Autor Zpráva
Jean
Profil
Nevím přesně do které kategorie to zařadit, ale tahle je tomu docela příbuzná.

Problém: mám chat, aktualizace se provádí metatagem refresh, je nastavená no-cache, funguje jak má, ale přikaždém načtení to znova načítá i grafiku(logicky). Potřeboval bych, jestli se dá refreshovat jen textovej obsah...

díky

p.S. možná jsem to měl zařadit spíš do javascriptu..:/
Dero
Profil
V tomhle případě bych i doporučil IFRAME nebo FRAMESET - je to snadné, efektivní a na chat legitimní. Pokud mluvíš o grafice v textu (ať už jakékoliv), tak to asi nepůjde.
Jean
Profil
ne, přesně tomu se chci vyhnout, nechci tam iframy, ani nic podobnyho, hledam nonframes reseni...
Dero
Profil
V tom případě třeba Java/Flash ... prostě nějaký object.

Jinak to bez frames de facto není možné.
Leo
Profil
Pokud nechcete reseni s frames nebo iframe (to je snad jediny rozumny pouziti techle veci) tak vam nezbude nez bud nacitat celou stranku (coz nevadi ani tak kvuli obrazkum ale nepotesi to uzivatele ktery ma rozepsany text zpravy :-), nebo pouzit JavaScript a nejaky zpusob vymeny dat JS > PHP > JS na pozadi stranky. Leo
habendorf
Profil
Potřeboval bych, jestli se dá refreshovat jen textovej obsah...
IMHO ne.
Jean
Profil
vtipny, mam celej chat napsanej a ted sem dojel na tomhle detailu:))

2Leo: Mohl bys to nejak blize priblizit?
Meldo
Profil
asi to bude blbost ale: co pouzit include v php?
Jean
Profil
? tomu nerozumim... nejak to rozved...
Leo
Profil
"vtipny, mam celej chat napsanej a ted sem dojel na tomhle detailu:))"

Predtim, nez zacnete kodovat detaily je potreba vymyslet celek :-) Co se tyka komunikace JS > PHP a zpet tak modni slovo ted je napr. AJAX, zkuste si ho najit v Google, Leo
pa3k
Profil
Čo tak vložiť iframe tak aby nebol zobrazený, dať mu potrebný refresh, a vkladať do neho len text + prípadne nejaké tie txt značky. JavaScriptom z hlavnej stránky v intervaloch vytahovať text a vkladať do nejakého prvku dokumentu.
Yuhů
Profil
> Potřeboval bych, jestli se dá refreshovat jen textovej obsah...
> IMHO ne.

IMHO jo. Co těm obrázkům a jiným věcem nastavit dobré kešovací hlavičky? Neříkejte mi, že se při meta refreshi předává i vnořeným požadavkům hlavička požadavku Pragma nebo něco podobného, že by si to vyžadovalo znovunačtení.

Abych mohl poradit, jak přesně se zařídí kešování obrázků, bych musel znát podrobnosti serveru. Je tam třeba .htaccess? Podporuje server E-Tagy? Je to Apache nebo něco jiného? Zatím odkazuju na kešovací návod:
http://www.jakpsatweb.cz/clanky/caching-tutorial-czech-translation.htm l
Yuhů
Profil
no jasně že. Tak jsem to zkusil a při meta refreshi se obrázky čtou z cache. Takže zapomeň na všechny "moudré" rady, které zazněly přede mnou a soustřeď se na kešování obrázků.
pa3k
Profil
Lenže tu je - ako som pochopil - refresh celej stránky vyslovene nežiadúci:

Leo:
Pokud nechcete reseni s frames nebo iframe (to je snad jediny rozumny pouziti techle veci) tak vam nezbude nez bud nacitat celou stranku (coz nevadi ani tak kvuli obrazkum ale nepotesi to uzivatele ktery ma rozepsany text zpravy :-)
krteczek
Profil
pa3k: jj prostě pokud děláš live-chat tak se IMHO bez framu/iframes neobejdeš.
Důvody proč nerefreshovat celou stránku:
1. duvod co napsal Leo
2. zvyšuje se trafic ( ono to vypadá, že vlastně o nic nejde, ale texty mají třeba 1kB(podle počtu řádků, kolik toho uživatelé napíší a a celá stránka 5kB, nebo i víc včetně obrázků) vynásobte to počtem uživatelů a už se vám asi protočí panenky.
3. uživatelé na pomalem připojení s velkým pingem (GPRS) vás nebudou mít rádi(stáhne se jim stránka a už aby se tahala znova )
Takže ANO: chat je jediné rozumné použití frames/iframes
krteczek
pa3k
Profil
Vcelku zaujímavo vyzerá ten AJAX čo spomínal Leo.
Leeway
Profil *
Já bych to řešil Javou, nastavením časovače na obsluhu události refresh objektu document. Asi takto:
<script type='text/javascript'>
setInterval(document.refresh;5000) // časovač 5 sec.
</script>

Dalo by se to ještě různě jinak nastavit a doladit, ale tohle je základ.
(různé prohlížeče mají jinačí implentaci, takže možná "document.location.refresh" )
ikso
Profil
Framy su na chat urcene, teda aspon ako stvorene... Odsudzuje sa ich pouzivanie, ale nie u chatu, tam je to potrebne.
igamenir
Profil
Na chat pochopitelně framy. Jinak to jde ale řešit tím javascriptem. Tam také můžeš časovač zastavit, když se třeba vyplňuje něco do polí, aby ti to nezmyzelo - viz moje stránky
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0