat pod novou domenou CCC.CZ. Dostal jsem se se do stavu, kdy pri zadani adresy nove domeny CCC.CZ probehne presmerovani do slozky BBB, ale v adresnim radku vidim adresu ve tvaru AAA.CZ/BBB. Co ze nevhodne, protoze domena CCC.CZ se musi tvarit jako samostatny web bez odkazu na AAA.CZ. Popreboval bych poradit, jak nastavit soubor .htaccess a mod rewrite, pripadne smerovani domeny v administraci domeny, a to tak, aby po zadani adresy CCC.CZ byla zobrazena tato adresa bez fyzicke cesty do slozky BBB na hostingu. Snad jsem to popsal aspon trochu srozumitelne :) Budu moc rad za jakoukoliv pomoc ci nasmerovani. Moc dekuji |
||
Kajman Profil |
#2 · Zasláno: 16. 11. 2012, 13:22:45
Jsou obě domény hostovány na stejném stroji? Tedy vidí doména CCC.CZ lokálně do adresářového prostoru domény AAA.CZ?
Pokud ne, jde to přes mod_proxy, ale nejsem si jistý, jestli Vám to hosting umožní. |
||
Pavel Hubacek Profil |
#3 · Zasláno: 16. 11. 2012, 14:08:07
Kajman:
Ano, obe domeny jsou od jednoho poskytovatele. Nejsem si jisty jestli odpovim spravne, ale domenu CCC.CZ mohu v nastaveni nasmerovat na stejny hosting jako AAA.CZ, takze predpokladam ze jsou. |
||
Kajman Profil |
#4 · Zasláno: 16. 11. 2012, 14:20:43
Když tedy doménu ccc nasměřujete na stejný hosting a zrušíte to vytovřené přesměrování tak uvidíte v prohlížeči doménu ccc a obsah aaa?
|
||
Pavel Hubacek Profil |
#5 · Zasláno: 16. 11. 2012, 14:50:04 · Upravil/a: Pavel Hubacek
Kajman:
Ano, presne tak. Uvodni strana bude mit adresu CCC.CZ a obsah z AAA, ale jakmile kliknu na nejaky odkaz, jsem uz zpet na adrese AAA.CZ. Pro uplnost pridavam odpoved z technicke podpory z forpsi.com, kde me nejvice zajima bod 3. Redirect je placeny, a nejsem si jisty funkcnosti, ale jako nouzove reseni by to slo. Nicmene dle bodu 3 predpokladam, ze by to melo jit nastavit i z me strany, bohuzel jsem se nedopatral jak a me znalosti teto "sitariny" jsou dost omezene :( --------- Dobrý den, toto je mozne provest nekolika zpusoby. 1) vyuzit u domeny sluzbu Redirect a presmerovat domenu primo do konkretni slozky. V adresnim radku bude ovsem adresa prepsana. 2) objednat k domene webhosting a provest presmerovani pres html_tag. 3) nastavit smerovani pomoci DNS a pote v .htaccesu upravit smerovani. Toto je ovsem pouze na Vas, jak nastaveni provedete. |
||
Kajman Profil |
#6 · Zasláno: 16. 11. 2012, 14:58:06
Pavel Hubacek:
„Uvodni strana bude mit adresu CCC.CZ a obsah z AAA, ale jakmile kliknu na nejaky odkaz, jsem uz zpet na adrese AAA.CZ.“ Nejsem si jistý, co popisujete. To je současný stav nebo toužebné přání? |
||
Pavel Hubacek Profil |
#7 · Zasláno: 16. 11. 2012, 15:25:59
Kajman:
To byla reakce na "Když tedy doménu ccc nasměřujete na stejný hosting a zrušíte to vytovřené přesměrování tak uvidíte v prohlížeči doménu ccc a obsah aaa?" Takze jedna se o soucasny stav. |
||
Davex Profil |
#8 · Zasláno: 16. 11. 2012, 19:53:14
Pavel Hubacek:
Zkus si pro doménu CCC.CZ a složku BBB přizpůsobit pravidlo z Soubor .htaccess - virtuální subdomény - problém. Mělo by to fungovat za předpokladu, že je na doméně CCC.CZ vidět stejný obsah jako na AAA.CZ a nic se nepřesměrovává. |
||
Časová prodleva: 13 let
|
0