Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
snazimse Profil |
Zdravím všechny,
nikdy jsem tak nad tím neuvažoval. Ale když web neužívá SSL certifikát, jede only http a přijdu na web přes https, tak mi prohlížeče hodí, že stránka není zabezpečena, jako varování... To je asi typické ochranné chování browserů předpokládám, takže mi nepomůže nic, protože je to z desktopu ? Asi se to nedá změnit pokud nemám SSL certifikát, že, nebo ano? Nenašel jsem žádnou moc uspokojivou odpověď. Děkuji všem za reakce! |
||
xROAL Profil |
#2 · Zasláno: 25. 7. 2016, 11:33:53
Prehliadač takéto upozornenie ukáže vždy, ak web nemá certifikát.
Šifrovanie komunikácie to však nijako neovplyvní - komunikácia cez HTTPS je šifrovaná aj bez certifikátu. Ten slúži len na overenie identity servera. Neviem ale, na čo je vlastne otázka, takže viac neporadím. |
||
snazimse Profil |
#3 · Zasláno: 25. 7. 2016, 11:35:52
xROAL:
Díky moc za příspěvek, že to tam nechci :D To je otázka, jenže je to v browseru, takže asi neudělám nic... |
||
TomášK Profil |
#4 · Zasláno: 25. 7. 2016, 11:59:37
xROAL
komunikácia cez HTTPS je šifrovaná aj bez certifikátu To je nesmysl. Ke komunikaci přes HTTPS je potřeba, aby server měl certifikát. Třeba neplatný, self-signed, ale bez něj to nejde. snazimse K přesměrování je potřeba HTTP komunikace, která probíhá až po ověření certifikátu, tedy přesměrovat bez platného certifikátu nedokážeš. Můžeš neposlouchat na portu 443, pak prohlížeče zobrazí, že stránka neexistuje, ne varování o neplatném certifikátu. Nebo si můžeš nastavit Let's Encrypt a používat HTTPS, to teď frčí. |
||
snazimse Profil |
#5 · Zasláno: 25. 7. 2016, 12:53:44
TomášK:
„K přesměrování je potřeba HTTP komunikace, která probíhá až po ověření certifikátu, tedy přesměrovat bez platného certifikátu nedokážeš“ To jsem chtěl slyšet, díky! |
||
xROAL Profil |
#6 · Zasláno: 25. 7. 2016, 13:00:21
TomášK:
„To je nesmysl. Ke komunikaci přes HTTPS je potřeba, aby server měl certifikát. Třeba neplatný, self-signed, ale bez něj to nejde.“ Máš pravdu, certifikát (aj neplatný) je treba. Ospravedlňujem sa za mystifikáciu. |
||
Časová prodleva: 8 let
|
0