« 1 2 3 4 »
Autor Zpráva
Petr ZZZ
Profil
Chamurappiho postřeh ohledně azbuky má něco do sebe, taky mě to moc nebere. Možná by neškodilo mít možnost porovnat dvě-tři varianty (všechno malými, všechno velkými písmeny, všechna písmena z malé abecedy a ta tři jen zvětšená).
Jan Tvrdík
Profil
Str4wberry:
Původní verze (menu vlevo, bez obří hlavičky) se mi líbila mnohem víc.
Str4wberry
Profil
Varianta s levým menu a normálním písmem bez obří hlavičky je tady.

Pokud by se Joker pro jednu z nich rozhodl, jsem ochoten to přepsat do nějakého normálního kódu.
Sir Tom
Profil
Já bych se asi u loga vydal poněkud jinou cestou. Vůbec slovo PéHáPko ve mně nevyvolává ten kýžený pocit. Asi bych spíše použil v logu klasické trojpísmenné PHP, jak je to většinovým zvykem (stejně jako je JavaScript a ne JéeSko)...
Joker
Profil
Sir Tom:
Ovšem na rozdíl od „Jéesko“ je „Péhápko“ poměrně běžný český termín pro PHP. Resp. PHP se česky obvykle čte „Péhápko“ nebo „Péhápéčko“.
abc
Profil
Co třeba "PéHáPé"? Mě to "PéHáPko" trhá uši.
Joker
Profil
abc:
Přesto se to běžně používá.
Možná diskusi o názvu jsem byl přístupnější předtím, než jsem nakoupil domény :-) Jinak „překvapivě“ doména php.cz je obsazená.
Joker
Profil
Str4wberry, jsi tedy ochotný nakódovat tu verzi z [#3] (tuhle) pro ostrý web?
Str4wberry
Profil
OK. Jak to mám udělat: jako CSS k tomuto? Nebo se používá jiný redakční systém s jinou HTML šablonou?
Joker
Profil
Str4wberry:
Pro jistotu jsem zkopíroval aktuální HTML kód sem.
Ale mělo by to být hodně podobné. Akorát jsem obalil „levý sloupec“ (logo a menu) <div>em v očekávání, že se to bude hodit.

Pro informaci, zatím moc nevím, jak by se RS měl vypořádat se zvýrazněním aktuální stránky v menu. V odkázané HTML struktuře je vidět můj pokus, kdy hlavní šablona vygeneruje do hlavičky <style>, který zaměří odkaz navigace vedoucí na aktuální stránku.

Ale když už teď vím, že RS odkazy expanduje až při renderování stránky, asi bude nejjednodušší řešení, aby cíl odkazu poznal RS a podle toho mu nalepil CSS třídu.

Kdybys potřeboval nějaké změny ve struktuře kódu nebo měl dotazy, dej vědět.
Jan Tvrdík
Profil
Str4wberry:
Na tu existující šablonu (má-li vůbec cenu těm pár divům tak honosně říkat) se podle mě vykašli a poskládej si to, jak se ti to bude hodit. Nějaké umělé přizpůsobování existujícímu HTML nedává v tomhle případě moc smysl.
joe
Profil
Mně osobně ten design ani logo moc nesedí, ale název domény mi nevadí :-)

K designu:

- nevím proč je to "PHP" se stínem, lepší by to bylo bez něj
- ten gradient na logu bych taky dal pryč
- barva postranního menu neladí s barvou loga
- kód v textu je označený červenou barvou, ale v bloku kódu jsou červeně označeny řetězce, to spolu přece nesouvisí, ne?
- text se mi špatně čte

Celé to na mě působí jako grafika od programátora :-)
Joker
Profil
Str4wberry, jaký je stav?
Potřeboval bych ten vzhled, abych mohl spustit zatím hotové části webu.
Str4wberry
Profil
Pardon. Zapomněl jsem na to. Mohlo by to snad být nějak takto (mobilní versi a nějaká další vylepšení bych dodělal časem).
Joker
Profil
Str4wberry:
Výborně, díky. Kdyžtak mi ještě dodej, co chceš aby bylo na webu v „©/poděkování“ :-) Totéž Jan Tvrdík (zatím jsem tam dal odkazy na zdejší profily).
Str4wberry
Profil
Můžu už připomínky? :–)

