| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| Levelson Profil * |
Potřeboval bych do htaccess vymyslet podmínku, že se stránka http:mojedomena.cz/admin.html zobrazí pouze majiteli přesně dané IP adresy a pokud bude mít jinou IP aby se mu zobrazila stránka error.html
Má někdo tip jak to udělat? Díky předem |
||
| Radek9 Profil |
#2 · Zasláno: 14. 8. 2009, 12:38:53
<Files "admin.html">
deny from all allow from tvoje_ip </Files> |
||
| Joker Profil |
#3 · Zasláno: 14. 8. 2009, 12:48:13
Jinak možná bych raději udělal celý adresář admin a tu stránku dal tam - do budoucna by to řešilo problém, když bude potřeba víc "adminských" věcí.
Ještě bych dodal, že záleží i na nastavení order. Pokud je "order Allow, Deny", nesmí tam být to deny from all. |
||
| Levelson Profil * |
#4 · Zasláno: 14. 8. 2009, 14:31:58
„Ještě bych dodal, že záleží i na nastavení order.
Pokud je "order Allow, Deny", nesmí tam být to deny from all.“ Této poznámce nerozumím, nevím jak mám nastavené Order Allow... nikde ho v současném htacces nemám psané... změna na adresář bude nyní nemožná je to už hotový CMS, který jsem nedělal já... |
||
| Joker Profil |
#5 · Zasláno: 14. 8. 2009, 14:53:15
Levelson:
„nevím jak mám nastavené Order Allow... nikde ho v současném htacces nemám psané“ V tom případě by výchozí hodnota měla být Deny,Allow „Této poznámce nerozumím“ Je to takhle: order Deny, Allow = Koho přímo neodmítnu, pustím. Tj. projde ten, kdo není v deny anebo je v allow order Allow, Deny = Koho přímo nepustím, odmítnu. Tj. projde ten, kdo není v deny a zároveň je v allow Tzn. při použití order allow, deny direktiva "deny from all" zablokuje všechny, i když je dám do allow (protože pokud je někdo v allow i deny, je výsledek "odmítnout") Stejnětak obráceně: Při použití deny, allow direktiva "allow from all" propustí všechny, i když budou v deny. |
||
| Levelson Profil * |
#6 · Zasláno: 14. 8. 2009, 15:19:44
díky moc Joker, zase jsem chytřejší :-)... Radkovi dík za zápis... netušil jsem že se používá <files></files>
Pujdu to testnout |
||
|
Časová prodleva: 16 let
|
|||
0