Autor Zpráva
jimass
Profil
Zdravim, chtel bych se zeptat, jak duplikovat jednoduchou stranku (jen HTML/CSS) na vice domen s tim, ze na kazdy zmenim text. Ocividne nahrat jen HTML soubory do subfolderu pro kazdou domenu nepomaha. Adresa je potom domena.com/subfolder. Vedel by nekdo? Diky.
jefitto44
Profil
Neviem čo presne chceš, ale treba použiť ctrl+c a ctrl+v s tým, že v kóde si urpavíš to, kde je text...

Ale možno chceš niečo, že by si pri aktualizácií nemusel trpieť. V takom prípade ti pomôže php príkaz include. Stránka bude vyzerať napr.
<html>
...blablabla...
<?php include ("header.html");?>
<?php include ("menu..html");?>
TEXT stránky
<? php include("footer.html");?>
</html>

No a ono to spôsobí, že budeš mať nakopírované stránky a budeš na nich meniť len text
jimass
Profil
Ahoj, diky za odpoved, jde mi o to, aby vsechny stranky tahaly jedno css a slozku s obrazky, jen index.html bude mit kazda svoje. Mam jednu komplet stranku v root/mainweb. a ta bezi na domene mainweb.com. Dale mam dalsich 40 domen, cili kazdy vytvorim svuj adresar takto root/mainweb/web1 /web2 atd. V tech jednotlivych adresarich nahraju znova index.html (jen zmenim co potrebuju) a odkazu na css a obrazky ty mainweb. Kazda ta stranka ma pak url mainweb.com/web1 atd. Ja potrebuju aby mela normalne svou domenu web1.com. web2.com atd. O to mi jde, o tu domenu.
Doby92
Profil *
jimass:

Pokud ti správně rozumím, tak jednoduše zkopíruj soubory na ostatní domény.
jimass
Profil
Jasne, muzu mit 40 domen = 40 adresaru. Ale ja bych chtel mit jeden hlavni a v tom tech 39 podadresaru s tim, ze to bude brat jedno css a obrazky.
MyShare
Profil
Nazdar jimass
Sorry ale nechápem chceš mať doménu v tvare web1.com, web2.com atď...?
A na každej tej doméne vlastný index.html?
Tak aby tie domény ťahali z jednej hlavnej Css a IMG?
pochopil som to správne?

Alebo máš jednu doménu web1.com a chceš mať subdomény
web1.com/web2/
web1.com/web3/
web1.com/web4/
...
web1.com/web40/

tak aby tie subdomény ťahali Css a IMG z domény web1.com?

V prvom prípade a ja si myslím, že aj v druhom prípade stačí do sub-indexov pridať absolutné URL cesty k požadovaným súborom a je to predsa.
napr. je doména web1.com/web2/ alebo web2.com a oboch prípadoch to bude vyzerať:
http://www.web1.com/zlozka-css/samotne-css.css
http://www.web1.com/zlozka-img/samotne-img.jpg/png/gif
jimass
Profil
Ahoj, ano chci mit domeny (url) ve tvaru web1.com, web2.com.... a ne web1.com/web2/. Nechci delat subdomeny. Mam nakoupeno 40 domen.

Chci to mit v jednom adresari root/web1/index.html, root/web1/web2/index.html, root/web1/web3/index.html.

Nebo jestli ma nekdo nejak dobry reseni, jak mit jednu stranky na 40 domenach a na kazdy jen jiny text, sem s nim prosim.
MyShare
Profil
Nazdar jimass
Sorry ale nečítaš po sebe?

chci mit domeny (url) ve tvaru web1.com, web2.com
ale to čo chceš ty

Chci to mit v jednom adresari root/web1/index.html, root/web1/web2/index.html, root/web1/web3/index.html.
je potom už subdoména

Poradím ti takto sprav si do každej domény index.html a na doméne web1.com maj Css a Obrázky a potom už stačí na iné domény pridať do index.html absolutné URL cesty ako som písal vyššie alebo to porieš tak že ak niekto pôjde napr. na doménu web2.com presmeruješ ho na doménu web1.com.
Bohužial ma nič nenapadne ale podľa mňa to čo očakávaš ty je nemožné ASI!
Doby92
Profil *
Napadá mě jen to, že by jsi text načítal z databáze, pro určitou doménu a pomocí funkce include (php) by jsi na ostatní domény includoval PHP soubory z "hlavního adresáře".

