« 1 2 »
Autor Zpráva
Dawantt
Profil *
na webu by jsem chtel mit to, aby se me stridali 3 loga po kazdem aktualizovani ukazka: wesnoth.org tam se stridaji obrazky po kazdem aktualizovani.
potreboval bych na to kod. a bylo by lepsi kdyby to bylo bez skriptu a jen v css, html. ale kdyz ne, tak ani script uvitam. vsem dik
matthew
Profil
Dawantt:
Pojmenuj si obrázky např. logo1.jpg, logo2.jpg, logo3.jpg a použij tento php skript:
<?php
srand();
echo '<img src="logo'.rand(1, 3).'.jpg">';
?> 
Dawantt
Profil *
<div id="logo">
<?php
srand();
echo '<img src="logo'.rand(1, 2, 3).'.gif">';
?> 

</div>


a nejde me to. co mam blbe?
Leo
Profil
rand(1,3) ne rand(1,2,3)

Leo
Dawantt
Profil *
nj, ale to s 1, 3 me taky nejde a webu se pak ukaze toto na miste loga: ';?> . a obrazek nikde
Dawantt
Profil *
CSS:
#logo {
  width: 1000px;
  height: 278px;
  background-repeat: no-repeat;
  margin: 0px;
position: absolute;
left: 5px;
top: 30px;
} 


HTML:
<div id="logo">
<?php
srand();
echo '<img src="logo'.rand(1,3).'.gif">';
?> 

</div>
Matty
Profil
Dawantt:
toto na miste loga: ';?> . a obrazek nikde
Stránka nemá koncovku php nebo na serveru nelze použít PHP. Víc ti bez živé ukázky nepovim.
Dawantt
Profil *
wesnoth.yc.cz
ic.cz podporuje php
Matty
Profil
Dawantt:
Matty:
Stránka nemá koncovku php
Dawantt
Profil *
nj, to jsem nevede ze to musi byt v php :D tak dik a snad to nebude vadit tem ostatnim kodum html, protoze index.php je jediny php na mimi webu
VH
Profil *
Ahoj, potřebocal bych pomoct od pořádných profíků - potřeboval bych HTML kód na obrázek(obrázek který se automaticky změní po aktualizaci nebo novém přípojení se na stránky) - s PHP praovat neumíma proto bych potřeboval HTML kód - doufám že se tu najde někdo kdo mi pomůže.
Předem moc děkuji za pomoc!
vynalezce
Profil
Jde to Java Scriptem

<body onload="zmenobrazek()">
<img src="1.gif" id="obrazek">
<script>
function zmenobrazek(){
var pocetobrazku=4;
var cisloobrazku=Math.round(Math.random()*pocetobrazku);
var adresy = new Array("1.gif", "2.gif","3.gif","4.gif");
obrazek.src=adresy[cisloobrazku]

}
</script>

VH
Profil *
vynalezce:
Ahoj, jestli je to odpoved na mou pomoc tak ti dekuji ale potreboval bych spise HTML...
Keeehi
Profil
VH:
Samotné HTML to neumí. Proto použij ten kód od vynálezce, a nebo tento:
<img src="1.gif" id="obrazek">

<script>
var adresy = new Array("1.gif", "2.gif","3.gif","4.gif");
var cisloobrazku=Math.round(Math.random()*adresy.length);
document.getElementById('obrazek').src=adresy[cisloobrazku];
</script>
panther
Profil
VH:
ale potreboval bych spise HTML...
HTML podobné nástroje nemá. Proč se bráníš JavaScriptu?
Bubák
Profil
VH:
s PHP praovat neumíma proto bych potřeboval HTML kód
Pokud si troufneš být "lepičem kódu" , tak to zvládneš i v PHP.
VH
Profil *
Bubák, panther, Keeehi:
Jak píši,- s PVP skušenosti nemám a zas tak dobrý WEBMaster také nejsem :(
Ae i tak děkuji moc za vaše rady...
Petr ZZZ
Profil
VH:
s PVP skušenosti nemám

<OT>Co to zkusit s PVC, HCH, DDT, MHD nebo JZD?</OT>
VH - p3czik
Profil *
Diky vam vsem,- skusli jsem to a jde to.. zde je vysledek... - http://vhokej.huu.cz/ ...
FAQ
Profil *
Zdravím Vás,
mám jednu otázku.
Mám HTML stránku a chci tam vložit střídání obrázků pomocí PHP- půjde to ?
pavuk
Profil
samozřejmě, když jí přejmenuješ na stránka.php
margin
Profil *
Taky, jak už bylo výše[#7] zmíněno, PHP musí podporovat hosting.
FAQ
Profil *
mám to tam a na konci stránky mám akorát '; ?>
jenikkozak
Profil
FAQ:
Jaký používáš PHP kód? Také by se možná hodila živá ukázka.
FAQ
Profil *
kód : <div id="logo">
<?php
srand();
echo '<img src="logo'.rand(1,3).'.gif">';
?>

</div>

a žívá ukázka nejde, protože stránku mám zatím jen ve svém PC
jenikkozak
Profil
Máš na tom PC nainstalované PHP? Pokud ne, nesplňuješ podmínku, kterou uvedl margin.
FAQ
Profil *
ne nemám... dá se to nějak nainstalovat ?
margin
Profil *
FAQ:
žívá ukázka nejde, protože stránku mám zatím jen ve svém PC
Je to proto, že jsi ve svém PC nezprovoznil PHP. Pokud stránku a obrázky nahraješ na server s podporou PHP, bude ti to fungovat.

jenikkozak:
Máš na tom PC nainstalované PHP? Pokud ne, nesplňuješ podmínku, kterou uvedl margin.
Já osobně bych se neobtěžoval kvůli vyzkoušení jednoduchého PHP kódu instalovat PHP, jde to zkoušet rovnou na serveru, třeba na některém freehostingu.

FAQ:
Pokud budeš s PHP pracovat intenzivněji, neustálé nahrávání a zkoušení PHP kódu na serveru tě bude obtěžovat a zdržovat. Proto výběr, zda a kdy si nainstaluješ PHP, případně i Apache a MySQL nechám na tobě.
FAQ
Profil *
můžeš mi doporučit nějakou stránku , kde to stáhnu prosím ?
FAQ
Profil *
ale já to nechci udělat jak dawantt, ale chci, aby se ty obrázky měnily pořád dokola.. :)
« 1 2 »

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: