Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Pavel015 Profil |
#1 · Zasláno: 23. 3. 2016, 22:21:18
Dobrý večer.
Bojuji s tím, že jsem si pomocí online generátoru nechal vygenerovat, že pokud budu mít článek s adresou mojedomena.cz/index.php?action=clanky&idclanku=913, je možné na ni přistupovat odkazem mojedomena.cz/clanky/913.html. Vyhodilo mi to takový kód: RewriteEngine On RewriteBase / RewriteRule ^([^/]*)/([^/]*)\.html$ /index.php?action=$1&idclanku=$2 [L] Když jsem ale pak na mojedomena.cz/clanky/900.html, v menu, kde mi to generuje adresy, se vždy zobrazuje mojedomena.cz/clanky/index.php?id=&action=kontakt. Jde mi o tohle: Nelze nějak V .HTACCESS nastavit, že podmínka platí pouze když jsem v článcích? Moc děkuji. |
||
Keeehi Profil |
#2 · Zasláno: 23. 3. 2016, 23:07:59
RewriteRule ^clanky/([0-9]*)\.html$ /index.php?action=clanky&idclanku=$1 [L] Ale spíš bude špatně napsaný ten generátor odkazů. Nastavení apache by na něj nemělo mít vliv. |
||
Pavel015 Profil |
#3 · Zasláno: 23. 3. 2016, 23:09:35
Keeehi:
Děkuji. Když bych chtěl, aby to přesmětovávalo z /index.php?action=clanky&idclanku=$1 na /clanky/cislo, tak to bude vypadat jak? RewriteRule ^clanky/([0-9]*)\.html$ /index.php?action=clanky&idclanku=$1 [L,R=301] takhle? |
||
Keeehi Profil |
#4 · Zasláno: 23. 3. 2016, 23:20:40
Pavel015:
To by přece přesměrovávalo přesně opačně. Ovšem problém je, pokud bys tam chtěl obě, jak podstrčení tak přesměrování z ošklivé na hezkou. Vytvoří se cyklus a ještě jsem neviděl hezké řešení. Proto za mě používám jen jediné pravidlo RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteRule .* index.php To mi za všechno co není reálný soubor podstrčí index.php. A v něm si už řeším přesměrování, vypisování 404 atp. |
||
Časová prodleva: 9 let
|
0