PHP soubory by obsahovali skript, který rozpozná doménu, podle toho vybere a vypíše text z databáze.
Fisir
Profil
Reaguji na jimasse:
CSS a obrázky umísti někam na jednu doménu a z ostatních se na ně odkazuj. Nepíšeš, jestli si spravuješ webový server sám, nebo máš hosting. Pokud máš hosting, budeš se muset o nasměrování více domén na jiné adresáře poradit s podporou. Pokud tohle není to co chceš, věnuj prosím více času popisu svého problému (diakritika, sloh a podstatné informace).
jimass
Profil
Jde mi jen o to, mit to vsechno v jedno adresari. Aby v rootu nebylo milion slozek, protoze to nejsou zdaleka jediny stranky. PHP bohuzel neumim. Neslo by to nejak za pomoci htaccess? Ten text si pak klidne zmenim rucne.
jimass
Profil
Zkoušel jsem toto, ale nedaří se.

RewriteEngine on
RewriteBase /

#if the host is on primarydomain.com or www.primarydomain.com
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(www\.)?primarydomain\.com$ [NC]
#and URI does not already start with /primarydomain.com/
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/primarydomain.com/ [NC]
# And not for an existing file or directory
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
#then rewrite all requests that to primarydomain.com/ folder
RewriteRule (.*) primarydomain.com/$1 [L]
Amunak
Profil
jimass:
pořád nevíme, jestli to máš někde na hostingu, nebo u sebe na serveru. Na serveru by šlo použít několik triků, které by to dost usnadnily. Na hostingu to třeba ani moc snadno nepůjde.
jimass
Profil
Je to bohužel na hostingu - Godaddy.com
jimass
Profil
Co říkáte na toto řešení: http://stackoverflow.com/questions/14051466/htaccess-rewrite-to-subfolder?answertab=votes#tab-top
    RewriteEngine On
    RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/subfolder
    RewriteCond %{DOCUMENT_ROOT}/subfolder%{REQUEST_URI} -d
    RewriteRule ^(.*?)/?$ /subfolder/$1/ [L]

    RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/subfolder
    RewriteRule ^(.*)$ /subfolder/$1 [L]

Bohužel když nahradím "subfolder" nazvem svého subfolderu, hodí to:

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator and inform them of the time the error occurred, and the actions you performed just before this error.

More information about this error may be available in the server error log.

Apache Server at floorscrubbersaurora.com Port 80
Fisir
Profil
Reaguji na jimasse:
Nebylo by lepší zeptat se rovnou na podpoře Godaddy?
jimass
Profil
Tam mi řekli co už vím. Nasměrovat tu doménu přímo na ten adresář. To samřejmě funguje, jenže se pak ten adresář objeví v url a to ja nechci. Potřebuju mít v url jen název domény i když jí mám v podadresáři. Uff nečekal jsem, že to bude takový problém.
jimass
Profil
Tak uz to bezi:

RewriteEngine on
rewritecond %{http_host} ^domain.com [nc]
rewriterule ^(.*)$ http://www.domain.com/$1 [r=301,nc] 

Jen mi to zase prestalo brat cesty k puvodnim souborum ../css/screen.css co jsou v hlavnim adresari. Vedel by nekdo?
jimass
Profil
vyřešeno:

RewriteRule ^css/(.*)$ http://www.domain.com/css/$1 [R=302,L]
RewriteRule ^img/(.*)$ http://www.domain.com/img/$1 [R=302,L]
RewriteCond $0 !=img/favicon.ico
RewriteRule ^([^/]+/)*favicon\.ico$ /img/favicon.ico [L]
Fisir
Profil
Reaguji na jimasse:
Více by se asi hodilo trvalé přesměrování 301 místo dočasného 302.
jimass
Profil
Fisir:
Díky, předěláno.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: