Autor Zpráva
barkel
Profil
Mám 4 projekty do kúpil som si do 20 domén (niektoré sú rovnaké len s iným tld) Vačšina vedie na rovnaké stránky. Momentálne sú k nim priradené bez presmerovania.

Na dva projekty používam vlastné Web servery.

Na ostatné weby (v php a asp.net mvc IIS10)

Teraz otázky...

1. Vraj kôli SEO je lepśie presmerovávať na jednu doménu.
Ako riešiť presmerovanie?

- dá sa to nejoko pomocou DNS záznamov?
- nič také ako .htaccess nemám ale IIS podporuje konverziu syntaxe z htaccess do web.config

2. niekde som čítal že je teraz in http server nginx dali by sa pod neho premigrovať PHP aj asp.net appky aj pod Windows Server 2019

Moderátor Davex: Titulek „Kúpil som si asi 15 domén“ nevystihoval podstatu dotazu. Příště zkus prosím vymyslet lepší.
Mlocik97
Profil
"niekde som čítal že je teraz in http server nginx dali by sa pod neho premigrovať PHP aj asp.net appky aj pod Windows Server 2019"

ježiši, kristového,...

už nie len že pojem "in" mi prijde blbosť, ale ... ach jaj radši nejdem ani komentovať....
barkel
Profil
Mlocik97:

neni blbosť ked je niečo kvalitné tak o to ludia prejavujú záujem nginx je vraj rýchly.

veď nemusíš komentovať nie si za to platený
Keeehi
Profil
barkel:
dá sa to nejoko pomocou DNS záznamov?
Pokud vím tak ne.

nič také ako .htaccess nemám ale IIS podporuje konverziu syntaxe z htaccess do web.config
S IIS jsem nikdy nepracoval, takže přímo ti neřeknu. Ale přesměrování se tam určitě musí nechat nějak udělat. Je to celkem základní věc.

niekde som čítal že je teraz in http server nginx dali by sa pod neho premigrovať PHP aj asp.net appky aj pod Windows Server 2019
Mělo by to jít, otázka je, zda je to potřeba dělat. Máš pomalé stánky? Jestli ne, tak proč do toho hrabat? Pokud pomalé jsou, může za to web server? Není náhodou jen pomalá ta samotná aplikace? (tedy změna web serveru by tomu stejně nepomohla) Pokud ti to funguje a nejsou s tím žádné problémy tak dělat nějaké změny jen proto že to je cool nebo in mi přijde zbytečné.
barkel
Profil
Keeehi:

Uz som si o tom nieco vygooglil a potom som to nastavil pre svoje potreby metodou pokus omyl: v roote servera treba vytvorit namiesto .htaccess subor web.config samozrejme toto je config len pre jeden web, este musim nastavit aj ostatne. Keeehi o to prave ide ze ak ovladas syntax pre apache mod_rewrite mohol si mi to zapisat aj v nej nakolko IIS 10 obsahuje nastroj ktory syntax .htaccess skonvertuje do web.config-u. Samozrejme toto vsetko sa da nastavit aj cez klikacie nastroje ale takto je to imho jednoduchsie ako sa preklikavat cez 10 okienok.

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<configuration>
    <system.webServer>
        <rewrite>
            <rules>
                <rule name="Redirect Non-canonical hostnames to www.hliva.net" patternSyntax="ECMAScript" stopProcessing="true">
                    <match url="(.*)" />
                    <conditions logicalGrouping="MatchAny">
                        <add input="{HTTP_HOST}" pattern="^www.hliva.net$" />
                        <add input="{HTTP_HOST}" pattern="^(www.)?hliva.org$" />
                        <add input="{HTTP_HOST}" pattern="^(www.)?(frankhliva|ferohliva).info$" />
                    </conditions>
                    <action type="Redirect" url="http://hliva.net/{R:0}" />
                </rule>
                <rule name="RewriteRule">
                    <match url="." ignoreCase="false" />
                    <conditions logicalGrouping="MatchAll">
                        <add input="{REQUEST_FILENAME}" matchType="IsFile" ignoreCase="false" negate="true" />
                        <add input="{REQUEST_FILENAME}" matchType="IsDirectory" ignoreCase="false" negate="true" />
                    </conditions>
                    <action type="Rewrite" url="index.php" />
                </rule>
            </rules>
        </rewrite>
        <staticContent>
            <remove fileExtension=".woff" />
            <mimeMap fileExtension=".woff" mimeType="application/font-woff" />
        </staticContent>
    </system.webServer>
</configuration>

Mimochodom ked uz mozem porvnat apache a tento IIS tak IIS je omnoho zlozitejsi da sa tam nastavit strasne vela veci ale rozchodit tam obycajnu PHP stranku mi zabralo mozno 3 hodiny. Najprv bol problem s mime typmi ktore bolo treba povolit. Apache sa len nainstaluje upravi sa par veci v httpd.conf a ono to hned funguje. Zato IIS ma omnoho viac moznosti ako nieco nastavit rozne bezpecnostne politiky, ale vykupene je to zlozitym nastavovanim.
Mlocik97
Profil
barkel:
nenarážal som na nginx, len na všetko ostatné. A predovšetkým to IIS. Proč sakra, proč?

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0