1) Chtělo by to pročistit HTML kód. Hlavně asi vyházet <br> značky. Možná na to pustit Texy! (uvozovky, předložky na koncích řádků).
2) Odsunutí nadpisů kvůli zakotvení se mi moc nelíbí.
Jan Tvrdík
Profil
Joker:
Zatím je to brutálně nečitelné především z důvodů, které uvedl Str4wberry.

Další drobnosti:
1) V menu nemůžou být výchozí odrážky, nechodí se ke zbytku menu.
2) Patička je celá špatně.
3) Nelíbí se mi spojení „správce webu“. Místo „Správcem webu Péhápko.cz je Joker“ bych radši napsal „Web Péhápko.cz spravuje Joker.“ Místo „Jestliže jste odborník (…), kontaktujte správce webu“ bych radši napsal „Jestliže jste odborník (…), napište Jokerovi“
4) ad „Není-li autor uveden, je autorem správce webu.“ – Já bych to nekomplikoval a autora uváděl všude.
Kaminko
Profil
Zdravím, skúsil som niečo zbúchať vo PS, namiesto tých odrážok. http://i40.tinypic.com/21jrktj.png . Nieje to presne na stred, strieľal som na slepo, čiže ak by ste to chceli použiť, poprípade niečo zmeniť, mám PSD file a s presnými rozmermi to môže upraviť.
PS: Chcel som to printscrenuť na stránke, no moja klávesnica si zase robí čo chce.
Joker
Profil
K odřádkováním, jo, to se bude muset ještě doladit, hlavně u těch prvních kapitol je to výsledek zalamování textu v editoru, aby to bylo nějak čitelné, a následně nl2br.

Jan Tvrdík:
1) V menu nemůžou být výchozí odrážky, nechodí se ke zbytku menu.
Str4wberry tam měl číslování, ale nevím, jestli by se hodilo k něčemu jinému, než základní kurz.
Asi je vyhodíme úplně.

4) ad ‚Není-li autor uveden, je autorem správce webu.‘ – Já bych to nekomplikoval a autora uváděl všude.
Jde o to, že zatím není autor uveden nikde. Ale zatím jsou všechny články moje, tak je to jedno :-)
Možná dokud nebudou další autoři kromě mě, nechal bych to takhle, pak to změnil aby se vypisoval (všude) autor a tu větu smazal.

Nelíbí se mi spojení ‚správce webu‘.
Nepřišel jsem na lepší „titul“ :-)
Jan Tvrdík
Profil
Ještě jsem si vzpomněl: 5) Favicona nemá průhledné pozadí.
Můžeš mi, prosím, schválit registraci?


Asi je vyhodíme úplně.
Pak musíš ale zmenšit levé odsazení.
aDAm
Profil
Omlouvám se že se vám tady do toho seru pánové, ale doufám že to jak to vypadá nyní je jen jakási "demoverze" kde ladíte vkládání textu, jelikož graficky/designově to na mě působí hodně nemastným a neslaným dojmem. Navíc to trochu připomíná bootstrap framework tak proč jste jej rovnou nepoužili?
Joker
Profil
aDAm:
Ohledně Bootstrapu viz dřívější diskuse.

