Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Camo Profil |
#1 · Zasláno: 21. 2. 2013, 16:30:55
Vitajte a poraďte prosím.
chcem teda odstrániť lomítko na konci adresy. Mám napísané pravidlo: RewriteCond %{REQUEST_URI} (.*)/$ RewriteRule ^%1$ %{HTTP_HOST}%1 Ale žiadne lomítko mi to neusekne... |
||
Kajman Profil |
#2 · Zasláno: 21. 2. 2013, 17:14:43
RewriteRule ^(.+)/$ $1 [R=302,NE,L] |
||
Camo Profil |
Kajman:
Toto síce lomítko usekne, ale vracia to takúto chybu:You don't have permission to access /C:/Apache2_2/htdocs/myCMS/OBSAH/eeeee on this server. Ja som už z toho jeleň. Na nete som našiel podmienku (.+[^/)/$ ale ani to nepomaha. PS: Chcel by som to bez presmerovania. Za tým je ešte test na www (teraz je vypnutý). |
||
Kajman Profil |
#4 · Zasláno: 21. 2. 2013, 19:14:21
Camo:
„Chcel by som to bez presmerovania“ Bez přesměrování se onoho lomítka v adrese nezbavíte. |
||
Časová prodleva: 3 dny
|
|||
Camo Profil |
Prepáčte odmlku, bol som dosť mimo...
Kajman: Stále to vypisuje You don't have permission to access /C:/Apache2_2/htdocs/myCMS/OBSAH/eeeee on this server Našiel som nejaký článok ktorý rieši niečo podobné, ale neviem ako to implementovať: http://latrine.dgx.cz/hadanka-znate-mod_rewrite#comment-7345 Mám to teraz takto: RewriteCond %{REQUEST_URI} (.+[^/])/$ #RewriteRule ^%1$ %{HTTP_HOST}/%1 - toto sú predošlé pokusy #RewriteRule %{HTTP_HOST}/%1 [L,R=301] RewriteRule ^(.+)/$ $1 [R=302,NE,L] RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\. RewriteRule ^(.*)$ http://www.%{HTTP_HOST}/myCMS/$1 [R=301,L] Fakt je že regulárne výrazy sú v porovnaní s mod rewriteom ako prechádzka ružovou záhradou. Toto je čistá nočná mora... |
||
Davex Profil |
#6 · Zasláno: 24. 2. 2013, 11:04:57
|
||
Camo Profil |
Davex:
RewriteBase funguje. Len by som mal v súvislosti s tým jednu otázku, ktorú som v dokumentácii nevidel. Odkiaľ počíta Mod Rewrite koreň adresy. Pýtam sa preto, že php môže mať koreň aj inde, ako je nasmerovanie domény. Kajman: No a vyzerá to tak, že bez toho presmerovania to dáva ešte šialenejšie výsledky, ktorých logika je z inej dimenzie. To je pre môj perfekcionizmus ťažká rana. Ak by niekto tušil, ako to zredukovať na jednu požiadavku budem mu zaviazaný. Teraz uvažujem, že pôjdem s prúdom a nechám tie lomítka na konci. Ale môj vkus je otrasený. Pekná url predsa nekončí lomítkom... PS:Má Kajman nejaký špeciálny dôvod pre ktorý napísal R=302 miesto 301? Moc ďakujem za pomoc! |
||
Davex Profil |
#8 · Zasláno: 24. 2. 2013, 17:00:46
Camo:
„Odkiaľ počíta Mod Rewrite koreň adresy.“ Co tím přesně myslíš? Mod_rewrite nemá žádný pevný "kořen adresy", protože zpracovává část URL podle aktuálního kontextu - viz What is matched?. „Má Kajman nejaký špeciálny dôvod pre ktorý napísal R=302 miesto 301?“ Rozdíl je v tom, že přesměrování 302 prohlížeče nikdy nekešují, takže je to vhodnější pro testování. |
||
Camo Profil |
Davex:
1.To som sa pýtal kôli tým jeho pokusom vkladať mi tam tú cestu na disku... 2.Vďaka za info. Stále mi vŕta v hlave tá nutnosť presmerovať. skúšam, skúšam a problém je len v tom, že adresu domena.sk/aaa/bbb/ccc/ presmeruje na ww.domena.sk/aaa/bbb/ccc/bbb/ccc. Nechápem o čo mu ide. Ak je to niekomu povedomé, tak sa ozvite. Zatiaľ díky moc! |
||
Časová prodleva: 12 let
|
0