Autor Zpráva
Camo
Profil
Pekne vítam!

Potreboval by som upgradovať php a narazil som na ničo čomu nerozumiem.
Na stránkach s downloadom sa píše:
Windows users: please mind that we do no longer provide builds created with Visual Studio C++ 6. It is impossible to maintain a high quality and safe build of PHP for Windows using this unmaintained compiler.

If you are using PHP with Apache 1 or Apache2 from apache.org you need to use the VC6 versions of PHP
If you are using PHP with IIS you should use the VC9 versions of PHP
VC6 Versions are compiled with the legacy Visual Studio 6 compiler
VC9 Versions are compiled with the Visual Studio 2008 compiler and have improvements in performance and stability. The VC9 versions require you to have the Microsoft 2008 C++ Runtime (x86) or the Microsoft 2008 C++ Runtime (x64) installed
Do NOT use VC9 version with apache.org binaries

Vie mi niekto povedať, čo to znamená pre mňa? Ako zistím či je môj Apache kompatibilný s VC9 verziou? Naposledy som nič podobné neriešil...

Ďakujem.
Jan Tvrdík
Profil
Camo:
Do NOT use VC9 version with apache.org binaries
Pokud vím, tak to všichni (?) již roky ignorují a není s tím problém.
Camo
Profil
Jan Tvrdík:
No ja som php reinštaloval asi pred 2 rokmi a vtedy som nič také neriešil a ani tam o ničom podobnom nebola zmienka pokiaľ sa pamätám.
Takže by som to mal ignorovať? Určite????
Davex
Profil
Ta informace je 3 roky stará. Prý Apache z apache.org s PHP verzí VC9 padal.

Pokud chceš mít větší jistotu, tak si nainstaluj Apache 2.2 z Apache Lounge, který je zkompilovaný ve VC10.
Camo
Profil
Ok, tak to teda budem ignorovať a prípadne uvidíme.

Díky!
Camo
Profil
Sorry, že to tu zase otváram, ale mám normálne problém nainštalovať Apache a PHP.
Apache.org už nevydáva automatické intalácie? Skúšal som to aj ručne inštalovať, ale nerozbehol som ani Hello world.
Pozná niekto nejaký link s postupom na inštaláciu A2.4(2) a PHP 5.3? Všetko čo som našiel je už zastaralé a to čo nieje je mimo... a ja som tiež mimo z toho...
Nechápem. Pomôžte ak viete.
Krakatoa
Profil
Camo:
Momentálně používám Apache 2.4.3 (64bit) a PHP 5.4.11 (64bit) viz.: http://levtrigo.soft.vserver.cz/
Binárky používám odtud: http://www.anindya.com/
Jsou kompilované s VC9
Zkus použít ty binárky z anindya, jsou tam 32bit a 64bit verze Apache 2.2 a 2.4 a 64bit verze PHP 5.3 a 5.4 (32bit jsou na oficiálních stránkách)
Bez problému je to funkční, odzkoušeno.
Camo
Profil
Krakatoa:
Som z toho ...
Nejako nechápem tie názvy: php-5.3.21-Win32-VC9-x64.zip
Pod tým je ešte napísané 64bit. Tak nechápem, či je to pre 64, alebo 32bit???


Tak som to nainštaloval už asi desiaty krát....
Apache funguje, ALE bez php.
Normálne sa to akože automaticky nainštalovalo, ale php nefunguje...
Tak sa idem hrabať v ini a configu...
Zošaliem asi...
Krakatoa
Profil
Camo:
Nevím co chceš. Pokud nejnovější 32bit Apache 2.4 a PHP 5.3 tak použij toto:
http://www.mediafire.com/file/f2xyb8hpm7ad1kp/apache_2.4.3-x86-openssl-1.0.1c.msi
nebo
https://dl.dropbox.com/u/62603799/apache/apache_2.4.3-x86-openssl-1.0.1c.msi
nebo
http://download.anindya.com/apache/apache_2.4.3-x86-openssl-1.0.1c.msi
(vše je verze 2.4.3, verze 2.4.4 ještě na anindya není)
PHP se dá stáhnout z oficiální stránky:
http://windows.php.net/downloads/releases/php-5.3.22-Win32-VC9-x86.zip
(zip)
nebo
http://windows.php.net/downloads/releases/php-5.3.22-Win32-VC9-x86.msi
(msi)


A pokud ti to nejde díky nějaký chybě, tak by to chtělo kouknout se do logu apache. A pod pojmem "php nefunguje" myslíš co?
Camo
Profil
Tu mám niečo z Apachovho logu:
[Sat Mar 02 21:31:22 2013] [notice] Apache/2.2.23 (Win32) configured -- resuming normal operations
[Sat Mar 02 21:31:22 2013] [notice] Server built: Feb 6 2013 20:22:44
[Sat Mar 02 21:31:22 2013] [notice] Parent: Created child process 1540
httpd.exe: Could not reliably determine the server's fully qualified domain name, using 192.168.1.2 for ServerName
httpd.exe: Could not reliably determine the server's fully qualified domain name, using 192.168.1.2 for ServerName
PHP Warning: PHP Startup: Unable to load dynamic library 'c:\\PHP5\\ext\\php_bz2.dll' - The specified module could not be found.\r\n in Unknown on line 0
PHP Warning: PHP Startup: Unable to load dynamic library 'c:\\PHP5\\ext\\php_curl.dll' - The specified module could not be found.\r\n in Unknown on line 0
PHP Warning: PHP Startup: Unable to load dynamic library 'c:\\PHP5\\ext\\php_gd2.dll' - The specified module could not be found.\r\n in Unknown on line 0
PHP Warning: PHP Startup: Unable to load dynamic library 'c:\\PHP5\\ext\\php_gettext.dll' - The specified module could not be found.\r\n in Unknown on line 0
...
Nechápem, kde zobral tú cestu. nič také som mu nepísal. Adresár sa nevolá PHP5, ale PHP53.
Pritom som si dal záležať, aby bolo všetko staré vymazané.
Mike8748
Profil
Camo:
Nechápem, kde zobral tú cestu.
soubor php.ini, direktiva extension_dir
Camo
Profil
Mike8748:
Tam je PHP53 a správne je to aj v httpd.conf.
Krakatoa
Profil
Camo:
Pokud to chceš vyřešit, tak zabal a uploadni koplet apache a php v takové cestě jak to máš na disku.
Mike8748
Profil
Camo:
a píšeš to do správného souboru php.ini? když si zobrazíš výstup phpinfo() tak je hodnota Configuration File (php.ini) Path správně?
Camo
Profil
Krakatoa:
Nestačí presunúť ten inštalačný súbor na to miesto?


Mike8748:
No je tam iba jeden ini súbor, ale rozmýšľam, či nieje problém s lomítkami. Apache berie spätné lomítko ako escape. Aj v tom logu je to oescapované...
Phpinfo nedá nič. Vyskočí na mňa error a Apache je mimo. Funguje iba index.html...

Ešte mi ten log dáva toto:httpd.exe: Could not reliably determine the server's fully qualified domain name, using 192.168.1.2 for ServerName
[Sat Mar 02 21:52:37 2013] [warn] pid file C:/Apache22/logs/httpd.pid overwritten -- Unclean shutdown of previous Apache run?
Camo
Profil
Tak ešte doplním pre budúce generácie zúfalcov, že problém bol v tom, že bolo ešte treba pridať k system path ;C:\PHP54. Ja som tam mal ešte starú cestu, ktorá spôsobovala ten problém.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0