Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
unlucky Profil |
#1 · Zasláno: 14. 3. 2024, 18:33:02
Mám soubor test.php. Chci, když zadám test.net, tak otevře soubor test.php. Zároveň chci, aby soubor test.php, nebo všechny soubory php nešly otvírat přes URL:
když soubor .php - přesměrování někam jinam když soubor .net - přečte soubor .php ZKusil jsem hodně, ale fungovalo buď přesměrování nebo jenom čtení. Když tam je přesměrování, tak i když zadám do url .net tak to přesměruje RewriteEngine On # SEO name read as php based on file extension RewriteRule ^(.+)\.net$ $1.php [L,NC] RewriteCond %{REQUEST_URI} ^(.+)\.php$ RewriteRule ^(.+)\.php$ /admin/example.html [R=301,L] nebo RewriteEngine On # Redirect .php to example.html, excluding .net files RewriteCond %{REQUEST_URI} !\.net$ RewriteCond %{REQUEST_URI} ^(.+)\.php$ RewriteRule ^(.+)\.php$ /admin/example.html [R=301,L] # SEO name read as php based on file extension RewriteRule ^(.+)\.net$ $1.php [L,NC] zkusil jsem hodně kombinací, i chatgpt, ale nic nefungovalo. Poradí mi někdo? |
||
Kajman Profil |
#2 · Zasláno: 14. 3. 2024, 18:41:53
RewriteEngine On RewriteCond %{ENV:REDIRECT_STATUS} ^$ RewriteRule ^(.+)\.php$ - [L,F] RewriteRule ^(.+)\.net$ $1.php [L,NC] Viz phpfashion.com/hadanka-znate-mod_rewrite |
||
unlucky Profil |
Kajman:
mockrát děkuju za kód, funguje to krásně. Nevíš ještě, jak udělat výjimky? Třeba povolit php soubory v adresářích /includes/ a /libs/ zkusil jsem: RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/libs/.*\.php$ RewriteRule ^ - [L] |
||
Kajman Profil |
#4 · Zasláno: 14. 3. 2024, 19:46:04
RewriteEngine On #v pripade shody, preskoc jedno dalsi pravidlo RewriteRule RewriteRule ^(includes|libs)/ - [S=1] RewriteCond %{ENV:REDIRECT_STATUS} ^$ RewriteRule ^(.+)\.php$ - [L,F] ... |
||
unlucky Profil |
#5 · Zasláno: 14. 3. 2024, 19:51:53
Kajman:
děkuji, zapomněl jsem na S |
||
unlucky Profil |
vyreseno
|
||
Kajman Profil |
#7 · Zasláno: 15. 3. 2024, 14:21:53
unlucky:
„vyreseno“ Co a jak? |
||
unlucky Profil |
#8 · Zasláno: 16. 3. 2024, 18:22:33
narazil jsem na bug, že kdyz uživatel zadá doména.cz/složka/ beze názvu souboru, tak ono to automaticky vybere index. V tomto případě index.php, který je zakázaný
zkusil jsem DirectoryIndex index.net ale to nefungovalo. Tak jsem musel klasicky redirect RewriteCond %{REQUEST_URI} ^/admin/$ RewriteRule ^(.*)$ index.net [L] |
||
Časová prodleva: 10 měsíců
|
0