Autor Zpráva
michalsiroky
Profil *
Zdravím,
chtěl bych dát na stránky iframe, ale chtěl bych aby se v tom iframe zobrazovala jen určitá část.
Například: v iframe je nahoře obrázek, pod tim je odkaz a pod tim je např. další obrázek. Tak bych chtěl aby se v tom iframe zobrazoval až ten poslední obrázek...
Myslíte že to jde? Já to hledal přes hodinu a nemůžu to nikde najít...

Díky za odpovědi...
Bubák
Profil
Tvůj požadavek mi připadá, jako "chci se drbat levou nohou za pravým uchem". Proč nepoužiješ tag <img ...>?
mckay
Profil
michalsiroky:
Já jsem to kdysi řešil také, ale nechtělo se mi to dělat javascriptově. Proto jsem přišel s takovou miniprasárnou :). Do adresy iframeované adresy napíšeš jméno záložky (např http://iframeovana.adresa/#hlavicka), a do té iframeované stránky hodíš <a name="hlavicka"></a> tam, kde chces mít záložku. Problém ovšem nastane, pokud ta adresa není tvoje, to budeš ještě stále muset použít javascript.
michalsiroky
Profil *
Bubák:
To s těma obrázkama je jen příklad ve skutečnosti to jsou texty, které se pořád aktualizují. A ta stránka není moje...
michalsiroky
Profil *
mckay:
můžeš mi prosím poradit jak to mám udělat přes ten javascript?
mckay
Profil
michalsiroky:
Bohužel ne. Řekl jsem, že by to pravděpodobně šlo. Tenkrát jsem to nechtěl dělat javascriptem, protože jsem ho ještě neuměl tolik, abych to zmákl. Bohužel se nic nezměnilo.
michalsiroky
Profil *
Moderátor Chamurappi: Přesunuto z duplicity Javascript jako iframe.

Zdravím,
něvíte někdo jak dát na stránku pomocí javascript obsah nějaký jiný stránky?
Myslím jako že bych tam nechtěl celou stránku, ale jen určitý obsah.
Např.: Na té jiné stránce bude nahoře obrázek pod tim nějakej text a pod tim textem další text a já bych chtěl, aby se na mé stránky zobrazoval jen ten poslední text...

Díky za odpovědi...
Witiko
Profil
Není možné (naštěstí) stáhnout obsah stránky na jiné doméně a změnit její obsah. Ajax ani iFrame vám toto ve většině prohlížečů nedovolí.

iFrame - Naprosto nedovolí manipulaci s dokumentem z mateřského dokumentu, pokud se nachází na jiné doméně.
Ajax - U některých prohlížečů nedovolí odeslání HTTP požadavku na jinou doménu a vyhodí výjimku, u jiných navrátí prázdný dokument bez hlaviček.

Jediná možnost by byla pomocí PHP pomocí funkcí include, nebo pomocí ručního zformulování HTTP dotazů za pomoci třídy streamWrapper.
Opět jsou ale na většině free hostingů v safe módu v php.ini tyto součásti ve své funkčnosti ořezány (afaik, o PHP mám většinově znalosti více elementárního rázu):

include - Neumožní načítat stránky z jiné domény.
streamWrapper - Neumožní streamovat data z jiné domény.

(Opět - některá tvrzení mohou nepřesná)

Toto je v zájmu zabránění plagiování, nepovolené editaci a ochraně vlastníků webových stránek.
Radek9
Profil
Witiko:
Ještě bych k PHP dodal toto:
Pokud se soubor nachází na jiné doméně, dá se použít funkce file_get_contents().
kordy
Profil *
mysliíš neviditelnost obrázku?

<img src="nejakej obrazek.jpg"" style="visibility: hidden">

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: