Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
HGD Profil |
#1 · Zasláno: 29. 5. 2009, 17:00:14
Já sem z toho už uplně blbej, nevim jestli jsem to pochopil správně, ale URL by se mělo přepisovat na ten "hezkej" tvar, když kliknu na tlačítko, který bude mít odkaz např.:
index.php?page=kontakt kontakt.html Jestliže je to tak, tak sem to pochopil správně, ale nefunguje mi tento tvar kterej sem na netu našel v návodu: RewriteEngine on RewriteRule ^(.*)\.html index.php?page=$1 [L,QSA] jediný co mi fungovalo, bylo: RewriteEngine On RewriteBase /dvd RewriteCond %{QUERY_STRING} ^page=([^&]+)$ RewriteRule ^index\.php$ %1.html? [R=301,L] RewriteRule ^([^/]+)\.html index.php?rw=1&page=$1 [L,QSA] |
||
Pan X Profil |
#2 · Zasláno: 29. 5. 2009, 17:17:33
Skus toto:
RewriteEngine On RewriteRule ^([A-Za-z0-9-]+).(html)?$ /?page=$1 [L,QSA] Jiank se skus podívat sem, ale nejsem si jist, jestli tam zrova toto je |
||
Kajman_ Profil * |
#3 · Zasláno: 29. 5. 2009, 17:23:53
Pochopil jste to špatně. Ten první udělá to, že můžete zadat na stránce nebo v prohlížeči verzi s html a ono se to vlastně nechá vygenerovat tím php skriptem.
http://www.jakpsatweb.cz/server/mod-rewrite.html A to druhé je popsané, ale nemusíte to vstřebat, vynechal jste-li tu úvodní stránku. http://www.jakpsatweb.cz/server/mod_rewrite/mod-rewrite-priklady.html#dyntostat |
||
HGD Profil |
#4 · Zasláno: 29. 5. 2009, 18:07:05
díky moc, už tomu začínam pomalu chápat :)
|
||
HGD Profil |
#5 · Zasláno: 29. 5. 2009, 18:56:50 · Upravil/a: HGD
Ještě jedna otázka, je tam napsáno: Přidáme však nějaký parametr (v našem případě rw=1), aby se přepisování necyklilo. a co když ho tam nedam? tam se něco cyklí ?
=> Tak nějak chápu kuloví :( Chtěl bych to předělat aby tam nebylo to bláznivý HTML a to nejde |
||
Kajman_ Profil * |
#6 · Zasláno: 30. 5. 2009, 14:46:55
Tak si to vyzkoušejte bez parametru, když se nebojíte cyklení.
|
||
HGD Profil |
#7 · Zasláno: 30. 5. 2009, 17:00:28
-mě to nějak nefungovalo, takže se to necyklilo, ale už je to ok ;) ale stejně nechápu proč
a šlo by nějakym způsobem napsat URL aby to pak bylo bez toho .html, aby to bylo jakoby adresář ? |
||
Kajman_ Profil * |
#8 · Zasláno: 30. 5. 2009, 20:19:20
RewriteEngine On RewriteBase /dvd #RewriteCond %{QUERY_STRING} ^page=([^&]+)$ #RewriteRule ^index\.php$ %1? [R=301,L] RewriteRule ^([^/.]+) index.php?rw=1&page=$1 [L,QSA] |
||
Časová prodleva: 13 dní
|
|||
HGD Profil |
#9 · Zasláno: 12. 6. 2009, 15:05:51
měl bych ještě jednu prosbičku, když budu mít někdy odkaz s jednou proměnnou a někdy se dvěma, jak na to ?
|
||
Časová prodleva: 15 let
|
0