| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| kozusnikjan Profil * |
#1 · Zasláno: 18. 1. 2015, 09:58:04 · Upravil/a: Moderátor (editace znemožněna) 20. 1. 2015, 10:25:31
Ahoj,
prosim vas, mohli byste mi poradit se zprovoznenim emailu na VPSku od WEDOSu? V administraci WEDOSu jsem si k domene domena.cz vytvoril DNS zaznam: mail 1800 A 185.8.238.50 Dale jsem vytvoril u VPS reverzni IP4 zaznam: 185.8.238.50 mail.akomin.cz V ISPConfigu vytvoril prislusnou emailovou domenu: domena.cz a k ni email info@domena.cz Skrze RoundCube se na email v pohode prihlasim, ale ani za nic mi nejde vytvorit ucet v klientovi na PC.... Prikladam obrazky. Moderátor Kajman: Obrázky byly odstraněny, nebyly přístupné.
Kdybyste meli tip, co jak upravit... tak vam budu moc vdecny. Omlouvam se za absenci diakritiky, dekuji za pochopeni. |
||
| Davex Profil |
#2 · Zasláno: 18. 1. 2015, 11:07:28
Server naslouchá na všech potřebných portech. Jak vypadá nastavení poštovního účtu v ISPConfigu a v poštovním klientovi?
Z bezpečnostních důvodů doporučuji všude vypnout protokol SSL3. |
||
| kozusnikjan Profil * |
#3 · Zasláno: 18. 1. 2015, 11:38:21
V ISPConfigu ma ucet vse na puvodnich hodnotach, jedine, co jsem vyplnil je heslo a email.
Co se tyce postovniho klienta: POP3: Postovni server: mail.akomin.cz Uzivatel: email@domena.cz Heslo: heslo Informace o serveru prichozi posty: Port: Automaticky SSL: odskrtnuto Overeni totoznosti: Heslo SMTP: SMTP server: mail.akomin.cz Uzivatel: email@domena.cz Heslo: heslo Hodi mi to hlasku: Identitu serveru smpt.akomin.cz nelze overit... |
||
| Marschmallow Profil |
#4 · Zasláno: 18. 1. 2015, 12:17:53
kozusnikjan:
Ale ty nikde nezadáváš server smtp.akomin.cz? Ty jako SMTP server zadáš mail.akomin.cz, že ano? |
||
| kozusnikjan Profil * |
#5 · Zasláno: 18. 1. 2015, 12:33:09
Ano. To me trochu mate...
|
||
| Marschmallow Profil |
#6 · Zasláno: 19. 1. 2015, 16:15:56 · Upravil/a: Moderátor (editace znemožněna) 20. 1. 2015, 10:36:57
kozusnikjan:
Ještě bych si ověřil, jestli opravdu někde nezadáváš smtp.akomin.cz. Pokud ne, tak by mohlo být řešením si u domény akomin.cz vytvořit CNAME záznam s názvem smtp. |
||
| kozusnikjan Profil * |
#7 · Zasláno: 19. 1. 2015, 17:01:57
Promiňte.
SMTP nikde nedávám, všude strkám mail.akomin.cz, dobře, zkusím případně ten CNAME. Nevíte případně o nějakém step-by-step tutorialu? |
||
| anonymníí Profil * |
#8 · Zasláno: 20. 1. 2015, 08:41:26 · Upravil/a: anonymníí
Marschmallow:
SMTP server může mít stejnou adresu jako server příchozí pošty, také tak máme mailserver nastaven (konkrétně IMAP i SMTP jsou na adrese mail.example.com). U toho by problém být neměl (resp. nemusel), ale do serveru se moc nevyznám. Je tedy pravda, že server je fyzický a náš, ale nemyslím, že by mělo hrát roli, zda je jedná o fyzický server, nebo VPS, případně na poskytovateli této služby (VPS, Weods). |
||
| Marschmallow Profil |
anonymníí:
„SMTP server může mít stejnou adresu jako server příchozí pošty“ To ano, ale napadlo mě, že bychom mohli právě systému, který se připojuje na smtp.akomin.cz vyhovět a vlastně mu podstrčit tu samou adresu, když si nedá říct (ten systém). |
||
| Fisir Profil |
Reaguji na Marschmallowa:
Pokud vím, tak žádný emailový klient se nepřipojuje na adresy, které si sám vymyslel. Pokud zadáš, že se chceš připojit na mail.example.com, připojí se na mail.example.com. Své vlastní mailservery tak mám nastavené a všechno funguje.
Reaguji na kozusnikjana: |
||
| Bronco Profil * |
#11 · Zasláno: 21. 1. 2015, 12:02:52
kozusnikjan:
V jakém programu si zkoušíte poštu připojit? Dělá to i jiný program? Někteří ISP mají zablokované odesílání přes cizí SMTP než u nich. Není to Váš případ? |
||
|
Časová prodleva: 11 let
|
|||
0