Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Pavlínka Profil |
ahoj,
mám problém... ačkoli server běží apache odbavuje omezený počet klientů až se úplně zahltí ačkoli nevidím důvod proč... podle muninu mi přijde že se "zasekne" hodnota 'idle servers 80' a jakmile se procesy dostanou k vrcholu 'idle' tak bác... (k serveru se na vzdory nemožnosti připojení k webu normálně připojím) už pár dní hledám ale nemohu nikde najít co vlastně ta hodnota 'idle' je a jak se nastavuje... předem děkuji za každou radu... ![]() ------------ ![]() |
||
TomášK. Profil * |
#2 · Zasláno: 17. 8. 2018, 16:08:30
Podívej se do logu apache. Pokud ho nesestřelil někdo násilím, tak tam nejspíš bude i chybová zpráva, případně můžeš zvýšit úroveň logování. Jestli dobře čtu, tak spadne přibližně ve chvíli, kdy tam je 250 aktivních procesů. Budu-li počítat 250 ms na načtení stránky, je to tisícovka požadavků za vteřinu. Souhlasí?
|
||
Pavlínka Profil |
#3 · Zasláno: 17. 8. 2018, 17:16:01
no povětšinou server jede v pohodě... pak se kousne idle a zůstane na jedné hodnotě... a jakmile busy dosáhne hodnot horní zaseknuté hranice idle tak apache upadá...
výkon je v rezervě takže nevidím důvod proč by to apache nemělo zvládat... v error logu nic moc není... třeba dnes to začalo padat při nějakých 50 procesech... úroveň logování? kde? :D logování je ono "idle" ... stále totiž nevím co to je :D nemůžu to nikde najít |
||
TomášK. Profil * |
#4 · Zasláno: 17. 8. 2018, 17:58:45
Úroveň logování:
httpd.apache.org/docs/2.4/mod/core.html#loglevel Můj tip je, že to spadne na httpd.apache.org/docs/2.4/mod/mpm_common.html#maxrequestworkers. Ale je to věštění z křišťálové koule. Nevěřím tomu, že ten, kdo to sestřelí, ať už je to apache sám nebo systém (klíčové slovo asi journalctl ) , to nikam nezaloguje, to se stává málokdy. Pokud server nějak odpoví ve chvíli, kdy "nefunguje", bude minimálně zalogovaný ten požavek.
v error logu nic moc není Co je nic moc? |
||
Pavlínka Profil |
#5 · Zasláno: 17. 8. 2018, 18:58:53
jak to může umřít na MaxRequestWorkers když to podle munina nevyšplhá ani na desetinu požadované hodnoty?
TomášK.: „Co je nic moc?“ nevím co tam hledat, je tam jen pár prázdných php chyb jinak nic ... pokud ovšem tyto chyby jsou v /var/log/apache2/error.log |
||
Časová prodleva: 5 let
|
0