Autor Zpráva
smid83
Profil *
Dobrý den prosím vás potřeboval bych nějak podstrčit nebo přesměrovat
url. Když zadám do adresního řadku toto
http://example.cz/video/videoplayer.php?id=1258&name=auta motorky&title=motory,auta&logo
aby se mi v adresním řadku objevila kratší doména se stejným obsahem třeba
http://example.cz/video/videoplayer.php?id=1258
Abych nemusel htacess zapisovat každy url zvlašt

těch adres je mnohem víc přiklad
http://example.cz/video/videoplayer.php?id=1111&name=muži ženy&title=hezké ,blondynky&logo
http://example.cz/video/videoplayer.php?id=1258&name=auta motorky&title=motory,auta&logo
abych nemusel htacess zapisovat každy url zvlašt
jefitto44
Profil
A to čo za url adresa, v ktorej sú medzery?
smid83
Profil *
jefitto44:
nerozumím ti co potřebuješ vědět všechno je to popsané to sou jen příkladove stranky
v &title taham titulek stranky a z &name popisek stranky a potřebuju jen kdyz tu celou adresu udělam jako odkaz tak aby se adresním řádku objevila nějak zkracená
Davex
Profil
smid83:
Udělat odkaz přímo na tu zkrácenou adresu nemůžeš?
Marschmallow
Profil
smid83:
Proč máš v té URL adrese mezeru?
http://example.cz/video/videoplayer.php?id=1258&name=auta motorky&title=motory,auta&logo
smid83
Profil *
protože to puživam pak v popisku stránky jak bych to mel jinak vyřešit.
Da se stím teda něco udělat?


slyšel jsem že se toda zkracovat nejak i v přimo v php jenže sem nepřišel na to jak
jefitto44
Profil
medzera v url nemôže byť... keĎ, tak tam daj str_replace(" ", "-", $urlAdresa);
Davex
Profil
jefitto44:
medzera v url nemôže byť...
Mezera může v URL být, ale musí se zakódovat jako %20 nebo v parametrech je možné použít +.
smid83
Profil *
Ja už jsem zakodoval dal jsem sem nahled těch kódovaných url a ono to ocud zmyzelo ,už to mam zakodovany bez mezer da se to teda nějak zkratit?nevim jak sem dat nahled zakodovane url aby mi to zase nevymazali
smid83
Profil *
ak jsem to zkoušel přesměrovaním a podstrčečím
že když zadam třeba
fotky.php?fotky=krasne

tak jsem chtěl že mi to přesměruje na jedna.php
a vzápětí se do jedna.php podstrčí fotky.php?fotky=krasne

něco mi v kodu chybý nevíte někdo jak ho dostavit?
RewriteRule (.*)$  /jedna.php [R]
RewriteRule jedna.php $1 
Davex
Profil
Nebylo by jednodušší, kdyby se hodnota $fotky="krasne" vyrobila přímo v PHP skriptu? Je zbytečné tahat do toho mod_rewrite.
smid83
Profil *
Davex:
to mě taky napadlo ale vubec nevim jak nikde jsem to nenašel hledal jsem něco jako echo přez $_GETaby to nemuselo jit přez adresní řádek ,nevím jestli hledám to správně.Vubec nevím čeho se chytit.Budu ti vděčnej když mi poradíš
Davex
Profil
To je přece jednoduché. Ty údaje máš asi uložené někde v databázi, takže je stačí k příslušnému id jen přečíst a ve skriptu dál používat. Nevím, jaké v tom hledáš složitosti.
smid83
Profil *
Nezlob se ale vubec ti nerozumím ano stranku mam
if($_GET['fotky'] == 'krasne'){ 
}url je teda neco.php?fotky=krasne
prosim tě napiš mi příklad jak to předat dál ,sem vtom celej zamotanej
Davex
Profil
Jak má vypadat adresa a co má být cílem? Nechápu, proč chceš přesměrovávat a zároveň podstrkávat zpět původní adresu, která se mezitím při přesměrování ztratila - jak jsi psal v [#10].
smid83
Profil *
Protože ja v adresním řádku mám i title a popisek stránky a v cilovím si ho pak přez php vytáhnu
třeba ,neco.php?fotky=fotky zdarma&popis=najde tu vsesamozdřejme je to zasifrovany aby tam nebyli ty mezery ,no a jenže stím maj vyhledavače nejspiš problém a od te doby mi to nechtějí indexovat
tak že nevím jak to mám zkrátit nebo jak si mam bez url předavat title s popiskem
Davex
Profil
Pokud chceš adresu zkrátit, tak musíš ty ostatní údaje z adresního řádku předem uložit někam jinam (třeba do databáze) a při načtení stránky na zkrácené adrese je podle nějakého identifikátoru, který musí v adrese zůstat, přečíst z databáze a pracovat s nimi ve skriptu místo původních hodnot, které se už v adrese nepředávají.
smid83
Profil *
ja ti rozumím ale nenapada me jak to uložit a pak vytahnout hodiš mi nějakej jednoduchej příklad tohle dělám poprvé vubec se vtom nemohu orientovat jak to uložit přímo z adresního řadku a použít na skrácenou adresu


uložit bych možna teoreticky veděl v $_SESSIONale jak tu dlouhou adresu pak zkratit
a jeste neco mohu pak tu zkracenou použít místo te dlouhe at vyhledavače nic nepoznají?

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: