Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Anonymní Profil * |
#1 · Zasláno: 1. 3. 2005, 11:37:24
Jednou sem v TV slyšel už je to dýl že po novém roce takže v 2005 bude nějaký nový systém s vyřizováním ŽL.Že zajdu na jeden úřad a oni si ty různý informace co potřebují pošlou přes net.Nevíte kdy to tak bude fungovat?
|
||
habendorf Profil |
#2 · Zasláno: 1. 3. 2005, 11:39:35
Odhadem tak léta Páně 7865 :o)
|
||
freedas Profil * |
#3 · Zasláno: 1. 3. 2005, 11:42:47
to by bylo krásné ......
|
||
mgiel Profil |
#4 · Zasláno: 1. 3. 2005, 12:15:10
možná když už maj ty supervysokorychlostní internety tak to bude o století dříve :)
|
||
Časová prodleva: 15 dní
|
|||
Ikarus Profil |
#5 · Zasláno: 16. 3. 2005, 16:21:41
Ví někdo, jak funguje zdanění u smlouvy o dílo?
Navíc je tam problém (u tvorby www samozřejmě ne, ale teoreticky)...když vyhotovím dílo, tak na něj použiju nějaký materiál, který do jeho ceny zahrnu - jak se tohle řeší je např. přece nesmysl koupit matroš za 1000,-; 100,- naúčtovat za práci a zdanit celkových 1100,-, který za to dostanu - správně by se tedy mělo zdanit 100,-. Nicméně zpět k otázce zdanění - kdo odvádí daň a jakým způsobem se to vykazuje (kde se v účetnictví objednavatele objeví platba za dílo, které není vytvořeno na základě živnosťáku; jak já jako zhotovitel vykážu získanou částku a náklady na dílo, když nevedu žádný účetnictví...). Díky moooooc... |
||
mat Profil |
#6 · Zasláno: 18. 3. 2005, 00:19:26
mgiel
(pošta) kolek na rejstřík trestů (50kč) (matrika) vypis z rejstriku trestů (domov) čekání 10 dnů než to pošlou - pokud jsi z Prahy, tak by tyhle body měly od března odpadnout, ŽÚ najedou na nový systém, kdy si výpis z rejstříku trestů vyžádají samy po síti... nevíte někdo, jestli už to v Praze takhle funguje? weby státní správy jsou opravdu fajn (vopruz) - dokumenty ve wordu, stahujou se ti bez upozornění, aktualizace bůhvíkdy, nemůžu to najít, tak proto se ptám... |
||
Časová prodleva: 11 dní
|
|||
CROSSjoy Profil |
#7 · Zasláno: 28. 3. 2005, 22:41:30
ale vubec jsem netušil a vůbec by mne nenapadlo že když člověk chce živnostak musí začít na poště :)
Tam, kde bydlím já, koupíš ten kolek v trafice před krajským úřadem (což je cca 50 metrů). Takže to ještě jde. |
||
mone Profil * |
#8 · Zasláno: 29. 3. 2005, 14:32:30
Já bych jen chtěl odradit od daňových úniků atp., zejména u větších projektů (pro větší firmy, kde se to hodně kontroluje), protože jsme se v ZSV učili, že kdo má finanční delikt, tak nemůže podnikat.
Říkám, co jsem slyšel ve škole (gymnázium), takže si nejsem jistý, zdalipak je to dvakrát pravda... ;-) (Důvěřuj, ale prověřuj.) |
||
mat Profil |
#9 · Zasláno: 29. 3. 2005, 15:01:09
mone
podnikání (živnost, a to jakákoliv, volná, vázaná či koncesní, fyzická i právnická) je podmíněna několika základními fakty - bezdlužností žadatele (ohlašovatele) o živnost (co se daní a sociálky týče) a hlavně neposkvrněným trestním rejstříkem - takže nejen finanční delikt, žádný delikt... |
||
mone Profil * |
#10 · Zasláno: 29. 3. 2005, 15:14:10
mat:
financni delikt vuci statu. profesor prave rikal, jak je srandovni, ze si vrah muze podnikat, ale ten, co neco dluzi statu, tak ten uz ne... |
||
mat Profil |
#11 · Zasláno: 29. 3. 2005, 15:18:52 · Upravil/a: mat
citace ze živnostenského zákona:
(1) Všeobecnými podmínkami provozování živnosti fyzickými osobami jsou: a) dosažení věku 18 let, b) způsobilost k právním úkonům, c) bezúhonnost, d) předložení dokladu o tom, že fyzická osoba, pokud na území České republiky podniká nebo podnikala, nemá daňové nedoplatky. Doklad vyhotoví místně příslušný finanční úřad, e) předložení dokladu o tom, že fyzická osoba, pokud na území České republiky podniká nebo podnikala, nemá nedoplatky na platbách pojistného na sociální zabezpečení a příspěvku na státní politiku zaměstnanosti, pokud tento zákon nestanoví jinak. (2) Za bezúhonného se pro účely tohoto zákona nepovažuje ten, kdo byl pravomocně odsouzen a) k nepodmíněnému trestu odnětí svobody pro trestný čin spáchaný úmyslně, ať již samostatně nebo v souběhu s jinými trestnými činy, a byl mu uložen nepodmíněný trest odnětí svobody v trvání nejméně jednoho roku, b) pro trestný čin spáchaný úmyslně, jehož skutková podstata souvisí s podnikáním a na který se nevztahuje písmeno a), nebo c) pro trestný čin spáchaný z nedbalosti, jehož skutková podstata souvisí s předmětem podnikání, pokud se na něho nehledí, jako by nebyl odsouzen.25b) - třeba má pan profesor mezery ve vzdělání (nebo já chápu špatně bod a...) ...:) - anebo je rozdíl mezi fyzickou a právnickou osobou v tomhle bodě? Nepředpokládám... |
||
mone Profil * |
#12 · Zasláno: 29. 3. 2005, 15:35:40
neboj, ja o tom profesora zpravim, mas u nej maly bezvyznamny plus!! ;-)
|
||
mat Profil |
#13 · Zasláno: 29. 3. 2005, 15:37:55
mone
OT: ale já nevím, jestli mám nebo nemám pravdu já nebo tvůj profesor, jen cituju a píšu, jak to chápu já. To je prostě o českém právním systému - všechno se nechá vyložit vícekrát, tak jak se to zrovna hodí... |
||
Časová prodleva: 15 dní
|
|||
hakifanatik Profil * |
#14 · Zasláno: 13. 4. 2005, 21:39:30
Za stránky třídy 500 ?
Kde to žiješ? -to bych si taky nechal zaplatit.... |
||
Ivorius Profil |
#15 · Zasláno: 14. 4. 2005, 08:42:29
to mat: mete, podle me to neni pravda. kdyz chces podnikat, tak dokladas vypis z rejstriku trestu. ale v tomhle rejstriku nemas zadne skutky, které jsi spáchal a odpykal. oni se z toho vypisu casem mazou. jedine kde to zustava je OPIS, jenze k tomu ma pristup pouze soudce (mozna jeste nekdo, ale rozhodne nikdo z techto urednicku)
|
||
meeca Profil * |
#16 · Zasláno: 14. 4. 2005, 09:23:31
Ivorius
OT: tady někdo kouká na redakci ;) |
||
Ivorius Profil |
#17 · Zasláno: 15. 4. 2005, 14:21:29
meeca: nerozumím. co tím myslíš? tohle mě naučili na policejní škole :)
|
||
Časová prodleva: 1 měsíc
|
|||
uplne jinej martin Profil * |
#18 · Zasláno: 16. 5. 2005, 20:58:48
Jo a na rejstrikovym soudu (aspon v Praze) se ten kolek nemusi vubec kupovat, date urednici za prepazkou pade a ona ho tam nalepi. (a prumerna cekaci doba 20sec/cislo)
|
||
luckaa Profil * |
#19 · Zasláno: 19. 5. 2005, 00:56:00
na jakou činnost si musím udělat ŽL, pokud chci tvořit weby?
|
||
Petra Profil |
#20 · Zasláno: 19. 5. 2005, 01:08:00
luckaa: Jak už bylo asi řečeno, ŽL na to mít nepotřebuješ. Nejlíp je se zeptat paní/pána na úřadě. Pravděpodobně ti řekne "Reklamní činnost a marketing".
|
||
Časová prodleva: 20 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0