Autor Zpráva
JoK1955
Profil *
Zdravím všechny. Nevím zda můj dotaz patří přesně do této kategorie, ale připadá mi nejblíže.
Potřebuji opravit scripty ve starším webu a tak jsem si je stáhl na lokál a snažím se je spustit, ale...
zatímco na webu normálně fungují, na lokálním webu se zadrhne už index.php (výpis přikládám dále)
Přihlášení proběhne, zobrazí se ono "tut" za příkazem echo, ale rámy se neobjeví.... pokud soubor uložím jako htm, pak se rámy zobrazí... jiné weby na lokálu běží normálně... používám Ubuntu 12.10 a balíček Apache, MySQL, PHP (LAMP). Vůbec nevím jak dál postupovat a kde hledat chybu...
Poradíte někdo? JoK


<?php
/*
if (!IsSet($_SERVER['PHP_AUTH_USER']))
{
     Header("HTTP/1.0 401 Unauthorized");
     Header("WWW-Authenticate: Basic realm=\"Registrovaní uživatelé\"");
     echo "Neautorizovaný přístup v indexu";
     exit;
}
else
{
     include "../conn.php";
     include "../function.php";
     
$PHP_AUTH_USER=$_SERVER['PHP_AUTH_USER'];
$PHP_AUTH_PW=$_SERVER['PHP_AUTH_PW'];
     
     @$sql = mysql_query("SELECT * FROM registrovany
                          WHERE login = '$PHP_AUTH_USER' AND heslo = '".md5($PHP_AUTH_PW)."'
                                AND stav = 'a'");

 //    mysql_close($conn);
     
//}
*/
echo "tut";
?>
<HTML>
      <HEAD>
    <meta name="generator" content="Bluefish 2.2.2" >
<META http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=ISO-8859-2">
<title>Administrace stránek</title>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="admin.css">


</HEAD>

<FRAMESET COLS="180,*">
  <FRAME SRC="menu.php" NAME="menu" SCROLLING=AUTO>
  <FRAME SRC="main.php" NAME="main" SCROLLING=AUTO>
</FRAMESET>

<NOFRAMES>
  <BODY>K použití administrační sekce potřebujete prohlížeč s podporou rámů.</BODY>
</NOFRAMES>

</HTML>
Rellik
Profil
Měl by sis přečíst základy z čeho se správně skládá stránka...
Malá nápověda:

<!DOCTYPE html>
<html>
    <head>
        <title></title>
        <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8">
    </head>
    <body>
        <div>TODO write content</div>
    </body>
</html>
JoK1955
Profil *
Rellik:
Nerozumím.... uvádím stránku s rámy. Podle JPW je základ takovýto:
<html>
<head>
  <title>Příklad s definicí rámů</title>
</head>

<frameset cols="215,*">
  <frame name="obsah" src="priklad9.htm">
  <frame name="text" src="priklad8.htm">
</frameset>
</html>

což v zásadě odpovídá mé stránce ... php kod před tím slouží k přihlašování, ale je zakomentován...
Můj dotaz směřoval k tomu, proč na serveru hostingu funguje normálně (už asi 5 let) a na mém lokálním nefunguje (dříve fungoval. Od té doby jsem několikrát přeinstaloval počítač a tím i server)...
napadl mě rozdíl v konfiguraci serverů, ale nevím přesně na co se soustředit? Přesto díky za odpvěď. JoK
margin
Profil *
Rellik:
Měl by sis přečíst základy z čeho se správně skládá stránka...
Ale JoK1955 chce stránku s rámy, a ta má úplně jinou strukturu:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Frameset//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/frameset.dtd">
  <HTML>
  <HEAD>
  <TITLE>A frameset document with NOFRAMES</TITLE>
  </HEAD>
  <FRAMESET cols="50%, 50%">
     <FRAME src="main.html">
     <FRAME src="table_of_contents.html">
     <NOFRAMES>
     <P>Here is the <A href="main-noframes.html">non-frame based version of the document.</A> 
     </NOFRAMES>
  </FRAMESET>
  </HTML>
Nepovinné počáteční a koncové tagy je možné vyházet, koukám, že nepovinné tagy <body></body> tu stehně nejsou.
Vyházet je možné i nepovinné elementy.

