Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
ElBunda Profil * |
#1 · Zasláno: 2. 11. 2010, 16:16:15
Dobrý den,
chtěl bych dat film na svoji stránku ale zajimalo by mě jak je to s autorksými právy. Jestli je to povolené či ne? Protože když to tak vemu tak download stranky jako ulozto.cz nebo czshare.cz atd mají plnou filmu ke stažení, a jak řeší autorská práva? Děkuji předem za odpověd. ElBunda |
||
Keeehi Profil |
#2 · Zasláno: 2. 11. 2010, 16:52:12 · Upravil/a: Keeehi
ElBunda:
Řeší to tak, že prakticky prohlásí, že za obsah nejsou zodpovědní, že si za obsah odpovídá uploader. Konkrétně to řeší bod 3.8 podmínek servru ulož.to http://img.uloz.to/podminky.pdf „chtěl bych dat film na svoji stránku“ Můžeš, pokud tím neporušíš nějaké zákony (nejčastěji autorské). Nelepší je se s majitelem práv toho filmu domluvit. Co js to za film jsi nenapsal, takže blíže nic víc říci nejde. |
||
Časová prodleva: 2 měsíce
|
|||
adamtomas Profil |
narazil jsem na tuto diskuzi a i kdyz je uzavrena prijde mi zajimave to otevrit.
Odkdy muzu davat na web filmy? Neresi se i v CR jiz nekolik pripadu kdyz josu lidi obvineni z toho ze poskytovali filmy na webu? A prece provozovatel webu je odpovedny za obsah webu a vety si muze davat jake chce. Viz jiz je to starsi kauza myslim ze slo o lupu kde na diskuznim foru hanlive poskozovali nakou realitku myslim prolux a lupa za to musela platit pokutu ... Moderátor Petr ZZZ: Tvůj projev je špatně srozumitelný. Piš prosím s diakritikou a interpunkcí, forumlju sromuzmitelna souvteeti a nmeprehjazuj pisemka.
|
||
Railbot Profil |
#4 · Zasláno: 7. 1. 2011, 10:44:01
adamtomas:
„Odkdy muzu davat na web filmy?“ Pokud nevlastníš autorská práva, tak nikdy. Jedná se o sdílení a to je trestné. „A prece provozovatel webu je odpovedny za obsah webu a vety si muze davat jake chce.“ To není tak úplně pravda. S dobrým právníkem, který sestaví i ty "věty" se dá vykroutit z lecčeho. Zejména v případě, kdy ten obsah přidává uživatel, nikoli majitel/správce serveru. |
||
ninja Profil |
#5 · Zasláno: 7. 1. 2011, 11:06:34 · Upravil/a: ninja
|
||
Časová prodleva: 14 let
|
0