Autor Zpráva
Anderm
Profil *
Ahoj,

kamarád po mně chtěl abych mu nahazel nasekane obrázky (*jpg) , do tabulek a udělal z nich souvislou stránku, vim ze se to da pomocí divu a pozicovani...a jinymi způsoby, nicmene chtel jsem to udelat temi tabulkami ale nejde mi do hlavy proc se ta stranka nescukne tak ja by mela, ikdyz nastavim <table border='0' cellpadding="0" cellspacing="0" > kolem obrazku vzdy zustane nejaky okraj ? dovedl by nekdo poradit proc tomu tak je ?
(v firefoxu to funguje normalne )

Moderátor Chamurappi: Tvůj projev je špatně srozumitelný, piš prosím s diakritikou a interpunkcí.
Enyeus
Profil
Máš i u obrázku nastaveno border:0 ?
Chamurappi
Profil
Reaguji na Anderma:
chtel jsem to udelat temi tabulkami ale nejde mi do hlavy
Možná je to znamení, že layout stavěný z tabulek si zaslouží poslat do jiné části těla.

dovedl by nekdo poradit proc tomu tak je ?
Samozřejmě. Máš to rozbité.

(v firefoxu to funguje normalne )
Což takhle napsat, kde ti to normálně nefunguje?
Anderm
Profil *
Ano mam nastaveny border kolem obrázků na 0,

jinak je to roztristene v IE 8.

A co se týče tabulek celkově, vím že jsou zastaralé a ani je osobně moc nepoužívám, ale byl to požadavek toho dotyčného.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Anderma:
je to roztristene v IE 8
Děkuji za informaci. Přeji ti tedy hodně štěstí a brzké vyřešení tvého tajného problému.
Bubák
Profil
Chamurappi:
hodně štěstí a brzké vyřešení tvého tajného problému.
Nazvat problém, který se týká obrázků a mezer a řeší se tu odhadem jednou týdně, tajným?
Davex
Profil
Bubák:
Ale to by se neprojevoval pouze v IE8, nebo ano?
Bubák
Profil
Davex:
Pokud Anderm zná z prohlížečů jen IE a Firefox, je to možné.

Dodatek: Je možné udělat tabulku tak, že se problém objeví jen v IE.
Anderm
Profil *
Odzkousel jsem to v firefoxu, IE8, safari, opeře, a chrome , a blbne to jen v exploreru.

No nic méně stránky jsem uz udělal jinak, jen mi to pořád vrtá hlavou proč tomu tak je.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Bubáka:
Aha, to je možné. Nenapadlo mě to, představil jsem si „nejaky okraj“ spíš po stranách.


Reaguji na Anderma:
Když nechceš naši radu, tak živou ukázku problému neposílej a příště se ani neptej.
Bubák
Profil
Chamurappi:
Je možné, že jsem se svým tipem netrefil, „nejaky okraj“ skutečně může být kdekoliv.
Trejpa
Profil
Anderm:
Důvody, proč jsou kolem obrázků v tabulce mezery mohou být dva:

1. Mezera je součástí obrázku:
- pod obrázkem je mezera: <img [...] align=middle> nebo <img [...] style="vertical-align: middle;">
- kolem obrázku je mezera: <img [...] vspace=0 hspace=0 border=0> nebo <img [...] style="border: 0; margin: 0;">

2. Mezera je součástí tabulky
- mezi buňkami je mezera: <table style="border-collapse: colapse;">
- buňky mají vnitřní okraj: <td style="padding: 0;">

Kdybys poslal odkaz na ukázku s problémem, tak bys to měl dřív a mohl bych ti řešení (nejen já) oznámit přesně.
Bubák
Profil
Trejpa:
2. Mezera je součástí tabulky
Anderm mezery odstranil pomocí HTML atributů:
<table border='0' cellpadding="0" cellspacing="0">
Trejpa
Profil
Bubák:
Nemyslím:
proc se ta stranka nescukne tak ja by mela, ikdyz nastavim <table border='0' cellpadding="0" cellspacing="0" >
No nic méně stránky jsem uz udělal jinak, jen mi to pořád vrtá hlavou proč tomu tak je.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: