| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| 5jka Profil * |
Jak obejít neudesílání nezaškrtlého checkboxu?
V současné době to mám udělané tak, že se o to stará javascript tzn. podle stavu checkboxu(zaškrtlý/nezaškrtlý) se mění hidden input. Tohle krásně funguje, ale potřebuje to javascript. Napadlo mě to řešit takto: <input type="checkbox" name="box" value="1" /> <input type="hidden" name="box" value="0" /> Nezkoušel jsem jestli to funguje a ani to vyzkoušet nemohu, protože potřebuju, aby se s takovým formulářem korektně popraly všechny browsery. Moje otázka zní: je tohle korektní metoda řešení mého problému? |
||
| Chamurappi Profil |
#2 · Zasláno: 10. 4. 2010, 17:10:18
Reaguji na 5jku:
„potřebuju, aby se s takovým formulářem korektně popraly všechny browsery“ Prohlížečům je celkem jedno, jak se formulářové prvky jmenují. Stejná jména ničemu nevadí. (Akorát PHP s nimi neumí moc dobře pracovat.) „je tohle korektní metoda řešení mého problému?“ Především bych řekl, že to vůbec není problém. |
||
| 5jka Profil * |
#3 · Zasláno: 10. 4. 2010, 18:40:29
Chamurappi:
„Především bych řekl, že to vůbec není problém.“ Pomocí PHP zracovávám dost rozdílných formulářů a pokud bych měl počítat s tím, že se nějaký prvek občas neodešle, tak musím php dopředu říct, jaké prvky má očekávat, což značně navýší délku kódu. |
||
| Anonymní Profil * |
#4 · Zasláno: 10. 4. 2010, 18:41:14
5jka:
Proč to neošetříš až následně po odeslání v PHP skriptu? Když nebude zaškrtnut checkbox, nebude nastavena proměnná box, ve skriptu si to zjistíš a přiřadíš ji třeba hodnotu 0. |
||
| 5jka Profil * |
#5 · Zasláno: 10. 4. 2010, 18:48:02
Anonymní:
Právě proto, že bych musel dopředu znát obsah formuláře. |
||
|
Časová prodleva: 16 let
|
|||
0