Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
kozusnikjan Profil * |
#1 · Zasláno: 18. 1. 2015, 09:58:04 · Upravil/a: Moderátor (editace znemožněna) 20. 1. 2015, 10:25:31
Ahoj,
prosim vas, mohli byste mi poradit se zprovoznenim emailu na VPSku od WEDOSu? V administraci WEDOSu jsem si k domene domena.cz vytvoril DNS zaznam: mail 1800 A 185.8.238.50 Dale jsem vytvoril u VPS reverzni IP4 zaznam: 185.8.238.50 mail.akomin.cz V ISPConfigu vytvoril prislusnou emailovou domenu: domena.cz a k ni email info@domena.cz Skrze RoundCube se na email v pohode prihlasim, ale ani za nic mi nejde vytvorit ucet v klientovi na PC.... Prikladam obrazky. Moderátor Kajman: Obrázky byly odstraněny, nebyly přístupné.
Kdybyste meli tip, co jak upravit... tak vam budu moc vdecny. Omlouvam se za absenci diakritiky, dekuji za pochopeni. |
||
Davex Profil |
#2 · Zasláno: 18. 1. 2015, 11:07:28
Server naslouchá na všech potřebných portech. Jak vypadá nastavení poštovního účtu v ISPConfigu a v poštovním klientovi?
Z bezpečnostních důvodů doporučuji všude vypnout protokol SSL3. |
||
kozusnikjan Profil * |
#3 · Zasláno: 18. 1. 2015, 11:38:21
V ISPConfigu ma ucet vse na puvodnich hodnotach, jedine, co jsem vyplnil je heslo a email.
Co se tyce postovniho klienta: POP3: Postovni server: mail.akomin.cz Uzivatel: email@domena.cz Heslo: heslo Informace o serveru prichozi posty: Port: Automaticky SSL: odskrtnuto Overeni totoznosti: Heslo SMTP: SMTP server: mail.akomin.cz Uzivatel: email@domena.cz Heslo: heslo Hodi mi to hlasku: Identitu serveru smpt.akomin.cz nelze overit... |
||
Marschmallow Profil |
#4 · Zasláno: 18. 1. 2015, 12:17:53
kozusnikjan:
Ale ty nikde nezadáváš server smtp.akomin.cz? Ty jako SMTP server zadáš mail.akomin.cz, že ano? |
||
kozusnikjan Profil * |
#5 · Zasláno: 18. 1. 2015, 12:33:09
Ano. To me trochu mate...
|
||
Marschmallow Profil |
#6 · Zasláno: 19. 1. 2015, 16:15:56 · Upravil/a: Moderátor (editace znemožněna) 20. 1. 2015, 10:36:57
kozusnikjan:
Ještě bych si ověřil, jestli opravdu někde nezadáváš smtp.akomin.cz. Pokud ne, tak by mohlo být řešením si u domény akomin.cz vytvořit CNAME záznam s názvem smtp. |
||
kozusnikjan Profil * |
#7 · Zasláno: 19. 1. 2015, 17:01:57
Promiňte.
SMTP nikde nedávám, všude strkám mail.akomin.cz, dobře, zkusím případně ten CNAME. Nevíte případně o nějakém step-by-step tutorialu? |
||
anonymníí Profil * |
#8 · Zasláno: 20. 1. 2015, 08:41:26 · Upravil/a: anonymníí
Marschmallow:
SMTP server může mít stejnou adresu jako server příchozí pošty, také tak máme mailserver nastaven (konkrétně IMAP i SMTP jsou na adrese mail.example.com). U toho by problém být neměl (resp. nemusel), ale do serveru se moc nevyznám. Je tedy pravda, že server je fyzický a náš, ale nemyslím, že by mělo hrát roli, zda je jedná o fyzický server, nebo VPS, případně na poskytovateli této služby (VPS, Weods). |
||
Marschmallow Profil |
anonymníí:
„SMTP server může mít stejnou adresu jako server příchozí pošty“ To ano, ale napadlo mě, že bychom mohli právě systému, který se připojuje na smtp.akomin.cz vyhovět a vlastně mu podstrčit tu samou adresu, když si nedá říct (ten systém). |
||
Fisir Profil |
Reaguji na Marschmallowa:
Pokud vím, tak žádný emailový klient se nepřipojuje na adresy, které si sám vymyslel. Pokud zadáš, že se chceš připojit na mail.example.com , připojí se na mail.example.com . Své vlastní mailservery tak mám nastavené a všechno funguje.
Reaguji na kozusnikjana: |
||
Bronco Profil * |
#11 · Zasláno: 21. 1. 2015, 12:02:52
kozusnikjan:
V jakém programu si zkoušíte poštu připojit? Dělá to i jiný program? Někteří ISP mají zablokované odesílání přes cizí SMTP než u nich. Není to Váš případ? |
||
Časová prodleva: 10 let
|
0