Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
F1eldy Profil |
#1 · Zasláno: 11. 9. 2011, 18:34:14
Zdravím všechny,
měl bych jeden dotaz. Dejme tomu, že mám vytvořen svůj redakční systém, který by měl být určen k prodeji/pronájmu. Systém by ale z části obsahoval scripty/ikonky pod licencí GNU, open-source, nebo Creative Commons (licence, která mi dovoluje dílo užívat komerčně). Dotaz tedy zní, lze takto sestavený RS prodávat a jak by to bylo s autorskými právy? Děkuji za odpovědi. |
||
Časová prodleva: 3 dny
|
|||
Joker Profil |
#2 · Zasláno: 14. 9. 2011, 12:48:46
F1eldy:
Open-source ani GNU nejsou licence. První termín zastřešuje spoustu a druhý několik různých licencí, které se právě v podmínkách pro tento případ někdy radikálně odlišují. Některé open-source licence navíc nejsou kompatibilní s jinými, takže nemůžete v jednom systému kombinovat komponenty pod oběma/všemi z nich. Záleží na konkrétních licencích. Pokud jde o open-source licence, kdysi jsem napsal malý přehled. Se zmiňovanými obrázky/ikonkami obecně bývá nejmenší problém, pokud licence umožňuje komerční použití a pokud je zrovna nehodláte prodávat přímo ty obrázky (což sice taky jde, ale jelikož zároveň máte povinnost je komukoli poskytnout zdarma, nemá to moc efekt). |
||
Časová prodleva: 14 let
|
0