Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Jan Tvrdík Profil |
Joker:
> Teď si říkám, kdy nějaký článek bude potřebovat tabulku anebo definiční seznam… Tyhle rozšíření zrovna nejsou problém. Stačí přidat BBCode alternativy k odpovídajícím HTML tagům. Na zápis tabulek jsem nikdy pohodlnou syntaxi neviděl. Zápis, co používá Texy, se dobře čte, ale na psaní to taky není moc pohodlné. „A proč myslíš, že to je hloupě, prostě odstavec se udělá dvěma odřádkováními.“ Třeba protože, že generuješ <br> i do seznamů (viz např. php.it-joker.cz/www/fragments/menu), ale mám dojem, že těch problémů bylo ještě víc.
Teď jsem si to po sobě přečetl a koukám, že jsem napsal odpověď zcela nesouvislou s tvorbou odstavců. Přitom jsem měl na mysli celou dobu právě to vkládání <br> =)
„Ještě dodatek, ty relativní adresy přes ~/ byly sice dobrý plán, ale nedomyslel jsem, že se HTML předgenerovává do databáze při uložení příspěvku“ To jde řešit stejně jako tag [page] , který se taky finálně expanduje až při běhu aplikace. Když mi pošleš, co máš (ideálně přímo do repositáře, jinak na mail), tak to tam dopíšu.
Amunak: To samozřejmě jde (předpokládám), ale kvůli teoretickým přesunům je lepší psát ty cesty absolutně (ve významu relativně vůči rootu). |
||
Joker Profil |
#2 · Zasláno: 9. 7. 2013, 11:42:42
Amunak:
Snažím se jim v kombinaci s mod_rewrite vyhýbat, protože závisejí na tom, co se zadá jako adresa stránky (protože při mod_rewrite ty nadřazené adresáře ve skutečnosti neexistují). Jan Tvrdík: „Stačí přidat BBCode alternativy k odpovídajícím HTML tagům.“ No, jenže postupem času bude kompatibilita s DJPW stejně spíš iluze. „Třeba protože, že generuješ <br> i do seznamů“
Na to jsem v tom menu už taky narazil, zkusil jsem to vyřešit tím, že odrážka [-] požere i volitelné odřádkování před ní (fakticky se stejně odrážky zapisují spíš jako \n[-]). „Když mi pošleš, co máš (ideálně přímo do repositáře, jinak na mail), tak to tam dopíšu.“ ok |
||
Časová prodleva: 9 dní
|
|||
... Profil * |
#3 · Zasláno: 18. 7. 2013, 23:25:50
Dobrý den, hlásím bug. V prvních dvou kapitolách se zalamuje řádek uprostřed vět.
Jednou z velkých výhod PHP je strmá křivka učení: Poměrně rychle se naučíte vyřešit<br> širokou škálu praktických problémů. A nemusí jít jen o drobné projekty, v PHP jsou například i tak velké projekty,<br> jako Wikipedia nebo Facebook.<br> |
||
Joker Profil |
#4 · Zasláno: 19. 7. 2013, 23:04:36
...:
To byla docela rychlost :-) Ale to není chyba redakčního systému, odřádkování jsou už v původním textu. Zkusil jsem ho přeformátovat. |
||
Jan Tvrdík Profil |
#5 · Zasláno: 19. 7. 2013, 23:23:01
Joker:
„Ale to není chyba redakčního systému“ Otázka jestli by to neměl nějak řešit. Říkám si, jestli by nebylo lepší tam <br> automaticky vůbec nevkládat a pro výjimečné případy, kde je to potřeba bych přidal [br] .
|
||
Joker Profil |
#6 · Zasláno: 20. 7. 2013, 07:56:48
Jan Tvrdík:
„Otázka jestli by to neměl nějak řešit.“ Možná. Ale nedávat do textu odřádkování kde být nemají bude taky fungovat :-) V pozdějších kapitolách jsem to už myslím dodržoval (a když ne, tak to pak upravím ještě při publikování). Udělal jsem v RS ještě jednu změnu, přidal značku [mail], aby se daly vkládat klikací e-maily s nějakou protispamovou ochranou. Vloží se třeba: [mail]mail zavináč it-joker tečka cz[/mail], RS to obalí odkazem a JavaScript z toho udělá klikací odkaz na danou adresu. Možná chyba: Funguje zaškrtávátko Dlouhodobé přihlášení? Řekl bych, že ať jsem ho měl zaškrtnuté/nezaškrtnuté, byl jsem po nějaké době neaktivity odhlášen. |
||
Jan Tvrdík Profil |
#7 · Zasláno: 20. 7. 2013, 11:29:52
Joker:
„Ale nedávat do textu odřádkování kde být nemají bude taky fungovat :-)“ Jenomže to je problém dodržovat, protože v textarea zalomení řádku nevidíš. Z toho důvodu např. Texy! ve výchozím nastavení ignoruje samostatné zalomení řádku. Pro odstavec musíš řádek vynechat (tj. mít tam dvojité odřádkování) a pro vynucení <br> napíšeš buď <br> nebo odsadíš první řádek jednou mezerou (jo, tohle je dost WTF). Viz příklad.
|
||
Str4wberry Profil |
On je nějaký běžný důvod v běžném textu
<br> používat?
|
||
Jan Tvrdík Profil |
#9 · Zasláno: 20. 7. 2013, 11:37:59
Str4wberry:
Není, ale občas se to hodí. |
||
Časová prodleva: 11 měsíců
|
|||
Joker Profil |
#10 · Zasláno: 16. 6. 2014, 22:44:55
Dobastlil jsem k článkům ukládání autorů.
Zatím to funguje dost manuálně a správa se dělá přímo přes databázi, ale vzhledem k frekvenci přidávání článků to není problém. |
||
Časová prodleva: 9 let
|
0