Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
RastyAmateur Profil |
#1 · Zasláno: 21. 3. 2017, 14:53:58
Dobré odpoledne,
vždy jsem se .htaccess raději vyhýbal. Teď jsem si řekl, že by bylo fajn to využít, ovšem nedopadl jsem nejlépe. Jak děláte adresy pomocí lomítek? Např. www.domena.cz/kategorie/stranka . Nějaký způsob jsem vymyslel, ovšem jakmile se do adresy dostala diakritika a znaky, byl jsem v háji. Pak jsem zkoušel několik dalších způsobů a opět marně...
Nakonec jsem si vzpomněl na jednu radu, co jsem tu kdysi četl, abych vše přesměrovával na index a pak si explodoval pomocí těch lomítek celý ten string. Udělal jsem tedy něco následujícího: RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteRule ^(.*)$ index.php?get=$1 localhost/?normalni=parametry , var_dump($_GET) mi vrátil prázdné pole (nebo pole s jedním klíčem a prázdnou hodnotou, už nevím)...
Ocením jakékoliv rady a připomínky k tomuto tématu :-) Díky, RA |
||
juriad Profil |
Řešení některých častějších problémů (FAQ) » Univerzální obecné pravidlo
Konkrétně ti tam chybí ten flag QSA (Query String Append) |
||
Keeehi Profil |
#3 · Zasláno: 21. 3. 2017, 21:45:01
RastyAmateur:
„jakmile se do adresy dostala diakritika“ Ačkoli je možné mít diakritiku v URL, tak bych to rozhodně neporučoval. Přínos není prakticky žádný a jsou s tím jen problémy. |
||
RastyAmateur Profil |
#4 · Zasláno: 22. 3. 2017, 21:32:32
juriad:
Paráda, děkuji. Našel jsem si i ostatní flagy a v rychlosti to přelítl. Keeehi: Já vím... Budu to muset časem ještě nějak doupravit :) Ještě bych se zeptal. Ty RewriteRule se vyhodnocují popořadě a v případě, že tam nejsou nějaké ty flagy (jako přeskočení, ukončení apod.), tak se to bere podle toho posledního pravidla? Snad je mi rozumět...
|
||
Davex Profil |
#5 · Zasláno: 23. 3. 2017, 18:43:25
|
||
RastyAmateur Profil |
#6 · Zasláno: 23. 3. 2017, 19:15:24
Davex:
Paráda, díky :-) |
||
Časová prodleva: 6 let