| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| lukash Profil |
#1 · Zasláno: 6. 7. 2009, 21:11:20 · Upravil/a: lukash
Zdravím,
snažím se pomocí .htaccess (respektive mod_rewrite) nastavit, aby se po přejití na URL www.neco.cz/neco/ zpracoval skript www.neco.cz/neco.php (jinak řečeno chci aby byli url "hezčí", tedy bez .php) Už jsem vyzkoušel asi milion návodů včetně toho na jakpsatweb a nakonec se mi to podařilo rozjet pomocí tohoto: RewriteRule ^(.+)/$ $1.php [QSA,L] Problém je, že to přepisuje úplně všechny URL, takže nefunguje css, obrázky apod. Včera jsem viděl mod_rewrite poprvé v životě, takže se v tom zatím moc nevyznám (a z různých návodů to taky nejsem schopen ošetřit). Prosím tedy o radu, jak zajistit (asi pomocí nějaké podmínky RewriteCond ??), že se budou přepisovat pouze .php soubory a ne například .css soubory a obrázky. A ještě jeden dotázek: Mohl by mi někdo napsat pravidlo pro přesměrování index.php na www.neco.cz? Asi jsem totálně neschopný, ale prostě mi to podle žádného návodu nejde... Díky moc. |
||
| Fergi Profil |
#2 · Zasláno: 7. 7. 2009, 10:35:51 · Upravil/a: Fergi
skus zadat místo styl.css tak /styl.css to samé u obrázků (misto img/neco.jpg tak /img/neco.jpg)
a rewrite pro index mas tu i s přesměrováním RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteRule ^/?$ index.php [L]
RewriteCond %{ENV:REDIRECT_STATUS} ^$
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f
RewriteRule ^index.php / [L,R=301,NE]teď to čtu ještě jednou ... snad sem pochopil správně že chceš z neco.cz/index.php přesměrovat na neco.cz ?! |
||
| lukash Profil |
#3 · Zasláno: 7. 7. 2009, 16:12:07
Díky za odpověď, ale /styl.css nefunguje, ani to přesměrování z index.php (zdá se že cyklí nebo něco takového) Fakt nevím co dělám špatně :-/
|
||
| Fergi Profil |
#4 · Zasláno: 8. 7. 2009, 18:53:02
to je divne... me to funguje bezproblemu :(
|
||
|
Časová prodleva: 16 let
|
|||
0