Autor Zpráva
lukas88
Profil
Zdravim! Jsem v koncich s napady a potrebuji poradit. Nainstaloval jsem si kvuli tvorbe sablony pro Wordpress na stroj s Windows 10 rucne Apache, PHP (verze 7.0.7) a MySQL 5.7, ze si lokalne rozjedu instalaci Wordpressu. Jenze prave zminene MySQL zlobi. Vypada to, jako by nebezelo, nebo neco bylo spatne.
Po vyplneni udaj o DB mi v dalsim kroku instalace WordPRessu konci na

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_connect() in C:\cestakserveru\wordpress\wp-includes\wp-db.php:1522 Stack trace: #0 C:\cestakserveru\wordpress\wp-admin\setup-config.php(274): wpdb->db_connect() #1 {main} thrown in C:\cestakserveru\wordpress\wp-includes\wp-db.php on line 1522

Staris verze 4.4 mi rovnou po otevreni napise, ze to vypada, ze nemam MySQL

phpmyadmin pro zmenu:

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mb_detect_encoding() in C:\cestakserveru\pma\libraries\php-gettext\gettext.inc:177 Stack trace: #0 C:\cestakserveru\pma\libraries\php-gettext\gettext.inc(282): _encode('The %s extensio...') #1 C:\cestakserveru\pma\libraries\php-gettext\gettext.inc(289): _gettext('The %s extensio...') #2 C:\cestakserveru\pma\libraries\core.lib.php(306): __('The %s extensio...') #3 C:\cestakserveru\pma\libraries\core.lib.php(959): PMA_warnMissingExtension('mbstring', true) #4 C:\cestakserveru\pma\libraries\common.inc.php(102): PMA_checkExtensions() #5 C:\cestakserveru\pma\index.php(13): require_once('C:\\cestakserveru\\...') #6 {main} thrown in C:\cestakserveru\pma\libraries\php-gettext\gettext.inc on line 177

v services.msc mi sluzba MySQL bezi. Jsem celkem bezradny, nevim co s tim...
Martin2
Profil *
Rozšíření mysql bylo v PHP5.5 zavrženo a v PHP7 odstraněno. Používej mysqli nebo PDO_MySQL.
lukas88
Profil
Martin2:

To si ale hlida Wordpress sam tusim...
elseif ( version_compare( phpversion(), '5.5', '>=' ) || ! function_exists( 'mysql_connect' ) ) {
                $this->use_mysqli = true;
            } elseif ( false !== strpos( $GLOBALS['wp_version'], '-' ) ) {
                $this->use_mysqli = true;

Kdyz zmenim rucne na mysqli_ stejne nepomaha...

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysqli_connect() in ...

Citim trable v nastaveni. Jednoduchy script na overeni jestli mam instalovane mysqli NEzna mysqli....

<?php
if (!function_exists('mysqli_init') && !extension_loaded('mysqli')) {
    echo 'We don\'t have mysqli!!!';
} else {
    echo 'Phew we have it!';
}
?>
Martin2
Profil *
Zkontroluj v phpinfo/php.ini přítomnost těch dvou extenzí – dost možná nejsou ve Win32 verzi standardně nalinkované.
lukas88
Profil
VYRESENO - Spatne nadefinovany adresar "EXT" v php.ini. Mel jsem tam jen "ext", misto cele cesty "C:/blabla/php/ext
No to mi tedy dalo zabrat....

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0