Jinak připomínky jsou vítané, ale z „je to blbý“ si asi moc nevezmeme.

doufám že to jak to vypadá nyní je jen jakási "demoverze"
To záleží na tom, jestli je někdo ochotný se do toho vylepšování pustit.
Já to v dohledné době dělat nebudu, jednak na design moc nejsem a jednak potřebuji udělat spoustu jiných věcí (v první řadě asi dávat dohromady obsah).
aDAm
Profil
Tak ono na komplexnější hodnocení tady sou jiní machři, já ti můžu napsat asi jen subjektivní názor jak na mě ten web působí a to je tak že někdo chtěl udělat web a šil to hodně horkou jehlou. Pro tyto případy, kdy nemám čas si "hrát" se zvhledem se obrátím třeba na themeforest.net a za pár fufníků pořídím hotovou nakóděnou grafiku co má aspoň nějakou fazonu.....záleží kam s tím webem směřujete, pro "nováčky" to bude super pokud tam najdou hodně informací (snad to nedopadne jako většina podobných webů co po 5ti článcích končí) ale určitě by uvítali i kdyby to nějak přátelský působilo.
Str4wberry
Profil
A ono to působí nepřátelsky? Mně to přijde celkem v pohodě. Tady jde skutečně o obsah a ne o nějaké omalovánky v pozadí.

Možná snad to barevně místo s Bootstrapem sladit s php.net.
joe
Profil
Měl jsem chviličku, a tak jsem narychlo udělal takový jednoduchý návrh, jak by se mi to líbilo.

A funkčnost? Nedělal bych to líné a nudné, ale trochu moderní a živé. Pokud by se najelo na položku levé navigace, ta kostička by se animací roztáhla na obdélník, teprve aktivní položka by změnila barvu. Kliknutí na položku by mohlo AJAXem načíst onu stránku tak, že obsah by se animací lehce posunul vlevo a stal se průhledný a zprava (ne uplně zprava, tam kde končí bílá barva) by přijela nová stránka.
A vylepšení na konec, kliknutím na nějakou proměnnou ($_GET) by se celý bílý obsah posunul vlevo a roztáhla by se více pravá šedá strana, kam by se načetla PHP dokumentace. Také by šlo hledat v dokumentaci přímo, aby člověk nemusel přeskakovat do dokumentace do jiného okna / jiné záložky.
Jan Tvrdík
Profil
joe:
A vylepšení na konec, kliknutím na nějakou proměnnou ($_GET)
Nemyslíš spíš kliknutím na nějakou funkci?

celý bílý obsah posunul vlevo a roztáhla by se více pravá šedá strana, kam by se načetla PHP dokumentace
Jó, to by se mi líbilo. Moc. Akorát si nejsem jist, zda to nějak rozumně vyřešíme pro monitory, které mají na šířku méně než 1600px.
joe
Profil
Jan Tvrdík:
To už je jedno, ne? :-) Myslel jsem něco podobného, jako je tady na diskusi, když se vloží kód, taky (asi máš pravdu - jen funkce) odkazují na dokumentaci.

Akorát si nejsem jist, zda to nějak rozumně vyřešíme pro monitory, které mají na šířku méně než 1600px.
To už je takové hraní, jak to přeskládat, dneska se dává šířka webů tak 1000 pixelů, ani v této šířce bych to neviděl ak špatné, ten šedý blok by místo zprava mohl vyjíždez zeshora, pod tou fialovou :-) Jen by tam nebyl tolik vidět, ale měl by tam takové "ouško", na které když by se kliklo, tak by se blok vysunul. Pro větší rozlišení by se přesunul doprava.
Joker
Profil
joe:
Myslel jsem něco podobného, jako je tady na diskusi, když se vloží kód, taky (asi máš pravdu - jen funkce) odkazují na dokumentaci.
To tam funguje, cca stejně jako tady.
joe
Profil
Joker:
Funguje, ale jen v kódu a otvírá to dokumentaci, já bych to otevřel do panelu (viz můj návrh [#25] joe), aby moc čtenář neztrácel text z očí.
Kaminko
Profil
Hodilo by sa tam vyhľadávanie.


Ešte ma napadlo, čo tak nejaký nástroj na skúšanie kódu ? Mohlo by sa to hodiť, pokiaľ by nedošlo až na databázu, tam by to bolo na nič.
« 1 2 3 4 »

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Ostrá verze učebnice běží na www.pehapko.cz.

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: