Autor Zpráva
majja01
Profil
Ahoj včera jsem si nainstaloval wamp, který dříve fungoval ale nyní nefunguje. Nevím čím to je ale vůbec nebere vpotaz php kod.
Už se to snažím vyřešit dva dny a furt nic :(
Mám nainstalovaný Wamp server 2.2e, Windows 8
a mozillu.
error_log apache vypisuje toto
[Sat Sep 28 20:11:20.658534 2013] [mpm_winnt:notice] [pid 1216:tid 452] AH00455: Apache/2.4.4 (Win32) PHP/5.4.16 configured -- resuming normal operations
[Sat Sep 28 20:11:20.658534 2013] [mpm_winnt:notice] [pid 1216:tid 452] AH00456: Server built: Feb 23 2013 13:07:34
[Sat Sep 28 20:11:20.658534 2013] [core:notice] [pid 1216:tid 452] AH00094: Command line: 'c:\\wamp\\bin\\apache\\apache2.4.4\\bin\\httpd.exe -d C:/wamp/bin/apache/Apache2.4.4'
[Sat Sep 28 20:11:20.662535 2013] [mpm_winnt:notice] [pid 1216:tid 452] AH00418: Parent: Created child process 4672
[Sat Sep 28 20:11:21.995654 2013] [mpm_winnt:notice] [pid 4672:tid 336] AH00354: Child: Starting 150 worker threads.
[Sat Sep 28 20:18:08.776455 2013] [mpm_winnt:notice] [pid 1216:tid 452] AH00422: Parent: Received shutdown signal -- Shutting down the server.
[Sat Sep 28 20:18:10.820059 2013] [mpm_winnt:notice] [pid 4672:tid 336] AH00364: Child: All worker threads have exited.
[Sat Sep 28 20:18:10.944864 2013] [mpm_winnt:notice] [pid 1216:tid 452] AH00430: Parent: Child process 4672 exited successfully.
[Sat Sep 28 20:18:11.873884 2013] [mpm_winnt:notice] [pid 3324:tid 456] AH00455: Apache/2.4.4 (Win32) PHP/5.4.16 configured -- resuming normal operations
[Sat Sep 28 20:18:11.873884 2013] [mpm_winnt:notice] [pid 3324:tid 456] AH00456: Server built: Feb 23 2013 13:07:34
[Sat Sep 28 20:18:11.873884 2013] [core:notice] [pid 3324:tid 456] AH00094: Command line: 'c:\\wamp\\bin\\apache\\apache2.4.4\\bin\\httpd.exe -d C:/wamp/bin/apache/Apache2.4.4'
[Sat Sep 28 20:18:11.873884 2013] [mpm_winnt:notice] [pid 3324:tid 456] AH00418: Parent: Created child process 2912
[Sat Sep 28 20:18:12.572391 2013] [mpm_winnt:notice] [pid 2912:tid 336] AH00354: Child: Starting 150 worker threads.
Prosím pomozte majja01
Rfilip
Profil
majja01:
nebere vpotaz php kod
To znamená co?

V logu nic podezřelého, na počátku start v 20:11:20, poté pravděpodobně vyžádaný restart v 20:18:08. Nic víc, vše probíhá v pořádku.
Medvídek
Profil
majja01:
Nevím čím to je ale vůbec nebere vpotaz php kod
Nevím co tím myslíš, ale nepoužíváš short_open_tag? (<?)?
Pokud ano, tak ten je potřeba povolit v php.ini (wamp to má tuším i pod nějakou kontextovou nabídkou)
majja01
Profil
nebere vpotaz php kod
To znamená že se kod nezobrazí jako obyčejný text v prohlýžeči ale nevykoná se.
Medvídek
v php.ini to mám takto
short_open_tag = Off
Medvídek
Profil
majja01:
Tak pokud používáš zkrácený zápis <? tak si short_open_tag nastav na on a restartni server.
Nebo ve wampu v kontextove nabidce: PHP -> PHP settings -> short open tag
nemeja
Profil
Nemáš náhodou spuštěnej skype? Skype totiž blokuje port 80. Stačí dát Nástroje -> Nastavení -> Rozšířené -> Spojení -> a odškrtnout "Použít porty 80 a 443 jako alternativní pro příchozí spojení"
Medvídek
Profil
nemeja:
podle toho co píše

majja01:
To znamená že se kod nezobrazí jako obyčejný text v prohlýžeči ale nevykoná se.


mu server běží, ale neinterpretuje PHP
majja01
Profil
Medvídek:
Tak pokud používáš zkrácený zápis <? tak si short_open_tag nastav na on a restartni server.
To už jsem udělal

nemeja
Nemáš náhodou spuštěnej skype?
Nemám

b]Medvídek[/b]
mu server běží, ale neinterpretuje PHP
asi jo... Ale nevím jak to spravit :(
peta
Profil
Klinutim na ikonu wampu (pokud mas uz wamp spusteny) a spust phpmyadmina. Pokud se zobrazi seznam databazi, tak php funguje i mysql. V tom pripade muze byt problem prave v short_open_tag a tom, ze misto <?php pouzivas zkracene <? (coz je soucasne zapis odpovidajici <?xml). Bez zapnuti short_open_tag to nepojede. Phpmyadmin by mel pouzivat dlouhy zapis
Amunak
Profil
Pokud je skutečně problém ve zkráceném zápisu PHP (což nevíme), tak je nejsnazší (a nejlepší) řešení to nepovolovat v konfiguraci, ale prostě začínat kód PHP sekvencí znaků <?PHP a ne <?.
peta
Profil
Jestli treba nemas podobny problem...
xampp - nejde php i když běží apache
"Tak jsem to vyřešil...
páč jsem soubory načítal jako file:///C:/xampp/htdocs/knihaPHP/prvni.php
a ne jako http://localhost/knihaPHP/prvni.php"
majja01
Profil
peta:
ne já tam vždy dávám localhost


nakonec jsem nainstaloval easyPHP a jede to :D
akorát mi to říká toto:
Notice: Undefined variable: _session in D:\phpvirtual\marian\selections\top_panel.php on line 3

Notice: Undefined index: mess in D:\phpvirtual\marian\selections\top_panel.php on line 12

Notice: Undefined index: mess in D:\phpvirtual\marian\php_scripts\messages.php on line 3

kod:
<?
session_start();
 if($_session["mess"] == "2")
$error = "error";
else
$error = "";?>
<? 

if(empty($_SESSION["color"]))
$_SESSION ["color"] = "3bafda";  
$color = $_SESSION["color"];
$mess = $_SESSION["mess"];

 
?>
Amunak
Profil
A nemáš třeba chybu ve skriptu a potlačené errory? Co když uděláš v http rootu soubor index.php a tam dáš jenom
<?php
  phpinfo();
a zkusíš zobrazit localhost nebo localhost/index.php
majja01
Profil
Amunak:
Nic ukazuje to ůplně normální informace o php
peta
Profil
1) Porovnej si radek 3 a 11
2) Pokud do mess nepriradis na zacatku zadnou hodnotu, tak bude psat, ze mess neexistuje, az do chvile, nez mess v poli session vytvorirs. - radek 3 i 12
Zajimave je, ze color uz mas osetrene proti existenci.
3) Pokud mas potlacene chybova hlasky, ty, ktere ti to prave vypsalo, tak se pri chybe zobrazi bila strana a v ni zadny html kod nebo jen kod, ktery se vykona do chyby. Cili, jestli to ted pise chyby, tak je logicke, ze pred tim tam byla jen bila stranka.
Kdybys tehdy zkusil kod, ktery napsal Amunak, a zobrazilo se php info, pak to znamena, ze php funguje. Je to uplne totez, jako bys tam dal <?php echo 1234; ?>, ja zvolil zrovna phpmyadmin, protoze je to jedna polozka v menu wampu. Easyphp povazuji za smejd, se kterym je vic starosti nez uzitku.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0