Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Nikd0 Profil * |
#1 · Zasláno: 13. 3. 2016, 23:24:49
Zdravím,
mám v Apache nastavený proxy kvůli možnosti přihlášení pro webové rozhraní aplikací běžících v lan, které přihlašování neumí. Teď tam mám takovou tu jednoduchou autentizaci pomocí souboru se jmény a hesly a chtěl bych ji nahradit pokročilejším SSO přihlašování pomocí skriptu v php. S apache to tolik neumím, poradíte, jak to nastavit? Je to vůbec možné? Díky |
||
Enko Profil |
#2 · Zasláno: 14. 3. 2016, 14:47:00
SSO je určitě fajn. Jen oproti čemu chceš přihlašovat? Kde bude ověřování klientů? Budou mít přihlášení uživatelé nějaké role? V nějaké databázi nebo oproti nějakému domain controleru?
|
||
Nikd0 Profil * |
#3 · Zasláno: 14. 3. 2016, 19:32:23
U normálních stránek to mám tak, že uživatel se na hlavní stránce přihlásí, je přesměrován s identifikátorem (většinou na stránku na subdoméně), php skript ověří přihlášení dotazem na hlavní stránku a zároveň proti souboru/databázi ověří, že uživatel s oním identifikátorem má ke stránce přístup a všechno si už řídí sám.
U těch proxy serverů bych si to představoval podobně, pokud není uživatel přihlášen, je přesměrován na přihlašovací stránku, vrací se s identifikátorem, proběhne ověření přihlášení a uživatel může proxy používat. Zkusil jsem si napsat sso sám, ale možná pro jistotu a klid použiji nějaké řešení z internetu. To jediné, čemu nerozumím, je, jak mám nastavit to přihlašování v apache. |
||
Časová prodleva: 5 let
|
0