Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Jan Zabloudil Profil |
Zdravím,
V knize mám postup jak nakonfigurovat správně server, ale kniha je trochu starší a uvádí postum, který se neshodu s mojí verzí. Já mám verzi - Apache 2.4 V knize je pro verzi - Apache 2.2 Mohl by jste mi někdo prosím poradit, jak správně nakonfigurovat Apache 2.4 pro PHP? A jak správně nakonfigurovat PHP (vyšší než php 5.3) pro MySQL? Děkuju |
||
Zechy Profil |
PHP žádnou zvláštní konfiguraci pro MySQL server nepotřebuje, jsou zde typické funkce mysql_connect, mysql_query, atd, deprecated jsou až do verze 5.5, čili si na odstranění ještě počkáme. Pokud chceš objektovější řešení je zde například třída PDO nebo MySQLi.
|
||
Davex Profil |
#3 · Zasláno: 21. 5. 2013, 19:59:09
Při instalaci PHP by se mělo postupovat podle instalačního návodu. Jediný rozdíl pro Apache 2.4 bude asi ten, že se knihovna s PHP modulem nebude jmenovat php5apache2_2.dll, ale bude to php5apache2_4.dll (pokud není v balíku s PHP, tak se musí stáhnout na Apache Lounge).
Nejrychlejší způsob jak zprovoznit Apache, PHP a MySQL je instalace balíku EasyPHP, WampServer nebo XAMPP, kde je všechno již nakonfigurované. |
||
Časová prodleva: 16 dní
|
|||
mlasevic Profil |
#4 · Zasláno: 6. 6. 2013, 09:22:59
Ahoj,
souvisí to s tématem - mám problém s rozchozením PHP 5.4.x na Apache 2.2 - původní instalace je wampserver s tím, že poslední verzi PHP jsem tam měl 5.3.1. Po dodání balíčku PHP 5.4.x ( 5.4.3 nebo 5.4.15) sice PHP 5.4.x rozchodím, tj. úvodní site wampserveru pojede, ale nemůžu zprovoznit připojení k mysql ani přes php_mysql.dll ani přes php_mysqli.dll. Oba moduly jsou v php.ini povoleny, nicméně phpinfo mi ukazuje, že se nenatáhnul ani jeden z obou modulů, ale jen mysqlnd. Přitom na ostrém hostingu je php 5.4. nainstalován a normálně se připojuji webovkama v režimu mysql. Jinak asi to vliv mít nebude, ale přesto doplňující info - mám to nainstalováno na Win7 64-bit. Netušíte někdo, kde může být problém? Dík za nakopnutí správným směrem. P.S.: Pokud by to nešlo přes wamp - je nějaká možnost, jak si nakonfigurovat xampp tak, abych si mohl jednoduše přepínat verze PHP? |
||
Davex Profil |
mlasevic:
„Po dodání balíčku PHP 5.4.x ( 5.4.3 nebo 5.4.15) sice PHP 5.4.x rozchodím, tj. úvodní site wampserveru pojede, ale nemůžu zprovoznit připojení k mysql ani přes php_mysql.dll ani přes php_mysqli.dll. “ Po dodání jakého balíčku? Na webu WampServeru jsem nenašel stažení samostatného PHP 5.4 a po ručním přidání PHP 5.4.16 mi mysql_* funkce fungují. „Oba moduly jsou v php.ini povoleny, nicméně phpinfo mi ukazuje, že se nenatáhnul ani jeden z obou modulů, ale jen mysqlnd.“ Používá přidaná verze PHP správný soubor php.ini se správnou cestou do adresáře, kde jsou knihovny rozšíření? Není nějaká chyba v záznamu chyb Apache (soubor apache_error.log)? |
||
Camo Profil |
#6 · Zasláno: 7. 6. 2013, 16:05:56
mlasevic:
V mojom prípade toto bolo spôsobené systémovou premennu path na windovse. Treba ju nastaviť na ten adresár, kde je php. Zvyčajne sa v názve adresára zmení číslo verzie a už to nefunguje... |
||
mlasevic Profil |
#7 · Zasláno: 9. 6. 2013, 11:28:51
Díky za nakopnutí - bylo to cestou k extensions. Ikdyž jsem ji natvrdo nakonfiguroval v phpForApache.ini a rovnou i v PHP.ini, tak při přepnutí na verzi PHP 5.4.3 to tam nebylo - musel jsem pro editaci php.ini použít odkaz v menu WampServerManageru.
|
||
Časová prodleva: 12 let
|
0