Autor Zpráva
Holi
Profil
Dobrý den

dělám web pomoci floatovaný layoutů a mám jeden problém chci dáš článku vnitřní okraj zhruba 5px jenže když to zadám do stylu pomocí paddingu tak mi to rozháže web a ten okraj se k tomu ještě neudělá tak nevím co stím

tento okraj se vztahuje na články novinky atd. Mám určité pozadí a od něj chci mít rávě ten vnitřní okraj když dá vnější tak se mizkrátí i pozadí

co stím předem děkuji

Holi
RockFire
Profil
Zkus s tím paddingem snížit šířku. Pokud nepomůže, dej sem odkaz na živou ukázku.
Holi
Profil
čak ano dal jsem
padding: 5px;


a děláto neskutečný bbordel postránce... nebo jakjste myslel snižit jako mám dát -5px?
panther
Profil
Holi:
šířku, kterou máš zadanou, změnši o 10pixelů. Pokud to nezvládneš, dej odkaz na stránku.
Holi
Profil
omlouvám se ale opravdu vás nechápu g-play.cz/test_room/web zatím jsem použil relativní pozicování o o 5px a pozadí -5px ... ale pozicovat to nechci
RockFire
Profil
Holi: Dejme tomu, že jsi nastavil padding objektu #objekt. Tento objekt má i šířku (height). Tu sniž o 10px.

Před:
#objekt
{
/*Spousta vlastností*/
height: 100px;
}


Po:
#objekt
{
/*Spousta vlastností*/
padding: 5px;
height: 90px;
}


EDIT: No fuj, kdo se v tom kódu má vyznat? Samý <font>, dvakrát <html> a hlavička... Proboha, přečti si nějaký základní tutoriál o kódování.
Holi
Profil
font je tam snad jednou
RockFire
Profil
Ono jde spíš o tu hlavičku, o to, že vše řešíš <div>ama apod.
Holi
Profil
a to html je tím pokud jste si nevšiml tak do středu stánky je dodáván ten vždy nějaký jiný soubor tzn když kliknete na novinky jsou tam novinky když na členové jsou tam členové ale každá táto položka má tvůj soubor... nevím jak to líp vyvětlit
panther
Profil
RockFire:
Tento objekt má i šířku (height)
šířka je width.
panther
Profil
Holi:
a to html je tím pokud jste si nevšiml tak do středu stánky je dodáván ten vždy nějaký jiný soubor
tak si zajisti, aby v tom includovaném souboru nebyla hlavička, to je to tak těžké?
Holi
Profil
ale já tu halvičku potřebuju jinak bych ten float neudělal kam bych dal CSS bez toho aniž bych bud do hlavičky na tvrdo nenapsat parametry layoutu a nebo umístění souboru s CSS ???
panther
Profil
Holi:
ale já tu halvičku potřebuju
viděl jsi na nějakém webu dvě hlavičky?

Ale je to jedno. Jestli ti to funguje, klidně to tak nech.
Holi
Profil
Jo eště se chci zeptat když dám font-family: nadpis; do css umístím informace o stylu písma a umístění na FTP tak jediný prohlížeč (safari) mi ten font zobrazí
Holi
Profil
divejte pokud jste neměl nikdy čest s webspellem tak vám řeknu jak funguje jak říkáte je tam includovaný soubor např news.php a ten odesílá další informace k souboru templates/news.html, news_conten.html a další 5 souborům takže já v tom template/news.html musím tu hlavičku dat jinak neví jak to udělat... pokud máte lepší řešení uvítám ho :)
panther
Profil
Holi:
a ten odesílá další informace k souboru templates/news.html, news_conten.html a další 5 souborům takže já v tom template/news.html musím tu hlavičku dat jinak neví jak to udělat
jak říkám, pokud vše funguje, klidně to nech, i když je to poněkud nestandardní. Nicméně, k „odesílání informací“ není potřeba HTML hlavička. Styly mohou být všechny v jednom externím souboru, tak je to ostatně na každém normálním webu.

Zapomeň na to, co jsem řekl já i RockFire.

tak jediný prohlížeč (safari) mi ten font zobrazí
co je to za font? Je-li víceslovný, je zapsán v apostrofech/uvozovkách?
Holi
Profil
panther:
Styly mohou být všechny v jednom externím souboru
ano ale když nebudu mít hlavičku tak jak ten html soubor bude vědět z kama styl brát ... nebo to mu řekne ten index.php? jo a ještě jedna věc zkoušel jsem toto udělat se styly v indexu a rozházelo mi to celý web ale toto byla moje chyba protože způsob táhání informací o stylu z jiného souboru neznám nebo-li znám ale princip ne takže to ještě pohledám.

co je to za font? Je-li víceslovný, je zapsán v apostrofech/uvozovkách?
přesný název nevím ale název souboru je BNKGOTHM.TTF

více méně se můžete podívat zde http://g-play.cz/test_room/font první font je antický ze seriálu stargate a funguje pouze v mozille a safari ostatní prohlížeče ten font ignorují...stejný zápis má i můj daný font (hned pod tím antickým) a přečte jej jenom safari

Zdroják ten stránky s fonty:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">

<html>
<head>
	<title>Welcom</title>
	<style>
@font-face {
font-family: antik;
font-style: normal;
font-weight: normal;
src: url('sg_anq.ttf'); }
@font-face {
font-family: nadpis;
font-style: normal;
font-weight: normal;
src: url('BNKGOTHM.TTF'); }
</style>
</head>

<body>
<big><big><big><p style="font-family: antik">Welcom</p></big></big></big><br>
<big><big><big><p style="font-family: nadpis">Welcom</p></big></big></big>


</body>
</html>
Holi
Profil
jo právě jsem dal všechny styly do jednoho souboru podívat se můžete sám co dělá (samozřejmě že odkazuji pomocí <link rel="stylesheet" type="text/css" href="_stylesheet.css">)
Bubák
Profil
Na stránce http://g-play.cz/test_room/font vidím oba fonty, jak ve Firefoxu 3.5.x, tak v Opeře 10.0x. Starší verze embedované fonty neumí.

Pro IE musíš font zkonvertovat na EOT, třebas online pomocí TTF to EOT Font Converter.
Něco málo, jako seznam prohlížečů, které tohle umí, ukázka a odkazy na konverzní nástroje na http://teststranek.kvalitne.cz/font1/
Holi
Profil
Oh takt o moc děkuji a mohu se zeptat je nějaký univerzální forát který přečtou všechny prohlížeče jenom tak záleží jestli vidíte to co máte dám vám sem screen
Holi
Profil


takhle to má vypadat a tedy firefox 3.5 mám a zobrazuje obojí safari taky zobrazuje obojí ale IE, opera(mám nejnovější) a google chrome ne nezobrazují ani jeden z fontů
Bubák
Profil
Tvůj screenshot nevidím.
Můj screenshot z Opery 10.01 http://teststranek.kvalitne.cz/images/fonty-01.png
Holi
Profil
lol tak to nechápu nemáte nainstalovaný nějaký plug-in ??? protože svou operu jsem stahl včera a zobrazuje mi to v ARIALu nebo v nějakém jiném písmu ale ne v tom co chci, ale kdybych relativně převedl to ttg do EOT tak by to přečetly všechny prohlížeče kromě googl chromu a jak bych měl vyřešit chrome?

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: