« 1 2 3 »
Autor Zpráva
jozob
Profil
Pismenko
Jasne, že nevyznel provokačne, len som nevedel, že máš s tým skúsenosti. Písal som preto, že mnoho ľudí si stále myslí, že Linux sa inštaluje len kompiláciou.

"mozno som blazon, ale ja ked instalujem linux, chcem mat vsetko co najviac vymakane"
To určite nie si. Ja si kompilujem všetko, nemám ani jeden binárny balíček a hádam blázon nie som :-) Práve naopak - blázon by som bol, keby som pracoval s pomalým systémom.

Ale nezačínajme s Linuxom, takže končím OT.
Cifro
Profil
Diskutovať na túto tému môžete už aj na UniqueByte fórum » Diskusia k článkom » Apache Virtual Host - ako na to.

Upravený článok je na UniqueByte » Články » Apache Virtual Host - ako na to
mateus
Profil *
Prosím o radu.
Nastavil som si virtualhosty v httpd.conf a vo WIN XP mi to ide bez probémov.
Problem mám vo WIN 98 SE, kde sa mi nedarí rozchodiť virtuálne hosty, pretože
aj keď som doplnil do c:\windows\hosts.sam záznam
127.0.0.1 localgsa
windows sa tvári, že tento názov (localgsa) nepozná.
Proste keď zadám do browsera adresu localgsa resp http://localgsa
Nespustí sa mi lokálna verzia stránok, ale spustí sa Google a snaží sa vyhľadať slovíčko localgsa.

Kto máte skúsenosť s nastavením virtulánych hostov vo WIN 98 prosím poraďte.
Birkof
Profil
Super "článek", hodně mi pomohl. Jen tak dál :)
FantomX1
Profil
To mateus: Problem je v tom ze to nemas doplnit do suboru c:\windows\hosts.sam co znamena ta pripona vlastne sample, co v preklade do slovenciny znamena vzor. Takze je to len vzorovy subor, pravy subor nema koncovku, nazyva sa proste host. Ak taky nemas, musis si ho vytvorit, najlepsie z prikazoveho riadku, lebo inak ti windows nedovoli vytvorit subor bez koncovky, alebo ho najprv vytvorit ako textovy subor a ten dat ulozit ako... a vyberies moznosti vsetky subory a vymazes koncovku. A okrem toho, dal by som viac ako jednu medzeru medzi nazov a IP adresu, teda 127.0.0.1. Myslim ze mne aj to ze som tam dal len jednu medzeru robilo niekedy problemy. V prikazovom riadku Ponuka start->Spustit->command napises na uz vytvoreny subor napriklad hosts.txt rename hosts.txt host to ti to premenuje. Restartnes kompjuter, zapnes apač a malo by to slapat.
Cifro
Profil
Príkazový riadok?
Nebol by lepší Total Commander? -> shift+F6 a zmazať príponu.

Myslím, že po pridaní záznamu do HOST súboru netreba reštartovať PC
WanTo
Profil
Jak se přidává host na Linuxu? Abych místo http://localhost/bla psal jenom http://bla ?
FantomX1
Profil
To Cifro: Vo Win98 treba, aspon u mna. Vo WinXP neviem, mozno ano. A kazdy totala nemusi mat :), i ked u nas je to si myslim samozrejma vybava.
Foxa
Profil *
Preco, ked je nazov servra jednoslovny (napr. ppokus) mi to ide, ale ked dam aj do hosts a aj do httpd.conf napr. ppokus.sk, mi hodi hlasku, ze Nie je možné previesť názov počítača na IP adresu ppokus.sk? Pritom ping ide bez problemov! Som na firemnej sieti s pevne nastavenou IP.
Foxa
Profil *
Tak uz som to vyriesil. Cela zahada spocivala v nastaveni spojenia. Takze:
ked je PC na LAN s nastavenou pevnou IP a proxy, potom na to, aby fungovalo presmerovanie (pre viacslovne nazvy domen - t. j. obsahujuce bodku - napr. www.ppokus.sk) uvedene v subore hosts, je treba este nastavit vynimku priamo v IE - Tools - Internet options - Connections - LAN Settings - Advanced - Exceptions. Tam treba zadat priamo tu adresu, kt. chcem presmerovat na lokál. disk.
Cifro
Profil
To Foxa: Díky, za príspevok. Raz sa mi to zíde.
No ja som nemal s virtual hostmi problémi, lebo môj počítač je pripojený iba k elektrickej zásuvke a robí to čo chcem :-) A najlepšie na tom je, že nemám ani sieťovú kartu a ide to. Síce mi Windows pri spúšťaní hodí hlášku, že sieťová karta je nastavená nesprávne (aká? veď tam nie je :-) ale aj tak to ide.
matak
Profil
asi je to blby dotaz,ale kdyz rozjedu na localhostu virtualni server jak se pak dostanu na venkovni server?to musim pri kazdem testovani vypnout apache? kdyz napr. testuji neco cehoz vysledkem je mail tak na localhostu to nevyzkousim, nebo potrebuji pouzit data z dtb co je na venkovnim hostingu, stahovat databázi pri kazdem testu nebo vypinat apache je docela nepohodlne??
Leo
Profil
"asi je to blby dotaz,ale kdyz rozjedu na localhostu virtualni server jak se pak dostanu na venkovni server?"

Pokud mu date stejnou adresu, treba www.matak.com, tak nijak, musel byste pro ostry server venku zapoznamkovat patricny radek v hosts. Apache restartovat netreba... Ale muzete treba na pracovni verzi pouzivat adresu

web.matak.com

a pak se to s ostrym (www.matak.com) nepobije.

Leo
Anonymní
Profil *
Jde mi to ale jen na mem PC ale na ostatnich nejede
krteczek
Profil
Anonymní: http://stare.cz/otazky.html
Cifro
Profil
asi je to blby dotaz,ale kdyz rozjedu na localhostu virtualni server jak se pak dostanu na venkovni server?to musim pri kazdem testovani vypnout apache?

Aby sa mi netriaskala moja lokálna domanéna (vytvorená pomocou VirtualHost) s tou vonkajšou tak ja mam to tak vyriešené, že som si vytvoril dva "batch" súbory.

Jeden som nazval Hosts off.bat a do neho som dal:
rename c:\WINDOWS\system32\drivers\etc\hosts hosts.off

Služi na vypnutie súboru "hosts" a to tak že ho premenuje na "hosts.off" a tým pádom Windows ho nenajde a nepresmeruje nás to na náš disk ale na skutočnú doménu.

Druhy súbor je Hosts on.bat:
rename c:\WINDOWS\system32\drivers\etc\hosts.off hosts

Služi na zapnutie súboru "hosts".

Výhoda tohto riešenia, je že nemusíte stále odpoznamkovávať a zapoznamkovávať dané riadky v súbore. Nevýhoda, je že si odstavíte naraz všetky lokálne virtualhosty.

Ale keď premenujete súbor musíte reštartovať aj prehliadač, lebo on si v danej session zapamätá, že má presmerovať na lokálny disk a nie na skutočnú doménu.
Jan Rippl
Profil *
Jak se přidává host na Linuxu? Abych místo http://localhost/bla psal jenom http://bla ?

V /etc/apache2/sites-available najdi soubor default

Např. pomocí terminálu jako root:

sudo nano /etc/apache2/sites-available/default jej otevři

na konec souboru napiš

<VirtualHost 127.111.111.111:80>
ServerAdmin adminmail@localhost
DocumentRoot /var/www/nejakyadresar/
ServerName www.mojedomena.cz
</VirtualHost>

Pak přejdi na správu tj. Systém > Sítě, klikni na kartu Počítače, zadej stejnou IP adresu (bez portu) a přidej název.

Po té zadej sudo /etc/init.d/apache2 restart a bude to fungovat

Jinak uživatelé na serveru s platformou Linux maj v koniguraci Apache 2 nastaveno jako defaultni adresař public_html ve svém domovském adresáři na doméně http://localhost/~uzivatelovojmeno/
Tento postup je idealni pro port 80
pokud to ma být funkční tak je nutné Apache přeportovat např. pro Eth0, to by ale bylo na seriál
Efi
Profil *
Ahoj všem,
mam nainstalovany apache 2.0.59 a na nem virtual hosts. 2 ruzne. Z interni site se mi smeruji do spravného adresaře ale s internetu je všechno odkazano na default /prvni zadany virtual server/. Apache je v interni siti ale traffic na portu 80 je smeřován z routeru přimo na něj. U providera mam obě adresy přesměrované přes DNS.

Nevíte co s tím?

Asi takto:
<VirtualHost 192.168.0.1 111.20.30.10>
DocumentRoot /var/www/part1/
ServerName www.mojedomena1.cz
</VirtualHost>

<VirtualHost 192.168.0.1 111.20.30.10>
DocumentRoot /var/www/part2/
ServerName www.mojedomena2.cz
</VirtualHost>

Dík za pomoc
Cifro
Profil
Dosť nejasne si to napísal. Ja ti v tomto neporadím. Pozri si dokumentáciu.
tom028
Profil *
Zdravim. Clanek mi velmi pomohl i kdyz asi uz je starsi. mam maly dotaz.
Mam nakonfigurovane virtual hosty pro
localhost
web1.localhost //na web1.localhost pristupuji pokud chci byt pouze na lokalu
Zaroven vsak mam verejnou IP a potreboval bych, aby se dalo ke me dostat i po zadani mojeDomena.com (mojeDomena je nakonfigurovana na DNS a nahodi se na muj PC to je v poradku)

Jde mi o to, zda musim vytvaret virtual host i pro pristup zvenku tedy neco ve smyslu
<VirtualHost mojeVerejneIP:80>
DocumentRoot D:/development/web1
ServerName mojeDomena.com
ErrorLog logs/mojeDomena.com_errorlog.log
CustomLog logs/mojeDomena.com_accesslog.log common
</VirtualHost>
//A do host nic nepisu.
nothrem
Profil
Přesně tak to musíš udělat ... najdi si můj první příspěvek v tomhle vlákně - tam je popsáno jak zprovoznit lokální síť - u veřejné IP je postup stejný (pouze místo úpravy souboru host použiješ veřejný DNS).
LudekK
Profil *
Tak jsem to vyzkousel a nejak se mi nedari. Mam na WIN2000 serv Apache + CMS. Na lokalmi siti to chodi bez problemu i bez vytvyreni virtual hostu proste do brovseru zadam IP serveru a muzu se zalogovat a pracovat. Kdyz ale chci pristoupit z netu tak se mi objevi logovaci obrazovka v proradku a nasledne se snazi sahat na lokalni IP a spojeni se ukonci na "server neodpovedel bla bla....." I kdyz jsem vyzkousel vytvoreni VirtualHost na serveru apache tak se to chova porad stejne jak pro server , LAN i pristup z NETu. Proste jako bych nic nevytvarel. A co ted ???
Zochar
Profil *
Nazdar! Je tu fajn čítanie. Tiež som riešil podľa niekoľko návodov virtual weby no z internetu neúspešne. Šlo mi to len lokálne. Nakoniec som sa pustil do čítania originálnej príručky (s mojou chabou angličtinou) na http://httpd.apache.org/docs/2.2/vhosts/examples.html a konečne sa mi to podarilo.
Mám však jeden problém: mám zatiaľ len dve domény na 1 pevnej IP. Jedna je z toho písaná v PHP (index.php atď). PHP mám nainštalované myslým, že dobre(snáď). Stránky sa mi zobrazujú no vypisuje mi na nich túto chybovú hlášku:
Notice: Undefined variable: linia in "D:wwwmojadomenamasazne.php on line 1" Inak je stránka zobrazená dobre. V súbore masazne.php je toto (prvých 5 riadkov):

<?php if ($linia == ""){
$linia = "relax";
} ?>
<style type="text/css">
<!--

V čom mám problém? Ak tú stránky umiestnim ako subdoménu na webhosingu od Yegonu tak tie hlášky sa nezobrazujú.
Pomôže mi niekto, prosím?
Zochar
Profil *
Neviem prečo mi nedalo sem lomítka v ceste. skúsim to ešte raz:
Notice: Undefined variable: linia in D:wwwmojadomenamasazne.php on line 1
Zochar
Profil *
zase nie. Takže takto:

Notice: Undefined variable: linia in D: opacne lomitko www opacne lomitko stavebninyhayden opacne lomitko masazne.php on line 1
Strašné. Prečo tie lomítka vystrihne?
Cifro
Profil
Zochar: ti piše že nemáš definovanú premennú linia. To nebude ASI problem virtual hostingu ale samotného tvojeho skriptu.
Zochar
Profil *
Ja som Lama :). Tu sa píšu tieto /
Zochar
Profil *
Super! To je rýchla reakcia.
Ja som tie stránky dal na inú doménu a tam je to OK.
Cifro
Profil
Rýchla akcia? To si mal len šťastie že som tu bol práve teraz :-) Inak tu už často nechodím. Jedine keď mi príde e-mail o novej reakci v tejto téme.
nothrem
Profil
Zochar: Je to tim, že máš povolený zobrazování poznámek a varování (Notice a Warning). Buď je zakaž (někde v php.ini je na to hodnota - asi tam teď bude E_ALL) nebo před proměnnou napiš @ - tím zakážeš warny pro danou situaci.

if (@$linia == "") { // atd.
« 1 2 3 »
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.