Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
AdiOverRide Profil |
#1 · Zasláno: 22. 10. 2021, 22:58:39
Ahoj,
prosím vás lidi, řeším takové problém s konfiguraci dockeru a gitu. Mám nastavený docker (php + mysq), kde vše běží jak má. Pro vývoj používám PHPStorm a při commitu či změně branche bych rád zavolal připravené hook skripty (pre-commit, post-checkout). Napíšu-li "git checkout větev", zavolá se mi správně skript kde je následující: 1#!/bin/bash #!/bin/bash
docker exec -i php_web /bin/sh
echo $$ # ID
#regenerate proxies
#php bin/console orm:generate-proxies localhost:8100
php bin/console orm:generate-proxies
.
.
. A však skript se spustí na localu, a ne v dockeru. Prosím vás, dokážete mi někdo poradit, jak skript upravit, aby se spustil právě v docker kontejneru? Díky, A. |
||
Časová prodleva: 6 dní
|
|||
juriad Profil |
sh očeká následující příkazy na standardním vstupu. Ty mu však žádné nedodáváš. Jednoduchým řešením je použít HEREDOC, ale pozor na proměnné a quotování. Pokud nepotřebuješ žádné proměnné "zvenku", můžeš použít i variantu bez substituce 'END' , viz linuxize.com/post/bash-heredoc
1docker exec -i php_web /bin/sh << END docker exec -i php_web /bin/sh << END
echo \$\$ # PID uvnitř dockeru
echo $$ # PID tohoto skriptu mimo docker
...
END |
||
Časová prodleva: 3 roky
|
Toto vlákno je staré, již dlouho do něj nikdo nepřispíval.
Informace a odkazy zde uváděné už nemusejí být aktuální. Nechcete-li řešit zde uvedenou konkrétní otázku, založte si vlastní vlákno, nepište do tohoto. Vložíte-li sem nyní příspěvek, upoutáte pozornost mnoha lidí a někteří z nich si jen kvůli vám přečtou i všechny předcházející příspěvky. Předpokládáte-li, že váš text skutečně bude hodnotný, stiskněte následující tlačítko:
Běda vám, jestli to bude blábol.
0