Autor Zpráva
hal_sk
Zdravím. Chcem spraviť portál ktorý bude napríklad za poplatok ponúkať možnosť automatického vygenerovania eshop-u pre užívateľa na základe jeho zadaných údajov, ktorý bude prevádzkovaný ako subdoména môjho portálu.
Pri registrácii chcem užívateľovi v niečom uľahčiť jeho vyplňovanie formulára tým, že tam doplním časť údajov na základe jeho IP pomocou nejakej API služby.
Našiel toto:
http://www.ipinfodb.com/
a je tam uvedené: "Non-commercial with backlink".
Takže to asi nebudem môcť použiť (alebo?). Ipinfodb.com ponúka aj komerčnú verziu za $49 (ak je to ročná platba, tak by sa to aj dalo) v základnej verzii, len pre získanie názvu krajiny k danej IP.
Je niečo, čo môžem použiť free, aj pre web s komerčným obsahom?
Str4wberry
Schválně jsem se podíval na „Your IP address information“ z toho IPInfoDB a vyplnění těmito informacemi by mě spíš obtěžovalo, protože kromě názvu země tam nic užitečného neodpovídá realitě.
hal_sk
Str4wberry:
Hlavne by som to chcel využiť pre automatické navolenie jazykovej verzie stránky a našeptanie druhu časového pásma a krajiny, ktoré budem pri registrácii vyžadovať. Zoznam časových pásiem a krajín je dlhý, takže toto by mohlo značne zpohodlniť registráciu.
Davex
hal_sk:
Hlavne by som to chcel využiť pre automatické navolenie jazykovej verzie stránky
Pro to se víc hodí jazyk z $_SERVER['HTTP_ACCEPT_LANGUAGE'].

a našeptanie druhu časového pásma
Časové pásmo se dá odhadnout pomocí JavaScriptu.

a krajiny,
A co třeba GeoIP?
hal_sk
Davex:
super, to som nevedel, pospekulujem nad tým, dík

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Kategorie Obsah webu se věnuje otázkám:
  • autorského práva,
  • o čem a jak psát,
  • sociálních sítí.

Upozorňujeme, že názory ajťáků a právníků se mohou dost lišit. Počítejte s tím, že na této diskusi jsou inteligentní lidé s obecným právním rozhledem, můžou vám poradit dle svého nejlepšího vědomí a svědomí, ale nemůžou poskytnout žádnou garanci, že neskončíte za mřížemi. Na opravdové konzultace si pořiďte opravdového právníka.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0