Chybí ti tam hlavní obsahová část s <body> </body>
Ta je v elementu NOFRAMES, akorát tam nejsou nepovinné tagy <body> a </body>.
JoK1955:
tut tam nemá co dělat, to způsobuje popsaný problém.
link k css styluje jen obsah NOFRAMES, je to zbytečný HTTP požadavek a link můžeš vyhodit a jednu hlášku v NOFRAMES nastylovat třebas atributem style, příklad:
<body style="background: #def; color: red">
tiso
Profil
JoK1955: chybu spôsobuje to tvoje echo "tut";, bez toho sa to nezobrazí.

Rellik: píšeš tu blbosti...
margin
Profil *
tiso:
JoK1955: chybu spôsobuje to tvoje echo "tut";, bez toho sa to nezobrazí.
Předpokládám, že jsi se jen uklepnul, protože příčinu jsi odhalil, a měl jsi na mysli „bez toho sa to zobrazí.
tiso
Profil
margin: hej, stáva sa...
JoK1955
Profil *
tut jsem tam dal jen abych věděl, že php předtím proběhlo...
znovu jsem z hostingového serveru stáhl verze, které tam fungují a na mém lokálním serveru ne. A to je ono jádro pudla: Zkusím otázku: Jak nastavím lokální server stejně jako hostingový? Kterým důležitým parametrům mám věnovat pozornost? Díky JoK
margin
Profil *
Nezdá se mi, že by to bylo konfigurací serveru. Nech prohlížečem zobrazit zdrojový kód stránky a zajímá mě všechno, co je před <frameset>, ale pro jistotu sem hoď celý kód stránky (z prohlížeče, ne PHP).
Pokud chceš testovat PHP, jestli proběhlo, tak třebas takto:
echo "<title>tut Administrace stránek</title>";
?>
    <meta name="generator" content="Bluefish 2.2.2" >
<META http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=ISO-8859-2">
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="admin.css">
<FRAMESET COLS="180,*">
<!-- pokračování kódu -->
Vyhodil jsem, co není potřeba, pokud bys toužil po framesetím doctypu, dej si ho před <?php.
JoK1955
Profil *
Je to nějaké divné... znovu jsem to stáhl z hostingového serveru a dostal jsem se dál... celé se to chová divně, resp. já tomu nerozumím... přesto jsem přesvědčen, že ten problém je v různých nastaveních serverů. Pokud bych měl svůj lokální nastaven jako hostingový, mělo by to fungovat i na lokále. Vždyť ty skripty se liší jen heslem k databázi !
Podívám se na to během víkendu a ještě se ozvu, zatím díky za rady. JoK
margin
Profil *
peta:
Tady se mi to body take nepozdava, radeji bych ho dal pryc, ale mozna, ze ohle mu nevadi.
<body> a </body>, to je nepovinný počáteční a koncový tag elementu BODY pro prohlížeče nepodporující rámy.
Někomu se nepozdává mít nepovinné tagy ani na běžné HTML stránce nerozdělené do rámů, tak je dává pryč, malá nápověda.
Davex
Profil
JoK1955:
Chyba může být ve skriptech menu.php a main.php, ale protože může být vypnuté vypisování chyb, tak se o nich nedozvíš. Zkus si zapnout vypisování chyb PHP v konfiguračním souboru php.ini nebo hned na začátku skriptu.
JoK1955
Profil *
Díky všem za rady. Jaxem zjistil bylo opravdu vypnuté vypisování chyb (celé UBU jsem nedávno přeinstalovával, tedy i LAMP)... nicméně stejně to celé neběží tak jako na hostingu... nepřenášejí se proměnné mezi rámy (ač jsem zapnul register_globals). Psal jsem na začátku, že ony scripty jsou min 6 let staré a moc jsem se s tím tenkrát nepáral, v zásadě jsem dopatlal scripty ještě starší :-( Takže jsem se rozhodl, že to celé přepíšu a budu se modlit, aby verze na hostingu nespadlo... Je zvláštní, že běží... v adresři mám .htaccess ze zapnutím r_g a stený jsem přenesl i na local kde scripty neběží...
Při vší úctě k vašim radám, nikdo mi neodpověděl na moji hlavní otázku: Jak nastavím lokální server stejně jako hostingový? Existuje na porovnání nějaké udělátko aby se nemusely porovnávat výpisy phpinfo per voko? Sledoval jsem vždy jen register_globals a pak velikost upload souborů. yslel jsem si, že to stačí. Je to tak nebo žiju v bludu? :-) JoK

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: