Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
hal_sk Profil |
#1 · Zasláno: 28. 6. 2011, 21:30:38
Zdravím. Chcem spraviť portál ktorý bude napríklad za poplatok ponúkať možnosť automatického vygenerovania eshop-u pre užívateľa na základe jeho zadaných údajov, ktorý bude prevádzkovaný ako subdoména môjho portálu.
Pri registrácii chcem užívateľovi v niečom uľahčiť jeho vyplňovanie formulára tým, že tam doplním časť údajov na základe jeho IP pomocou nejakej API služby. Našiel toto: http://www.ipinfodb.com/ a je tam uvedené: "Non-commercial with backlink". Takže to asi nebudem môcť použiť (alebo?). Ipinfodb.com ponúka aj komerčnú verziu za $49 (ak je to ročná platba, tak by sa to aj dalo) v základnej verzii, len pre získanie názvu krajiny k danej IP. Je niečo, čo môžem použiť free, aj pre web s komerčným obsahom? |
||
Časová prodleva: 4 dny
|
|||
Str4wberry Profil |
#2 · Zasláno: 2. 7. 2011, 17:30:46
Schválně jsem se podíval na „Your IP address information“ z toho IPInfoDB a vyplnění těmito informacemi by mě spíš obtěžovalo, protože kromě názvu země tam nic užitečného neodpovídá realitě.
|
||
hal_sk Profil |
#3 · Zasláno: 2. 7. 2011, 18:47:51
Str4wberry:
Hlavne by som to chcel využiť pre automatické navolenie jazykovej verzie stránky a našeptanie druhu časového pásma a krajiny, ktoré budem pri registrácii vyžadovať. Zoznam časových pásiem a krajín je dlhý, takže toto by mohlo značne zpohodlniť registráciu. |
||
Davex Profil |
#4 · Zasláno: 2. 7. 2011, 19:19:49
hal_sk:
„Hlavne by som to chcel využiť pre automatické navolenie jazykovej verzie stránky“ Pro to se víc hodí jazyk z $_SERVER['HTTP_ACCEPT_LANGUAGE'] .
„a našeptanie druhu časového pásma“ Časové pásmo se dá odhadnout pomocí JavaScriptu. „a krajiny,“ A co třeba GeoIP? |
||
hal_sk Profil |
#5 · Zasláno: 2. 7. 2011, 19:23:35
Davex:
super, to som nevedel, pospekulujem nad tým, dík |
||
Časová prodleva: 14 let
|
0