Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
eeeqqeq Profil * |
#1 · Zasláno: 14. 1. 2012, 18:34:44
Zdravím,
mám stránku na které se nenacházejí jenom obyčejné články. Obsahují informace o autorech a knížkách - maturitní otázky. Vypadá to nějak takhle: <div class="autor"> <h2>Jmeno</h2> Nejaky odstavecek o autorovi. <div class="autor"> <h3>Knizka</h3> O knizce. </div> </div> Mám takový pocit, že přesně na to je dobré si vytvořit XML dokument. Tak bych se chtěl zeptat, jak to vypadá v reálu, jestli se to třeba před nahrátím do databáze jednoduše provede XSLT, čím uplatní ty tagy? Je možné jednoduše přeměnit vlastní tag na třeba položku seznamu (li)? Prostě pokud máte s tím někdo zkušenost, tak napište zhruba na co jste to použili. Předpokládám, že při psaní XML tyto editory napovídají dané tagy a tím by mě urychlili určování co je celý autor, co patří celý ke knize atd... díky za cokoliv k tomuto tématu :) |
||
Joker Profil |
#2 · Zasláno: 14. 1. 2012, 19:04:20
eeeqqeq:
„Je možné jednoduše přeměnit vlastní tag na třeba položku seznamu (li)?“ Jistě, stačí napsat správná pravidla do XSL (XSLT má dva vstupy: XML (data) a XSL (pravidla) a výstupem je transformace XML podle pravidel daných v XSL). Nicméně, XML je nástroj pro uložení dat. Totéž je databáze. Nestačilo by data uložit přímo do databáze a vynechat tu XML mezivrstvu? |
||
eeeqqeq Profil * |
#3 · Zasláno: 15. 1. 2012, 20:23:21
no myslím, že ne protože to jsou právě maturitní otázky a tak je tam vždycky u každýho autora něco jinýho někde jeden odstavec, někde dva, prostě to není jak e-shop se stejnými informacemi.
<autor> <kniha> <nazev>Babicka</nazev> </kniha> </autor> A tohle tam mít několikrát, přitom u něčeho ještě tagy o odstavci nebo odrážkách. Myslím, že nic lepšího než XML na to aplikovat nemůžu. Zároveň si myslím, že snad nikdo takto nepoužívá xml... :) prostě neznám, nevím... |
||
Časová prodleva: 11 let
|
0