| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| Ruda05 Profil * |
#1 · Zasláno: 18. 5. 2008, 00:01:57
Nechávám si naprogramovat aplikaci, která bude umístěna na serveru. Nezajímal jsem se o podrobnosti, jelikož tomu vůbec nerozumím, ale aplikace je programována v jazyce ASP.
Trochu dodatečně mi dochází, že kromě úhrady za samotnou zakázku budu nucen ještě pořídit server a především programové vybavení, jelikož ASP je jazyk od Microsoftu a není free jako třeba PHP? Je to tak? Je ASP komerční, budu muset uhradit Microsoftu licenci za jeho užívání? Nebo jak to probíhá? Nerad bych se dostal do problémů, jelikož zakázku jsem zadal v Rusku, a tam si s autorskými právy na software zrovna moc hlavu nelámou :) Děkuji. |
||
| Timy Profil |
#2 · Zasláno: 18. 5. 2008, 11:42:56 · Upravil/a: Timy
Ruda05
Stačí hosting s podporou ASP. |
||
| Ruda05 Profil * |
#3 · Zasláno: 18. 5. 2008, 16:14:42
Děkuji, hosting je mi tak trochu jasný.
Ale potřeboval bych vědět, zda musím platit kromě fyzického hostingu ještě licenci za užívání ASP.NET. Až tu aplikaci nahraju na server, abych neměl problémy. Nebo je to už starost toho hostingu, jak se domluví s Microsoftem a já platím jen za samotný hosting? Nevím, jestli správně chápete můj dotaz: když si v obchodě koupím počítač, tak přece ještě zvlášť musím zaplatit za Windows. Proto by mě zajímalo, zda kromě hostingu budu platit ještě za programy ASP.NET a Microsoft Server, nebo je to už v ceně toho hostingu. Děkuji. |
||
| nightfish Profil |
#4 · Zasláno: 18. 5. 2008, 16:22:30
Ruda05
Timy napsal: Stačí hosting to je předpokládám dostatečně srozumitelné (veškeré licence jsou tak v zodpovědnosti provozovatele hostingu) |
||
|
Časová prodleva: 18 let
|
|||
0