Autor Zpráva
Alfff
Profil *
Právě řeším takový problém,
potřeboval bych přesměrovat doménu (www.neco.cz) do subdomény (eshop.neco.cz)
Mám zprovozněn e-shop na subdoméně, ale nechci jej celý přesouvat (díky velikosti) do hlavního adresáře (nahrátk k sobě do pc, tak zase zpět na ftp)... prostě řešení nic moc.

Nevíte jak nastavit .htaccess, abych se při zadáni www.neco.cz spustil e-shop ze subdomény eshop.neco.cz, ale nešlo poznat, že to běží ze subdomény? Aliasy bohužel nejdou u poskytovatele využít. Prý jedině přes .htaccess

Předem děkuij za případné rady
RastyAmateur
Profil
Možná bych vyzkoušel Google. Poradím ti - vyzkoušej druhý odkaz. Myslím, že je to to, co hledáš!!
Alfff
Profil *
Díky za tip. Ale to je jen řešení, které mě přesměřuje do subdomény. Jak ale docílit toho, aby se nezměnila z pohledu návštěvníka url adresa. A zůstala stále jako www.neco.cz (i když ve skutečnosti směruji z této adresy na e-shop, který jede na subdoméně eshop.neco.cz)
Sitole
Profil
Alfff:
Jednoduché podstrčení obsahu.

# Podstrčení
RewriteEngine on
RewriteRule zadana-stranka\.html podstrcena-stranka.html
Davex
Profil
Alfff:
Pokud je adresář s webem pro subdoménu podadresářem adresáře, kam chceš web přesunout, tak by snad přesun souborů měl zvládnou nějaký lepší FTP klient přímo na serveru bez kopírování tam a zpět.

Podpora webhostingu by ti s přesunem do jiného adresáře nepomohla? Používat nějakou berličku nepovažuji za správné.
Sitole
Profil
Davex:
To je pravda.

Alfff:
Je důležité také napsat jak máš FTP stavěné. Jestliže to máš jako já u Wedosu. Mám jediné FTP u kterého mám složky. tedy domena.cz a anime.domena.cz. V tom případě by stačilo pouze složku přejmnovat. A v tom případě se nic kopírovat nebude a vše proběhne za pár sekund. S něčím podobným by měl být každý hosting support schopný a ochotný pomoci. Přeci jen za dobu trvání tohoto vlákna by bylo vše překopírované 100x. :-)
Alfff
Profil *
Bohužel pře ftp to přesunout nejde. Ani přejmenovat ty složky :-(
Keeehi
Profil
Alfff:
Když nezvládneš udělat přesun ty, nech to udělat script. Kopírování složky včetně obsahu zvládne třeba tento jednoduchý script.
<?php 
function recurse_copy($src,$dst) { 
    $dir = opendir($src); 
    @mkdir($dst); 
    while(false !== ( $file = readdir($dir)) ) { 
        if (( $file != '.' ) && ( $file != '..' )) { 
            if ( is_dir($src . '/' . $file) ) { 
                recurse_copy($src . '/' . $file,$dst . '/' . $file); 
            } 
            else { 
                copy($src . '/' . $file,$dst . '/' . $file); 
            } 
        } 
    } 
    closedir($dir); 
}

recurse_copy("odkud", "kam");
?>

Původní složku už jen pak smažeš.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: